Ντεμέτ Εβγκάρ: «Θα έδινα το συκώτι μου χωρίς να το σκεφτώ» - Η Τουρκάλα πρωταγωνίστρια του Bahar-Καινούργια ζωή "σπάει" την σιωπή της για πρώτη φορά

«Το πιο σημαντικό για μένα σε μια σχέση είναι...»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Ντεμέτ Εβγκάρ: «Θα έδινα το συκώτι μου χωρίς να το σκεφτώ» - Η Τουρκάλα πρωταγωνίστρια του Bahar-Καινούργια ζωή

Η Ντεμέτ Εβγκάρ είναι η πρωταγωνίστρια της τουρκικής σειράς του ΣΚΑΪ «Bahar - Καινούρια αρχή» όπου υποδύεται την Μπαχάρ. Η ίδια μίλησε στην Γιάννα Παπανικολάου και το περιοδικό TiVi Σίριαλ,για τον ρόλο που έχει δημιουργήσει συζητήσεις, ενώ απαντάει αν εκείνη θα γινόταν δότρια για να σώσει το έτερόν της ήμισυ.

Όλα όσα αποκάλυψε η Μπαχάρ για την ζωή της και την σειρά Bahar-Καινούργια αρχή

Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματά σας όταν πήρατε στα χέρια το σενάριο και είδατε τον ρόλο της Μπαχάρ;

«Οταν διάβασα το σενάριο πρώτη φορά, μου ήρθε αυτό το γνώριμο συναίσθημα που ήρθε σε όλους. Σε όλους δεν είναι οικείος ο χαρακτήρας αυτός; Οχι μόνο σ’ εμένα! Είναι μια γυναίκα που αφοσιώθηκε στην οικογένειά της. Για χρόνια ζούσε μέσα σ’ ένα… κοχύλι και δεν μπορούσε να δει έξω, δεν έφευγε μακριά από την ασφάλειά της. Αυτό που συμβαίνει έξω από το κέλυφος είναι η πραγματικότητα. Οταν της συνέβη το σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της ξύπνησε και μπόρεσε να δει έξω από το κέλυφος. Ηταν μια υπέροχη εμπειρία για εμένα το να συνοδεύσω την Μπαχάρ σ’ αυτή τη μεταμόρφωση. Στην αρχή διάβασα τα δύο πρώτα επεισόδια και με συνεπήρε το γεγονός πως είχε κωμικά στοιχεία μέσα. Το να μπορέσεις να δημιουργήσεις μια κωμωδία καταστάσεων μέσα από μια τραγωδία είναι πολύτιμο».

Η Μπαχάρ είναι μια πολύχρωμη προσωπικότητα. Πιστεύετε ότι το χιούμορ είναι αυτό που την έχει κάνει τόσο αγαπητή στο τηλεοπτικό κοινό;

«Το χιούμορ το σκέφτομαι σαν ένα ζευγάρι γυαλιά που μας βοηθάει να δούμε τη σκληρή πραγματικότητα πιο ενθαρρυντικά. Ο κόσμος της Μπαχάρ είναι αληθινός και τραγικός καθώς πολλές γυναίκες ζουν το ίδιο και δεν μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα. Χάρη στο χιούμορ που κάνουμε στη σειρά, μπορούμε να αντικρίσουμε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα. Το χιούμορ είναι πολύ δυνατό πράγμα».

Αυτοσχεδιάζετε για τον ρόλο σας;

Bahar καινούργια ζωή πρωταγωνίστρια
Instagram/@temedragve

«Οταν αγκαλιάζεις έναν χαρακτήρα και τον κάνεις δικό σου, ο αυτοσχεδιασμός είναι μέσα στο πρόγραμμα. Βέβαια, όταν έχεις να συνεργαστείς και με μια τόσο καλή σκηνοθέτη που κοιτάζει και στις τρεις διαστάσεις και όχι μόνο πίσω από μια οθόνη, τότε ο αυτοσχεδιασμός γίνεται μέρος της δουλειάς».

Η Μπαχάρ, παρά τον εκφοβισμό που βιώνει, συνεχίζει να διατηρεί την ελπίδα της. Δεν είναι απλά μια γυναίκα που δυναμώνει. Εσείς πώς θα την περιγράφατε;

«Η ιστορία της Μπαχάρ χωρίζεται στα δύο. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο κίνδυνος να χάσει τη ζωή της, χωρίς να έχει ζήσει τίποτα, έρχεται σαν σοκ! Δεν φοβάται να ξεκινήσει με τόλμη τη ζωή της από το μηδέν, χωρίς να δίνει καμία σημασία σε ηλικία, ταμπέλες κ.λπ. Κι αυτό βέβαια το κάνει ενώ συνεχίζει να αγκαλιάζει και να προστατεύει τους γύρω της. Φτάνει στη δική της άνοιξη (μπαχάρ στα τουρκικά σημαίνει άνοιξη) και ανθίζει καθώς συνειδητοποιεί την αυτοπεποίθηση και τη δύναμή της».

Νομίζω πάντως στο πρώτο επεισόδιο, πολλά ζευγάρια θα ρώτησε ο ένας τον άλλον αν θα γινόταν δότης για το έτερον ήμισυ. Εσείς αν ήσασταν Μπαχάρ πώς θα ενεργούσατε; Θα δίνατε μέρος από το συκώτι σας; Πιστεύετε πως μπορεί μετά από αυτό να συνεχίσει μια σχέση όπως ήταν πριν;

«Θα το έδινα χωρίς να το σκεφτώ, ναι! Για εμένα η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό σε μια σχέση. Κι αν κλονιστεί αυτή, τίποτα δεν μπορεί να είναι όπως πριν».

Δείτε επίσης: Bahar - Καινούργια αρχή: Σούπερ αποκλειστικό - Η Ρεγκίν οδηγεί την Μπαχάρ στην παραίτηση!

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως αν δεν κάνατε εσείς τον ρόλο αυτό, ίσως να μην είχε τόση επιτυχία η σειρά. Βέβαια, φαίνεται πως όλοι όσοι βρίσκονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες έχουν δουλέψει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

«Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, η αλήθεια είναι πως όλοι δουλέψαμε, είτε μαζί είτε ο καθένας μόνος του και για την παραμικρή λεπτομέρεια. Η πραγματική ζωή είναι το σημείο αναφοράς μας».

Η Μπαχάρ είναι ένας χαρακτήρας που μπορεί να τραβήξει πάνω της κάθε κατάσταση. Δηλαδή όλα μπορούν να της συμβούν. Αυτό σας κούρασε;

Bahar-Καινούργια ζωή Ντεμέτ Εβγκάρ
Instagram/@temedragve

«Πράγματι, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να της συμβεί οτιδήποτε. Τα γεγονότα που βίωσε και που θα βιώσει είναι ένα εργαλείο για να μάθω ποια είναι τελικά. Ωστόσο τώρα πια παίρνει τις δικές της αποφάσεις και προχωρά μπροστά».

Πάντως για πολλά χρόνια η τηλεόραση βασιζόταν πάνω σε προβληματικές οικογένειες και η αλήθεια είναι πως η Μπαχάρ έδωσε μια ανάσα.

«Μπορεί η σειρά να γνώρισε επιτυχία κάτω από την κυριαρχία σειρών που βασίζονται στην πατριαρχία, αλλά δεν μπορώ να πω πως πρόκειται για “γυναικεία υπόθεση”. Μπορεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο να βρίσκεται μια γυναίκα, αλλά ουσιαστικά η ίδια η ζωή είναι πρωταγωνίστρια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Bahar - Καινούργια αρχή (31/7): «Έπρεπε να μας πεις ότι έχουμε παρέα» - Απρόσκλητος επισκέπτης στο σπίτι Μπαχάρ και Τιμούρ

Bahar - Καινούργια αρχή (30/7): «Αν μου συμβεί κάτι, ζητώ συγγνώμη» - Κινδυνεύει να πεθάνει η Ρενγκίν μετά από τροχαίο

Bahar - Καινούργια αρχή (29/7): «Είμαι έγκυος και πονάω», «Υπάρχει ένας όγκος» - Τραγικές στιγμές στο νοσοκομείο

Bahar - Καινούργια αρχή (26/7): Το μυστικό του Τιμούρ κινδυνεύει να αποκαλυφθεί - Ο ρόλος του Δρ. Εβρέν

Bahar - Καινούργια αρχή (25/7): Βαρύς θρήνος για την Ρεγκίν - Πεθαίνει και πέφτει στην αγκαλιά του Τιμούρ

Bahar - Καινούργια αρχή (24/7): «Αγαπημένη μου κόρη...» - Δεύτερο "χτύπημα" για την Μπαχάρ

Bahar - Καινούργια αρχή (23/7): «Ξεδιάντροπε» - Ο Τιμούρ πλακώνει στο ξύλο τον αδερφό της ερωμένης του

Bahar-Καινούργια αρχή 19/7: Η Μπαχάρ παίρνει τελικά την πιο δύσκολη απόφαση

Bahar-Καινούργια ζωή 18/7: Η Ρενγκίν παγιδεύει την Μπαχάρ - Τι θα της κάνει

Bahar-Καινούργια αρχή: Βάζει φωτιά στο νυφικό της! Η Μπαχάρ εγκαταλείπει τον Τιμούρ - «Σου δίνω μια τελευταία ευκαιρία, με απατάς μαζί της;»