Το Ναυάγιο: «Το παιδί σου γεννήθηκε νεκρό!» - Η Στέλλα μαθαίνει την αλήθεια και ο Βασίλειου παθαίνει εγκεφαλικό

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: «Το παιδί σου γεννήθηκε νεκρό!» - Η Στέλλα μαθαίνει την αλήθεια και ο Βασίλειου παθαίνει εγκεφαλικό

Καθώς η δίκη για το Ναυάγιο είναι σε εξέλιξη, ο Παντελίδης στήνεται για πρώτη φορά στον τοίχο. Ταυτόχρονα, μια σειρά αποκαλύψεων έρχεται στο φως. Η Στέλλα μαθαίνει πως το παιδί δεν είναι δικό της, ενώ η Βάσω και η Λίνα πως έχουν αδελφή.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Επεισόδιο 111 Δευτέρα 24/6

Η Θοδώρα μαθαίνει από τη Μαρία όλη την αλήθεια για τον Δημήτρη Γιαννακάκη και συγκλονίζεται. «Θα ήταν καλύτερα να μου έχεις μιλήσει από την αρχή, ίσως και ο μπαμπάς να ζούσε τώρα αν ήξερε. Γιατί δεν το έκανες; Γιατί δεν μας μίλησες;», τη ρωτά, αλλά η Μαρία ντρέπεται. Τελικά της λέει πως προτίμησε να κρύψει αυτό το μυστικό για να προστατεύσει την οικογένειά της. «Φοβόμουν την αντίδρασή σας. Ο πατέρας σου ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Ηξερε από την πρώτη στιγμή πως δεν ήσουν δικό του παιδί αλλά σε αγάπησε σαν να ήσουν. Τον αγάπησα βαθιά και δεν θα πάψω να τον αγαπώ. Ηξερα πως η αλήθεια αυτή θα τον σκοτώσει και τελικά δεν είχα άδικο. Η αλήθεια για τον Δημήτρη σκότωσε τον πατέρα σου, Θοδώρα μου, και αυτό θα το κουβαλάω πάντα μαζί μου», εξηγεί.

Μαρία και Θοδώρα μετά την εκ βαθέων εξομολόγηση που κάνουν η μια στην άλλη, γυρνούν σελίδα στη σχέση τους και μαζί αποφασίζουν να πουν την αλήθεια στον Μάκη αφού είναι και ο μόνος που δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα.

Ο Γιώργης προσπαθεί να πείσει την Αλίκη να μην καταθέσει αλλά αυτή έχει κάνει την επιλογή της. «Θέλω να το κάνω, είμαι αποφασισμένη κι ας είμαι έγκυος στο παιδί τού Παντελίδη. Δεν τον θέλω και το ξέρεις. Εσένα ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή και θέλω να σε βοηθήσω, Γιώργη. Θα το κάνω με όποιο κόστος. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για να καταλάβεις πόσο μετάνιωσα που σε πρόδωσα», είναι τα λόγια της, αλλά ο δημοσιογράφος δεν θέλει να κινδυνεύσει η ζωή της, ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται.

Στο μεταξύ, παρόλο που η Ειρήνη χάλασε τη συμφωνία που είχε κάνει ο άντρας της με τον Παντελίδη, καταθέτοντας υπέρ των ναυαγών στο δικαστήριο, ο τελευταίος αποφασίζει να βοηθήσει τον Ιπποκράτη και να τον κρύψει για λίγες μέρες σε ένα παλιό εξοχικό του σπίτι. «Αυτή θα είναι βέβαια η τελευταία χάρη που σου κάνω. Να το ξέρεις. Σε βοήθησα με τη νοσοκόμα, τον γιατρό, με την υπόθεση της Δήμητρας. Το να σε φυγαδεύσω είναι πολύ, αλλά θα το κάνω για να δεις ότι σε αντίθεση με εσένα, εγώ τιμάω τις φιλίες μου. Αυτό όμως είναι το τελευταίο», του ξεκαθαρίζει και συνεχίζει ρωτώντας τον για ποιο λόγο θέλει να κρυφτεί με τον γιο του, Ορφέα.

Ομως ο Ιπποκράτης που νιώθει πως το τέλος του πλησιάζει, αρνείται κατηγορηματικά να του πει. Απλά τον εμπιστεύεται πως δεν θα τον προδώσει. Αυτό που δεν ξέρει βέβαια είναι πως ο Μιλτιάδης παίζει παιχνίδι πίσω από την πλάτη του και ο λόγος που δέχτηκε να τον βοηθήσει είναι για να ελέγχει τις κινήσεις του.

Πιο συγκεκριμένα, μαζί με τον Βασιλείου καταστρώνουν ένα ακόμα σχέδιο που επιβαρύνει τη μοίρα του λιμενικού. Και όσο ο Ιπποκράτης κρύβεται σε ένα σπίτι μακριά με τον γιο του, η Ειρήνη, ο Πέτρος και η Δήμητρα περιμένουν ανήσυχοι στο σπίτι για να μάθουν νέα για τον Ορφέα από την αστυνομία που έχει ενημερωθεί για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του λιμενικού. Τα νέα όμως που τελικά θα φτάσουν στα αυτιά τους, δεν θα αρέσουν σε κανέναν. Οι αρχές δεν θα μπορούν να εντοπίσουν τον επικίνδυνο άντρα.

Ο Στελής φεύγει για το δικαστήριο και αφήνει το όπλο του στην Ειρήνη. «Κόρη μου, θέλω να προσέχεις. Πάω να υπερασπιστώ τη Φωτεινούλα μου και τον Απόστολο. Εσύ θέλω να προσέχεις επαέ. Τούτο εδώ το πράμα δεν είναι για γυναίκες. Απλά να έχεις τον νου σου», της λέει με αγάπη, ενώ η σκέψη της είναι στο μικρό αγόρι που μπορεί να κινδυνεύει. Ο Ορφέας όμως κάθε άλλο παρά φοβισμένος δείχνει να είναι μακριά της. Το αγόρι που έχει λατρέψει την Ειρήνη, βρίσκει ευκαιρία όταν ο πατέρας του φεύγει από το εξοχικό του Παντελίδη και τηλεφωνεί στην κοπέλα δίνοντάς της κάποια στοιχεία για το πού βρίσκεται.

Ωστόσο, στην αυλή της κυρίας Χριστίνας, η Βάσω μαθαίνει την αλήθεια για τη Θοδώρα και το εκμυστηρεύεται στη Λίνα. Τα δύο κορίτσια συγκλονίζονται και αναρωτιούνται αν πρέπει να μιλήσουν στην κόρη της Μαρίας.

Επεισόδιο 112 Τρίτη 25/6

Πίσω στην αίθουσα του δικαστηρίου, η κατάθεση της Αλίκης είναι γερό χαστούκι για τον Παντελίδη και φέρνει στο φως το πλαστό πιστοποιητικό που καίει τον Βασιλείου. Στη συνέχεια, η απολογία του Μιχάλη συγκλονίζει το δικαστήριο και κάνει την Ελένη να κλαίει από συγκίνηση για το ήθος και τις αρχές που έχει ο άντρας της. Οι ναυαγοί αρχίζουν να ελπίζουν, αλλά ο Παντελίδης δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα, ο οποίος ξεσπά την οργή του στην Αλίκη.

Στο σπίτι του Ιπποκράτη, η Ειρήνη καταλαβαίνει ότι ο λιμενικός θέλει να το σκάσει με τον Ορφέα στο εξωτερικό και απελπισμένη παίρνει το όπλο τού Στελή στα χέρια της. «Ηρέμησε, αγάπη μου. Θα τον προλάβουμε. Ολοι τον ψάχνουν, θα βρεθούν τα ίχνη του και θα σώσουμε τον μικρό. Δεν είναι πλέον στο χέρι του», την καθησυχάζει ο Πέτρος. Την ίδια στιγμή, ο Ιπποκράτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τους ανθρώπους του Παντελίδη που θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Εκείνος όμως τους ξεφεύγει.

Διαβάστε επίσης αποκλειστικό: Τελευταίο επεισόδιο στις 30/6 - Δείτε εδώ τι θα συμβεί πριν παιχτεί στην τηλεόραση

Επεισόδιο 113 Τετάρτη 26/5

Τελικά, ο Αγγελος καταφέρνει να εντοπίσει τον Ιπποκράτη και πηγαίνει να τον βρει, χωρίς να ξέρει ότι είναι οπλισμένος. Μαζί του έχει την Ειρήνη και τον Πέτρο, οι οποίοι καταφέρνουν να σώσουν το παιδί από τα χέρια του αδίστακτου Πανόπουλου.

Η Θοδώρα επιστρέφει στα Χανιά και βρίσκει τον Δημήτρη, ο οποίος της αποκαλύπτει τα πάντα για το σκοτεινό παρελθόν του. Καταλαβαίνει πως η μητέρα της είχε δίκιο για τις δουλειές του Γιαννακάκη αλλά είναι αργά για να κάνει κάτι.

Την ίδια στιγμή, η Στέλλα επιμένει να μάθει τι συμβαίνει με το εμπόριο βρεφών και το παιδί της Ειρήνης, παρά τις επίμονες αντιρρήσεις του Σάββα. Για καλή της τύχη, η Μαριάννα μαθαίνει πως έχει λίγες εβδομάδες ζωής και αποφασίζει να αποκαλύψει στη Στέλλα όλη την αλήθεια για το παιδί της Ειρήνης και για την ίδια τη Στέλλα. «Συγχώρεσέ με, κορίτσι μου. Κι εμένα και τον πατέρα σου. Το παιδί σου γεννήθηκε νεκρό και ο Σάββας αποφάσισε να σου δώσουμε το παιδί μιας άλλης γυναίκας, της Ειρήνης Κασιμάτη, για να μην καταρρεύσεις. Πίστευε πως μετά τον χαμό του άντρα σου, δεν θα το άντεχες και αυτό. Τώρα όμως ξέρεις την αλήθεια, Στέλλα, και είναι στο χέρι σου η τύχη αυτού του μωρού», της αποκαλύπτει.

Η ηθοποιός διαλύεται ψυχολογικά και τρέχει να βρει τον πατέρα της που της προτείνει μια λύση για να μη χάσει από τη ζωή της εξολοκλήρου τον μικρό Κυριάκο. Αντίθετα, Βάσω και Αγγελος επισπεύδουν τον γάμο τους. Το ίδιο κάνουν και η Λίνα με τον Οθωνα, παρά τις αντιρρήσεις της αδελφής της.

Εχοντας στην αγκαλιά της πλέον τον Ορφέα, η Ειρήνη είναι ελεύθερη να κάνει όνειρα για το μέλλον της μαζί με τον Πέτρο, ο οποίος κάνει μια μοναδική έκπληξη στη μητέρα του, Λαμπρινή. Τέλος, ο Παντελίδης βρίσκει στον Ιπποκράτη εισιτήρια για να φύγει από τη χώρα και αυτός τρυπώνει κρυφά στο σπίτι του για να πάρει μαζί του τον Ορφέα. Η ώρα της τελευταία συνάντησης με την Ειρήνη έχει φτάσει.

Ο ιδιοκτήτης των ακτοπλοϊκών γραμμών Βασιλείου οδηγείται στη φυλακή, αφού ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον κρίνει ένοχο για το ναυάγιο, όμως ο Μιλτιάδης Παντελίδης, για μια ακόμη φορά, δεν καταθέτει τα όπλα. Λέει στον πελάτη του να προσποιηθεί πως παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο προκειμένου οι δικαστές να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να φανούν πιο ελαστικοί μαζί του. Ο Αργύρης κάνει ό,τι ακριβώς του λέει ο ισχυρός δικηγόρος αλλά παρόλο που το κόλπο τους πιάνει, οι δικαστές δεν τον αθωώνουν. Απλά σέβονται την περιπέτειά του και του δίνουν λίγο χρόνο προκειμένου να συνέλθει. Ο Μιλτιάδης γίνεται έξαλλος που τα… «κόλπα» του παύουν να έχουν ισχύ και αναγκάζεται να παρατήσει την υπόθεση, προς ευχαρίστηση του Δημοσθένη Καλλέργη.