Παγιδευμένοι - Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος: «Ο Ιάσονας θα προσπαθήσει να...»

«Οι καταστάσεις δεν ευνοούν τον...»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Παγιδευμένοι - Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος: «Ο Ιάσονας θα προσπαθήσει να...»

Ο Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος μας συστήθηκε τηλεοπτικά τη φετινή σεζόν υποδυόμενος τον μυστηριώδη κι επικίνδυνο Ιάσονα Αλεξάνδρου, γιο του Αλέκου Χατζή στη δραματική αστυνομική σειρά «Παγιδευμένοι» του ΑΝΤ1 και με την ερμηνεία του κέντρισε το ενδιαφέρον μας.

Οι αποκαλύψεις του Θοδωρή Θεοδωρακόπουλου για την σειρά Παγιδευμένοι

Στην Κωνσταντίνα Γαρνέλη και το περιοδικό Tv24

Οι «Παγιδευμένοι» είναι η πρώτη σας μεγάλη τηλεοπτική συνεργασία και κληθήκατε να υποδυθείτε τον Ιάσονα, γιο του δαιμόνιου Αλέκου, που φαίνεται να έχει ακόμη περισσότερα χαρίσματα από τον πατέρα του, και όχι με την καλή έννοια.

«Θα συμφωνήσω πως είναι ένας τουλάχιστον χαρισματικός χαρακτήρας. Από την αρχή ήξερα πως στην προσπάθειά μου να τον καταλάβω, θα έρθω αντιμέτωπος με σκέψεις που ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί να κάνω προσωπικά. Είναι μέρος του παιχνιδιού της δουλειάς μας να αγαπήσουμε τους χαρακτήρες μας ακόμη και όταν απέχουμε τόσο από αυτούς».

Σας προβλημάτισε το πώς θα αποδώσετε στην ερμηνεία σας έναν τόσο μυστηριώδη και αινιγματικό τύπο;

«Δεν θα είχε ιδιαίτερο υποκριτικό ενδιαφέρον να αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Θα ήταν τουλάχιστον μονοδιάστατο και θα αναγκαζόμουν να ακολουθήσω συμπεριφορές-μοτίβα, τα οποία δεν θα πήγαζαν από πραγματική ανάγκη. Σε αυτό ακριβώς στάθηκα και εγώ και προσπάθησα να βρω την κινητήριο δύναμη όλων αυτών των δράσεων που φαίνεται να κάνει».

Του αναγνωρίζουμε πάντως ότι είναι επικίνδυνα έξυπνος και ψυχρός. Εχει συναισθηματικό κόσμο άραγε και τι κρύβει;

«Είναι ένας χαρακτήρας με βεβαρημένο παρελθόν. Εχει βρεθεί μόνος του, έχει βιώσει την απόρριψη, έχει πληγωθεί. Ο μόνος τρόπος να δικαιωθεί, πλέον, είναι να επιστρέψει τον πόνο πίσω. Υπήρξε μια καθαρή γραμμή από τους σκηνοθέτες σε σχέση με την προσέγγιση».

Μόνο όταν ο Ιάσονας πετυχαίνει τον στόχο του, μια σπίθα στο βλέμμα του δείχνει ότι κυλάει αίμα στις φλέβες του. Και ο στόχος του είναι ο Δημήτρης. Γιατί;

«Ακριβώς, δεν εμφανίζει ποτέ πώς αισθάνεται, μόνο υπάρχουν νύξεις συναισθημάτων ορισμένες στιγμές, συνήθως όταν βρίσκεται μόνος. Σεναριακά από όσα γνωρίζουμε ήδη, ο Ιάσονας θέλει να κερδίσει την Αννα. Παρότι εκείνη εμφανίζεται διστακτική στην αρχή, καταφέρνει με κάποιο τρόπο να την πάρει με το μέρος του. Συντρέχουν διάφοροι λόγοι που τον οδηγούν σε αυτό. Σίγουρα για εκείνον ο δυναμισμός της και η ικανότητά της στη δουλειά είναι στοιχεία σαγηνευτικά. Από την άλλη, ο Ιάσονας χρειάζεται ακόμα τον πατέρα του τον Χατζή. Θα λέγαμε πως χωρίς εκείνον δεν υπάρχει πρόσβαση στο σύστημα. Ο Δημήτρης έχει σταθεί τρομακτικό εμπόδιο στα σχέδιά του».

Ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός του;

Παγιδευμένοι Ιάσωνας

«Νομίζω μοιράστηκα ό,τι μπορούσα για τη σχέση Ιάσονα - Δημήτρη. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πάντως πολύ για να έχουμε νέα δεδομένα. Ηδη, στα επεισόδια που έρχονται αποκαλύπτονται πολλά».

Πλέον τον φοβάται ακόμη και ο ίδιος του ο πατέρας, ο Αλέκος Χατζής και συνεργάζεται με την Αννα για να τον σταματήσουν. Εκείνος θα το αντιληφθεί;

«Ναι, ενδεχομένως καθυστερημένα. Παρ’ όλα αυτά, θα εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Αννα και ο Χατζής θεωρούν πως εκείνος δεν γνωρίζει κάτι για τη συνεργασία τους».

Οι δυο τους μαθαίνουν ένα σκοτεινό μυστικό του Ιάσονα, ότι δεν είναι αυτός που λέει. Θα σταθεί αρκετό για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για εκείνον;

«Αννα και Χατζής θα σταθούν μεγάλο εμπόδιο στο όποιο σχέδιο μπορεί να έχει ο Ιάσονας. Ο Αλέκος ξέρει πια με βεβαιότητα ότι ο Ιάσονας δεν είναι γιος του. Εχει συνδέσει τα στοιχεία βρίσκοντας την αλήθεια πίσω από το πρόσωπο του “νόθου” γιου του».

Στο σημείο που βρίσκεται η ιστορία έχει αρχίσει να νιώθει ότι πλέον οι καταστάσεις εκεί που έχουν οδηγηθεί δεν είναι με το μέρος του;

«Ναι, οι καταστάσεις δεν ευνοούν τον Ιάσονα. Παρ’ όλα αυτά, εκείνος θα προσπαθήσει να τελειώσει ό,τι ξεκίνησε. Ακόμη η ιστορία μας δεν έχει φτάσει στο τέλος της, υπάρχει χώρος για ανατροπές και από τις δύο μεριές».

Υπάρχει κάποιος λόγος που κάνει τον Ιάσονα να δρα κατ’ αυτόν τον τρόπο ή είναι απλά ψυχοπαθής;

«Πάντα συντρέχει κάποιος λόγος. Ετσι και στην περίπτωση ενός ιδιοψυχοσικού ατόμου όπως ο Ιάσονας. Σε ένα από τα τελευταία επεισόδια, οπότε δεν θα υπάρχει χώρος για υπεκφυγές, θα μιλήσει στον Χατζή για το παρελθόν του»

Τον δικαιολογείτε σε έναν βαθμό;

«Τον αιτιολογώ, ναι. Αυτό εξ αρχής με οδήγησε να κάνω επιλογές, αποφεύγοντας να “παίξω” τον κακό. Η αντιπάθεια του κόσμου είναι εμφανής, από την άλλη είναι χαρά μας που ζει σε τέτοιο βαθμό την ιστορία μας»!