Παγιδευμένοι: Απούσα από την κηδεία του Δημήτρη η Άννα - Συναντιούνται ξανά μόλις μαθαίνει για την εγκυμοσύνη της

Η τελευταία σκηνή θα "τσακίσει κόκαλα"

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Παγιδευμένοι: Απούσα από την κηδεία του Δημήτρη η Άννα - Συναντιούνται ξανά μόλις μαθαίνει για την εγκυμοσύνη της

Η αγαπημένη σειρά του ΑΝΤ1, Παγιδευμένοι, φτάνει στο τέλος της και την Δευτέρα 1/7, αλλά και την Τρίτη 2/7 θα προβληθούν τα δύο τελευταία επεισόδια. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και σίγουρα η τελευταία σκηνή θα κάνει μέχρι και τους πιο σκληρούς να "λυγίσουν".

Το μεγάλο φινάλε της σειράς του ΑΝΤ1, Παγιδευμένοι - Επεισόδια 71 & 72

Η ομολογία της Αννας για τη δολοφονία του Κώστα μένει ατεκμηρίωτη, καθιστώντας τη τη βασική ύποπτο για τον φόνο του Δημήτρη. Τα στοιχεία εξαφανίζονται ένα-ένα. Ο κλοιός σφίγγει ολοένα γύρω της. Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Θα καταφέρει να αποδείξει την αθωότητά της;

Η θλίψη και ο πόνος έχουν φέρει την Αννα στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ο Αντώνης Καρέλλης έχοντας πυροβολήσει τον Δημήτρη, επιστρέφει στην εισαγγελία δείχνοντας συγκλονισμένος κι έτοιμος να βρει τον ένοχο. Φροντίζει ωστόσο να πετάξει τον συνάδελφό του από την υπόθεση: «Εχω μάθει να δουλεύω μόνος μου. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Το εκτιμώ», του λέει και τον αφήνει εμβρόντητο. Την ίδια στιγμή, ο Ιάσονας έχει φροντίσει να παγιδεύσει την Αννα και όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν εκείνη ως δολοφόνο του Δημήτρη.

Ο Αλέκος αναλαμβάνει την υπεράσπισή της και κάνει τα πάντα για να αποδείξει την αθωότητά της, αν και η κοπέλα είναι πλέον παραιτημένη από τα πάντα. Ο Σπύρος όταν μαθαίνει ποιος κρατείται για τον φόνο του γιου του, πάει στο αστυνομικό τμήμα. Βλέπει την Αννα και την αγκαλιάζει: «Είμαστε όλοι κοντά σου. Δεν είσαι μόνη σου», της λέει.

Στη συνέχεια απευθύνεται στον υπεύθυνο της έρευνας: «Βρείτε τον δολοφόνο του γιου μου και μάθετε να κάνετε σωστά τη δουλειά σας», τους φωνάζει με μάτια που βγάζουν φωτιές, αφού δεν πιστεύει ούτε για μια στιγμή ότι η νύφη του, που λάτρευε το παιδί του, θα μπορούσε ποτέ να του κάνει κακό.

Δείτε επίσης: Πέτρος Λαγούτης - «Υποφέραμε με τη Μάρθα στους “Παγιδευμένους”, δεχτήκαμε συκοφαντία!»

Ο Καρέλλης βρίσκεται με τον εντολοδόχο της δολοφονίας του Δημήτρη και νονό της μαφίας, που τον ρωτάει γιατί τα κανάλια δεν δείχνουν τη δολοφονία του εισαγγελέα: «Για να μην προκαλέσουν πανικό. Ή δεν πιστεύεις ότι πέθανε; Σε διαβεβαιώνω ότι δεν ζει. Τώρα είναι η σειρά σου να κρατήσεις την υπόσχεσή σου», είναι η απάντησή του. Την ίδια στιγμή, ο Ανδρέας και η Αγγελική κοιτάζουν τις κάμερες της εισαγγελίας και βλέπουν τον Δημήτρη να φεύγει μαζί με τον Καρέλλη και ακολουθούν τη διαδρομή τους μέσα από τις κάμερες.

Οταν ο Ανδρέας συναντιέται με τον Καρέλλη, του λέει ότι παραιτείται από την υπόθεση. «Είναι πάνω από τις δυνάμεις μου. Νομίζω ότι δεν μπορώ να κάνω μια έρευνα που με πληγώνει τόσο πολύ», δικαιολογείται στον απορημένο αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. Στη συνέχεια πάει στην Αννα: «Ηρθες για να με κατηγορήσεις ξανά;», τον ρωτάει. «Αχ, πριγκίπισσά μου. Δεν ξέρω ότι δεν θα πείραζες ούτε τρίχα από τον φίλο μου; Ολα όμως τα στοιχεία δείχνουν εσένα. Παραιτήθηκα από την υπόθεση. Επρεπε να τους κάνω να πιστέψουν ότι δεν θα ανακατευτώ και ότι είμαι έξαλλος μαζί σου. Λες να μην ψάξω να βρω τον δολοφόνο του φίλου μου;», της λέει και ζητάει τη βοήθειά της.

Η ημέρα της κηδείας φτάνει, αλλά ο Αντώνης Καρέλλης δεν δίνει άδεια στην Αννα να παρευρεθεί. Ο Ανδρέας δεν ξέρει πώς να της το πει αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να το αποφύγει. Εκείνη είναι έξαλλη. Ωστόσο δεν το βάζει κάτω αφού θέλει να αποχαιρετίσει από κοντά τον αγαπημένο της. Ετσι κάνει πως λιποθυμάει στο κελί της. Από το τμήμα καλούν ασθενοφόρο και την πάνε στο νοσοκομείο. Μόλις βρίσκει ευκαιρία επιχειρεί να το σκάσει. Εκείνη την ώρα όμως εμφανίζεται ο Χατζής και τη σταματάει.

«Ως δικηγόρος σου δεν σου επιτρέπω μια τέτοια ενέργεια. Αν το κάνεις αυτό θα πας κατευθείαν φυλακή. Θα καταστραφείς. Δεν θα σε αφήσω. Πρέπει να αποδείξεις την αθωότητά σου και να δικαιώσεις τον Δημήτρη», της λέει και την οδηγεί και πάλι στον θάλαμο του νοσοκομείου. Στην κηδεία η οδύνη είναι μεγάλη. Ολοι είναι συντετριμμένοι. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Δημήτρης χάθηκε σε μια στιγμή. Ο πατέρας του ο Σπύρος που είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ο αδελφός του ο Θοδωρής, ο παππούς του ο Γεράσιμος, η αδελφή του η μικρή Δάφνη, οι συγγενείς της Αννας και όλοι οι καλοί του συνάδελφοι είναι εκεί. Οπως και ο Ιάσονας που παρακολουθεί από μακριά.

Η Αννα περνάει από ακροαματική διαδικασία προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη μέχρι τη δίκη. Στην απολογία της λέει: «Αγαπούσα πολύ τον Δημήτρη. Για πρώτη φορά στη ζωή μου πίστεψα ότι κάποιος μπορούσε να με αγαπήσει τόσο πολύ. Γιατί να τον πυροβολήσω; Ας πει κάποιος ότι δεν αγαπιόμασταν. Αυτά τα στοιχεία που έχετε είναι ψεύτικα. Κάποιος προσπαθεί να με ενοχοποιήσει. Αλλά σας ορκίζομαι. Δεν σκότωσα τον άνθρωπο που αγαπώ».

Ο Αλέκος Χατζής παίρνει τον λόγο και με αυστηρό ύφος αναφέρει: «Δεν της επιτρέψατε να πάει καν στην κηδεία του άντρα της. Θα μπορούσε να το σκάσει αλλά δεν το έκανε. Ζητώ να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη» και το πετυχαίνει. Στο μεταξύ, ο Ιάσονας πηγαίνει στον Καρέλλη: «Τι κάνεις εσύ εδώ; Είσαι τρελός;», τον ρωτάει. «Ηρθα ως δικηγόρος», είναι η απάντησή του, αλλά εκείνος τον διώχνει αφού η έρευνα δεν έχει τελειώσει και θεωρείται ακόμη ύποπτος.

«Στο τέλος της ημέρας τα λεφτά σου θα μεταφερθούν στη Γερμανία», είναι το μήνυμα που του μεταφέρει ο Ιάσονας, όμως ο Καρέλλης τον επιπλήττει: «Κατηγόρησες τον λάθος άνθρωπο. Κανείς δεν πιστεύει ότι η Αννα σκότωσε τον Δημήτρη. Το φωνάζουν τα στοιχεία». «Φοβάσαι μήπως σε ανακαλύψουν;», τον ρωτάει ο νεαρός. «Προτιμώ να αυτοκτονήσω παρά αυτό», είναι η απάντηση που παίρνει.

Δείτε επίσης: Ψυχοκόρες: «Η Βασιλική Πολύζου είναι νεκρή» - Η Φρόσω δολοφόνος και η Δεσποινιώ κάνει έρωτα με τον Κοτρώτση για να τον κολλήσει σύφιλη

Η Αννα αφού αφήνεται ελεύθερη, πηγαίνει στον τάφο του Δημήτρη: «Αγαπημένε μου, έφυγες στ’ αλήθεια. Τι θα κάνω χωρίς εσένα; Πώς θα τα καταφέρω;», λέει κλαίγοντας και μένει ξαπλωμένη πάνω στο μνήμα. Αργότερα μαζί με τον Αλέκο, την Αγγελική και τον Ανδρέα συνεργάζονται και μαζεύουν όλα τα στοιχεία που ενοχοποιούν τον Καρέλλη. Η Αγγελική παρατηρεί ότι στα πλάνα που παρακολουθούν έχει αλλάξει ρούχα. Τρέχουν να βρουν στο ξενοδοχείο του το κοστούμι που θα έχει πάνω το αίμα του Δημήτρη και θα τον ενοχοποιήσει και πράγματι το βρίσκουν.

Ο κλοιός πλέον έχει στενέψει για τα καλά και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει. Τελικά, τον συλλαμβάνουν την ώρα που εκείνος πάει να διαφύγει με την οικογένειά του στο αεροδρόμιο. Δεν είναι ο μόνος όμως που θα περάσει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής αφού η ομάδα, έχοντας βρει ενοχοποιητικά στοιχεία για τη συνεργασία του με τον Καρέλλη, συλλαμβάνει και τον Ιάσονα. Οσο για τον Κώστα, τελικά δεν έχει πεθάνει. Η Λίνα τον άφησε τραυματισμένο κι έτσι κατάφερε να ζήσει. Και καθώς ο ίδιος είχε βάλει φωτιά στο σχολείο και είχε απαγάγει τη Λίνα, ποτέ δεν μίλησε για τον τραυματισμό του από εκείνη.

Η Αννα, ελεύθερη πια, ζει απομονωμένη και δεν θέλει να δει κανέναν. Ο Ανδρέας πάει να την πάρει, όμως ξεμακραίνουν. «Πού πάμε; Δεν πάμε για το σκυλάκι;», τον ρωτάει. «Πέρασα και τον πήρα», της απαντάει και της δείχνει το κουτάβι στο πίσω κάθισμα. «Τότε;». «Θα πάμε στο ξενοδοχείο που σχεδίαζες να πας διακοπές με τον Δημήτρη», της λέει. «Γύρνα πίσω», του φωνάζει. «Όχι, θα πας για εκείνον και για μένα», είναι τα λόγια του. Η κοπέλα ανεβαίνει στο δωμάτιο και πέφτει για ύπνο.

Βλέπει τον Δημήτρη να την ξυπνάει. «Σήκω. Κοιμάσαι ακόμα;», της λέει. «Δεν είσαι αληθινός. Είναι όνειρο», λέει εκείνη συνέχεια και από την αγωνία της όντως ξυπνάει. Αργότερα κρατάει ένα τεστ εγκυμοσύνης. Είναι αναποφάσιστη για το αν και πότε θα το κάνει. Οταν φεύγει από το δωμάτιο το αφήνει πάνω στο τραπεζάκι. Είναι θετικό. Πάει μια βόλτα και βλέπει κάποιον να φοράει ένα γκρι φούτερ σαν αυτό του άντρα της. Τον χάνει από τα μάτια της και αρχίζει να τον ψάχνει.

Οταν τον ξαναβρίσκει του χτυπάει την πλάτη και του λέει: «Αυτό είναι δικό μου». Εκείνος κατεβάζει την κουκούλα, γυρίζει και τότε η Αννα παθαίνει το σοκ της ζωή της. «Είναι όνειρο. Είναι όνειρο», αρχίζει να λέει στον εαυτό της. Εκείνος της χαϊδεύει τα μαλλιά. «Εγώ είμαι, αγάπη μου». «Είσαι αλήθεια εσύ;», τον ρωτάει. Και οι δύο πέφτουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου κλαίγοντας.