Το Ναυάγιο: «Βάσω και Λίνα θα...» - Αποκλειστικό spoil από την Γιολάντα Μπαλαούρα

Λίγο πριν το φινάλε...

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: «Βάσω και Λίνα θα...» - Αποκλειστικό spoil από την Γιολάντα Μπαλαούρα

Η Γιολάντα Μπαλαούρα αγάπησε πολύ την Πολυξένη Γιαννακάκη που ενσάρκωσε και το ίδιο αισθανόμαστε κι εμείς, λίγες ημέρες πριν το φινάλε της σειράς Ναυάγιο. Η ηθοποιός μιλά στο περιοδικό TiVi Σίριαλ και την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου συγκινημένη για τα τελευταία βήματα της ηρωίδας της.

Οι αποκαλύψεις της Γιολάντα Μπαλαούρα για το Ναυάγιο

Η Πολυξένη παραμένει σταθερός χαρακτήρας σε ό,τι λέει και κάνει. Θα της άλλαζες κάτι;

«Η Πολυξένη είναι μια γυναίκα της εποχής της. Είμαστε στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Οι άνθρωποι αυτής της εποχής έχουν ζήσει σκληρά ιστορικά γεγονότα. Η οικογένεια είναι μια σταθερή αξία και οι γυναίκες της εποχής φρόντιζαν για τη συνοχή της με κάθε τρόπο. Με τα σημερινά δεδομένα θα την έκανα πιο χειραφετημένη. Ομως στα χρόνια που διαδραματίστηκε η σειρά, γυναίκες σαν την Πολυξένη διεκδικούσαν αλλιώς τα πράγματα. Κρατούσαν μυστικά. Πολλά πράγματα γίνονταν και λίγα λέγονταν. Και φυσικά πάντα κάτω από τη μόνιμη έννοια του τι θα πει ο κόσμος».

Η Βάσω έφυγε μακριά και η Λίνα έχει αποφασίσει να παντρευτεί τον Οθωνα. Πώς θα χειριστεί την κατάσταση η ηρωίδα σου;

«Η ηρωίδα μου έχει βρεθεί στη μέση του κυκεώνα που δημιούργησε ο Δημήτρης με τον τρόπο που είχε μάθει να βγάζει τα χρήματά του. Εχει επιλέξει να σταθεί δίπλα στα κορίτσια της με τον δικό της τρόπο. Ενα διαζύγιο άλλωστε, την εποχή εκείνη ήταν στίγμα για τις οικογένειες και για τα παιδιά, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά ήταν κορίτσια σε ηλικία γάμου. Αυτός είναι και ο λόγος που μένει μαζί του. Θέλει με τον δικό της τρόπο να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα και να κρατήσει το σπίτι της όρθιο μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις».

Mετά τον τραυματισμό του Δημήτρη, η σχέση του με την Πολυξένη άλλαξε...

«Ηδη είχε αλλάξει η σχέση του ζευγαριού. Τώρα η Πολυξένη ξέρει για τις δουλειές του. Γι’ αυτό και έχει απαιτήσει να μεταβιβαστεί το γραφείο στις κόρες τους. Μιλάνε αλλιώς πια μεταξύ τους. Εχει γίνει πιο καχύποπτη σχετικά με όσα της λέει. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από την πλευρά της και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον φέρει στον έντιμο δρόμο. Διεκδικεί τη σχέση τους με τους δικούς της κανόνες».

Πότε θα μάθει και η Λίνα για τις δουλειές του πατέρα της;

«Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και... αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα».

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι που η ηρωίδα σου έμαθε πως ο Δημήτρης έχει παιδί με τη Μαρία...

«Ηταν μια δύσκολη στιγμή για όλους. Γιατί ούτε ο Δημήτρης ήξερε ότι είχε ένα παιδί με τη Μαρία. Του το είχε κρύψει όλα αυτά τα χρόνια. Μυστικά, ψέματα και ζωές χτισμένες πάνω σε αυτά. Ο φόβος της κοινωνικής κατακραυγής εκείνη την εποχή δημιουργούσε τέτοιες συνθήκες».

Λέγεται πως η Λίνα και ο Μάκης θα κλεφτούν στο τέλος. Είναι ένα τέλος που αρμόζει σε αυτούς τους δύο ήρωες που αγαπήθηκαν τόσο πολύ; Η Πολυξένη πώς θα αντιδράσει σε αυτό το σενάριο;

Πολυξένη Ναυάγιο

«Δεν δίνω spoiler. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τουλάχιστον στις τηλεοπτικές σειρές, στο τέλος πάντα η αγάπη κερδίζει. Να ευχηθούμε να συμβαίνει αυτό και στις ζωές των ανθρώπων. Να ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

Δείτε επίσης: Το Ναυάγιο: Τελευταίο επεισόδιο στις 30/6 - Δείτε εδώ τι θα συμβεί πριν παιχτεί στην τηλεόραση

Αξίζει και στην Πολυξένη ένα ευτυχισμένο τέλος! Θα το έχει όμως;

«Κάθε άνθρωπος αξίζει μια ευτυχισμένη ζωή. Πόσω μάλλον αυτή η γυναίκα που ζει και ανασαίνει για την οικογένειά της. Θέλει τα παιδιά της να ζήσουν ευτυχισμένα και νιώθω πως κάτι τέτοιο θα συμβεί τελικά».

Το γεγονός ότι τα θύματα του ναυαγίου θα δικαιωθούν στο δικαστήριο, τι θα σηματοδοτεί για την Πολυξένη και την οικογένειά της;

«Η Πολυξένη θα χαρεί για την καταδίκη. Ο Δημήτρης είναι ένα άλλο ζήτημα. Ομως και οι δύο ξέρουν ποιος είναι υπεύθυνος για το ναυάγιο. Ο άντρας της Πολυξένης σκέφτεται σαν επιχειρηματίας και δεν έχει ενοχές σε σχέση με το κέρδος και το πώς και από πού προέρχεται αυτό. Η Πολυξένη όμως είναι μαμά δύο κοριτσιών. Νοιάζεται για εκείνες. Ακόμη κι αν κάποια πράγματα τα χειρίζεται λάθος, το κίνητρό της είναι να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη».

Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί, σωστά; Αρα η οικογένεια Γιαννακάκη έχει ήδη χωριστεί.

«Οντως τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν. Ηταν πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή που ξεκινούσε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Την Πολυξένη Γιαννακάκη την αγάπησα πάρα πολύ. Είναι δύσκολο να αποχωριστείς αγαπημένους συναδέλφους που μαζί δουλέψαμε έναν χρόνο τώρα. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτή τη συνεργασία και για τη δυνατότητα που μου έδωσε ο σκηνοθέτης μας Γιάννης Χαριτίδης να δοκιμαστώ σε έναν τέτοιο δραματικό ρόλο, στο κανάλι και στην casting director Μιράντα Ρωσταντη που μας εμπιστεύτηκε και μας έδεσε σαν οικογένεια. Αγάπησα πολύ τον τηλεοπτικό μου σύζυγο, τις κόρες μου και τους γαμπρούς μου. Μόνο συγκίνηση νιώθω και επειδή δεν τα πάω καλά με τους αποχαιρετισμούς θα ευχηθώ ολόψυχα εις το επανιδείν».

Το άμεσο μέλλον πώς προβλέπεται να είναι;

«Αυτή τη στιγμή θέλω επειγόντως διακοπές. Εκτός από τα γυρίσματα, είχαμε και τις παραστάσεις του “Περλιμπλίν και Μπελίσα” του Φ. Γ. Λόρκα στο θέατρο Πορεία. Και ο προσωπικός χρόνος ήταν ελάχιστος. Σχεδιάζω λοιπόν να φύγω για λίγες μέρες. Εχω συζητήσει κάποια πράγματα για την επόμενη χρονιά αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε κάτι».