Ψυχοκόρες: «Η Βασιλική Πολύζου είναι νεκρή» - Η Φρόσω δολοφόνος και η Δεσποινιώ κάνει έρωτα με τον Κοτρώτση για να τον κολλήσει σύφιλη

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ψυχοκόρες: «Η Βασιλική Πολύζου είναι νεκρή» - Η Φρόσω δολοφόνος και η Δεσποινιώ κάνει έρωτα με τον Κοτρώτση για να τον κολλήσει σύφιλη

Στα νέα επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1, Ψυχοκόρες, η Μαρίκα κάνει μια νέα αρχή στο πλευρό του Πολίτη, το ίδιο όμως φαίνεται πως θα κάνει και η Βασιλική όταν λάβει τη νέα της ταυτότητα. Η Δεσποινιώ συναντά τον Κοσμά, ενώ η Φρόσω έρχεται αντιμέτωπη με την Ευανθία και τον Βελλή.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Ψυχοκόρες

Δευτέρα 1/7 Επεισόδιο 54

Ο Βελλής δέχεται να είναι η Φρόσω εκείνη που θα ψάξει στο πηγάδι της οικογένειας Νάτση για αρχαία, λέγοντάς της μάλιστα: «Αφού το θες τόσο πολύ, μπες εσύ εκεί μέσα. Θα είναι πιο εύκολο για εσένα, λόγω μεγέθους, να ανεβάσεις τα κομμάτια που θα βρεις». Ετσι, τη μέρα που η Ευανθία με τα δύο παιδιά λείπουν από το σπίτι, ο άντρας τη δένει προσεκτικά με ένα σκοινί και την κατεβάζει κάτω. Η Φρόσω συγκλονίζεται καθώς στον πάτο του πηγαδιού βρίσκει αυτό που φοβόταν περισσότερο από όλα. Το άψυχο σώμα του αγαπημένου της Μέλιου. Συγκλονισμένη, ανεβαίνει πάνω και υπόσχεται εκδίκηση στη γυναίκα που της πήρε τόσο βάναυσα ό,τι πολυτιμότερο είχε. Τον αγαπημένο της και πατέρα του παιδιού της. Οταν ο αστυνόμος της Τρίπολης την πιέσει να του δώσει τα αρχαία που κρύβει στο σπίτι της Ευανθίας, εκείνη χωρίς να του πει πολλές λεπτομέρειε θα του ζητήσει μια μεγάλη χάρη. «Θα σου τα δώσω τα αρχαία και ό,τι ακόμα θες, αρκεί να με βοηθήσεις να σκοτώσω την Ευανθία». Ο άντρας δεν καταλαβαίνει και πολλά, αλλά δέχεται να της κάνει τη χάρη αφού θέλει πάση θυσία τα αρχαία να γίνουν δικά του.

Η Μαρίκα αφού δέχεται να γίνει η κυρία Πολίτη, μετακομίζει και επίσημα στο σπίτι του μελλοντικού της συζύγου και εκείνος από την πρώτη στιγμή την κάνει να αισθανθεί άνετα. Μάλιστα, της δίνει και χρήματα για να πάει να ράψει κάποια ρούχα. Εκείνη το κάνει με χαρά, αλλά σίγουρα δεν περιμένει πως στη μοδίστρα θα μάθει νέα για την αδελφή της, Δεσποινιώ.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία φτάνει στα ίχνη του Κόλλια, στον οποίο και κάνει ερωτήσεις για τον Κοσμά Κοτρώτση και την οικογένειά του. Ο πιστός βοηθός του τελευταίου, μόνο καλά λόγια έχει να πει, ενώ δεν είναι και ιδιαίτερα βοηθητικός σε ό,τι αφορά την εξαφάνισή του. «Καλό θα ήταν πάντως, αν τύχει και μιλήσετε, να του πείτε να έρθει άμεσα για κατάθεση στο τμήμα. Οσο παραμένει εξαφανισμένος, τόσο πιο δύσκολη κάνει τη θέση του, ακόμα και αθώος να είναι», επισημαίνει ο αστυνόμος.

Με τις Αρχές όμως φαίνεται να έχει πρόβλημα και η Βασιλική. Ο Χατζής, που είναι σίγουρος πως ευθύνεται για τον θάνατο του Βαγγέλη Αρδίτη, όχι απλά τη βάζει στο μάτι αλλά και αποφασίζει να είναι εκείνος που θα την πυροβολήσει από απόσταση και όταν θα εκτελεί ακόμα μια αγγαρεία της. Μάλιστα, η Χριστίνα είναι δίπλα του όταν κάνει την αποτρόπαιη πράξη και βλέπει το κορίτσι να κείτεται νεκρό.

Τρίτη 2/7 Επεισόδιο 55

Λίγο αργότερα, η γυναίκα που θα καταλάβει πως τελικά ο Χατζής πυροβόλησε την Πελαγία και όχι τη Βασιλική, αποφασίζει να παίξει ένα παιχνίδι υπέρ της τελευταίας. Λέει στον διοικητή της πως η Πολύζου είναι νεκρή προκειμένου να της δώσει την ταυτότητα της Πελαγίας και να αφεθεί λίγο αργότερα ελεύθερη για να κάνει μια νέα αρχή. Ο Χατζής το πιστεύει...

Ο Πάντος, προστάτης των κοριτσιών της Μαρί, στην Τρούμπα, δέχεται στην παρέα του τη Δεσποινιώ και από την πρώτη στιγμή δείχνει να τη συμπαθεί. Αντίθετα, εκείνη προσπαθεί να τον πείσει να την αφήσει να φύγει, όμως ο άντρας της λέει πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί. «Αφησέ με σε παρακαλώ. Και πες ότι σου ξέφυγα. Πρέπει να φύγω. Να βρω ξανά τις αδελφές μου, μόνο εκείνες μπορούν να με βοηθήσουν», τονίζει, αλλά όσο κι αν της έχει αδυναμία, δεν της κάνει το χατίρι.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το λυτρωτικό τέλος της Δεσποινιώς - «Δεν το πιστεύω ότι είσαι εδώ»

Και ενώ ο Παύλος μοιράζεται το σχέδιό του με τη Μάγια για να βοηθήσουν τον Ερμή, λίγο αργότερα τσακώνεται με τον Κοντόπουλο γιατί δεν θέλει να δοθεί χάρη στη Βασιλική και να αφεθεί ελεύθερη από την εξορία. Το γεγονός αυτό θα τον κάνει να τηλεφωνήσει μόνος του στο διοικητήριο για να μάθει για τη Βασιλική, όμως τα νέα δεν θα είναι καλά. «Η Βασιλική Πολύζου είναι νεκρή», θα του πουν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής και θα ξεσπάσει στα κλάματα. Η Μάγια που θα τον ακούσει θα καταλάβει πως η οποιαδήποτε προσπάθεια να επανενωθεί με τον άντρα της θα πέσει στο κενό.

Ωστόσο, στην Τρίπολη και ενώ η Ευανθία ετοιμάζεται να φύγει με τον Ασημάκη και τον Γιώργο στην Αθήνα, η Φρόσω παραμονεύει για να τη σκοτώσει. Η προσμονή της γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν μαθαίνει τυχαία από τη Μαρία και τη Διονυσία πως η χήρα του Νάτση έχει ήδη αγοράσει ένα σπίτι στην πρωτεύουσα για να μείνουν μόνιμα. «Πότε φεύγετε αλήθεια, Φρόσω μου, για την Αθήνα; Θα μας λείψετε πολύ ,αλλά να ξέρεις για να πεις και στην Ευανθία πως εμείς που θα μείνουμε πίσω, έχουμε όλη την καλή διάθεση να σας βοηθήσουμε. Δεν είμαστε και ξένοι. Μπορούμε να αναλάβουμε εμείς το σπίτι», θα της πει η Μαρία και η Φρόσω θα δείξει να το σκέφτεται.

Πίσω στην Τρούμπα, η Δεσποινιώ μαθαίνει πως έχει σύφιλη και ο Πάντος την ενημερώνει πως θα περάσει. «Δεν θα πεθάνεις, μην ανησυχείς. Απλά ξεκούραση χρειάζεται και φάρμακα. Θα φροντίσω να έρθει γιατρός να σου δώσει τη θεραπεία που πρέπει. Εσύ απλά να είσαι προσεκτική με τους πελάτες. Κοίτα μη σου ξεφύγει κουβέντα», της τονίζει.

Οταν το ίδιο βράδυ δει τον Κοσμά Κοτρώτση να φτάνει στο σπίτι της Μαρί, απελπισμένος από όσα συμβαίνουν στη ζωή του, θα αποφασίσει να του δώσει ένα μεγάλο μάθημα για τον τρόπο που της φέρθηκε όσο ζούσε στο σπίτι του ως ψυχοκόρη. Τον πλησιάζει και τον καλεί να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά οι δυο τους. Ο Κοσμάς ενθουσιάζεται όταν τη βλέπει και της λέει: «Μου έχεις λείψει. Να ήξερες πόσα βράδια ονειρεύτηκα αυτή τη στιγμή. Ομως θα φροντίσω να σε πάρω από εδώ. Θα βρούμε έναν άλλο χώρο για να σε χαίρομαι, Δεσποινιώ».

Αμέσως μετά την ερωτική πράξη κι ενώ εκείνος θα της πει πως έκαιγε, θα του αποκαλύψει πως είναι άρρωστη και πως πιθανόν να τον έχει κολλήσει. Ο Κοτρώτσης θα γίνει έξαλλος, θα φωνάζει στον Πάντο πως θα του κλείσει τον οίκο ανοχής και όλοι θα κατηγορήσουν την κοπέλα που του είπε την αλήθεια.

Η Βικτωρία που θα την επισκεφθεί και πάλι θα της επιτεθεί λεκτικά. «Μόνο προβλήματα μου δημιουργείς από τη στιγμή που έπεσες στα χέρια μου. Κοίτα να στρωθείς να δουλέψεις για να με ξεπληρώσεις για να μη βρεθείς στον δρόμο. Και προσευχήσου να μην κόλλησες τον άντρα που σε κατηγόρησε. Γιατί η τιμωρία σου θα είναι τεράστια», της μηνύει.

Δείτε επίσης: Μαζί στον άλλο κόσμο - Ποιο ζευγάρι χωρίζει, ποιο πεθαίνει και ποιο μένει μαζί για πάντα

Τετάρτη 3/7 Επεισόδιο 56

Το μάτι της Μαρίκας «πέφτει» σε μια φωτογραφία στον μπουφέ του σπιτιού του διπλωμάτη σε έναν νεαρό και έντρομη τον ρωτάει πού τον ξέρει. «Είναι ο γιος μου που υπηρέτησε στον πόλεμο, αλλά τα ίχνη του αγνοούνται από τότε. Από αυτόν τον καημό έφυγε η γυναίκα μου, Μαρίκα. Ακόμα και κάτι άσχημο να μάθαινα για εκείνον θα ήταν κάτι. Η άγνοια για το πού βρίσκεται με σκοτώνει κάθε μέρα και πιο πολύ», της λέει. Η Μαρίκα τότε θα του πει πως πριν φύγει από την Κρυοπηγή, το χωριό της, ο πατέρας της φιλοξένησε και προσέφερε σε αυτό το αγόρι βοήθεια, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο Πολίτης θα συγκλονιστεί και θα ευχαριστήσει τον Θεό που έφερε αυτή την κοπέλα στην πόρτα του. Για την ακρίβεια λυτρώνεται.

Μετά την ικανοποίηση που δείχνει να έχει η Δεσποινιώ έπειτα από τη συνεύρεσή της με τον Κοσμά, συναντά έναν φαντάρο που θα της αλλάξει τη ζωή. Ο άντρας δεν είναι άλλος από τον αδελφό της Νικόλα, που υπόσχεται ότι θα τη βοηθήσει και φυσικά θα την πάει στον γιατρό για να της δώσει την κατάλληλη θεραπεία. Η Δεσποινιώ χαμογελά ξανά μετά από καιρό, χωρίς να ξέρει φυσικά πως το μέλλον θα της χαρίσει ακόμα μεγαλύτερη χαρά. Μάλιστα, ο γιατρός στον οποίο θα την πάει, θα είναι ένας παλιός της γνώριμος. Ο Σώτος Κοτρώτσης, που θα τρελαθεί από χαρά όταν τη δει ξανά μπροστά του, και θα τη βοηθήσει να έρθει σε επαφή με την αδελφή της, Μαρίκα.

Τελικά, ο Παύλος και η Μάγια αποκαλύπτουν το αληθινό πρόσωπο του Νέστορα και όταν ο τελευταίος σε μια οικογενειακή συνάντηση, απειλεί τη ζωή τους, ο Λεωνίδας σώζει τον Ερμή, μπαίνοντας μπροστά τη στιγμή που ο άντρας πυροβολεί.

Πέμπτη 4/7 Επεισόδιο 57

Ο Ερμής συγκλονίζεται από την εμπειρία του Νέστορα και αποφασίζει να συμμορφωθεί. Στο σπίτι του Κοτρώτση και ενώ αυτός ετοιμάζει τα πράγματα του για να φύγει χωρίς τη Νέλλα, η αστυνομία τον καλεί για ανάκριση, κατά την οποία ο άντρας θα φορτώσει τα πάντα στον Αρδίτη και τις διασυνδέσεις του με την κυβέρνηση. Οι αστυνόμοι κάνοντας την έρευνά τους ανακαλύπτουν τις παράνομες δουλειές του Κοσμά και αποφασίζουν να δράσουν.

Τέλος, Φρόσω και Ευανθία έρχονται αντιμέτωπες με τον Βελλή, ο οποίος είναι αποφασισμένος να πάρει τα αρχαία που πιστεύει ότι του ανήκουν. Η Φρόσω αρνείται να του τα δώσει, όταν όμως εκείνος παίρνει στα χέρια του τον μικρό Ασημάκη, η κοπέλα με όπλο στα χέρια τον απειλεί ανοιχτά. Μια εκείνον και μια την Ευανθία που της είχε κρύψει πως ετοιμάζεται να πάρει τα παιδιά και να φύγουν. «Σκοτωσέ τη, Φρόσω. Σκέψου τι σου έκανε με τον άντρα της όλα αυτά τα χρόνια και πάμε να φύγουμε μαζί», θα τονίσει ο αστυνόμος της Τρίπολης και η κοπέλα χωρίς δεύτερη σκέψη στρέφει την κάννη του όπλου στον Βελλή, τον οποίο και σκοτώνει.

Η Νέλλα έχει αποφασίσει να διώξει την Αρχοντούλα από το σπίτι της, αφού από εκείνη ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις στον Σώτο και κατ’ επέκταση στον Κοσμά, όμως η οικονόμος θέλει πριν φύγει, να παρασύρει και την οικογένεια που την κατέστρεψε. Πηγαίνει λοιπόν στην αστυνομία της γειτονιάς και λέει αφενός πως η Αννα που παραμένει εξαφανισμένη είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Κοσμά και αφετέρου τους δίνει το ματωμένο πουκάμισο του Κοσμά Κοτρώτση που έχει κρύψει σε κάποιο σημείο του κήπου. Οι αστυνόμοι αποφασίζουν να εντείνουν τις έρευνες τους και επικεντρώνονται στο πρόσωπο του Κοσμά. Μάλιστα, από την ίδια ακριβώς στιγμή κάνουν επισκέψεις στην οικία της οικογένειας για να πάρουν τις απαντήσεις που θέλουν, όμως ο πρώην διευθυντής της τράπεζας κρύβεται συνεχώς. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που η Νέλλα θα κληθεί να τον καλύψει...