Σασμός: Το αποκαρδιωτικό τέλος της σειράς - Θα "χτυπήσει" κόκκινο η τηλεθέαση στις 4/7

Δείτε το εδώ πριν προβληθεί στην τηλεόραση

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@sasmos_alphatv_official
Instagram/@sasmos_alphatv_official

Ο γιος του Ρούσσου κρύβεται στα βουνά της Κρήτης, περιμένοντας τη στιγμή που θα «χτυπήσει» τον πατέρα του. Ωστόσο, η συνάντησή του με τον Μαθιό θα είναι μοιραία, αφού και οι δύο άντρες θα χάσουν σχεδόν ταυτόχρονα τη ζωή τους. Τι θα συμβεί στο τελευταίο επεισόδιο του Σασμού στις 4/7; Το περιοδικό Tv24 μας αποκαλύπτει αναλυτιιά!

Η επιστροφή του Αντρέα Βρουλάκη στην Ανω Ποριά είναι πλέον γεγονός. Ο άντρας γύρισε όπως είδαμε στον τόπο που τον γέννησε, όχι για να συμφιλιωθεί με την οικογένειά του αλλά για να ζητήσει εκδίκηση από τον Ρούσσο Σταματάκη, τον άντρα που οδήγησε τη μητέρα του, Μαρία, στην αυτοχειρία. Οπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της δραματικής σειράς, δεν θα διστάσει ακόμα και με τους Μουντάκηδες να συμμαχήσει προκειμένου να δει τον βιολογικό του πατέρα νεκρό. Ομως, σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πηγές, ο Αντρέας δεν καταφέρνει να δει τον Ρούσσο να πονάει αφού πρώτα ο ίδιος θα πέσει νεκρός.

Σασμός: Το σπαρακτικό τέλος

Ολα θα ξεκινήσουν από τη στιγμή που ο Αντώνης και ο Γιώργος θα πληροφορηθούν την άφιξη του άντρα στο χωριό τους. Ενα ανθρωποκυνηγητό χωρίς τέλος θα ξεκινήσει προκειμένου να συλλάβουν τον Αντρέα. «Αντώνη, αυτή τη φορά δεν θέλω να τον χάσετε», λέει ο εισαγγελέας στον διοικητή της Ανω Ποριάς και συνεχίζει: «Τον θέλω άμεσα στο γραφείο μου. Θα τον οδηγήσω στο πιο βαθύ μπουντρούμι. Ευθύνεται για όλες τις επιθέσεις της Κρήτης. Πρόσεξε μη σου ξεφύγει σου ξαναλέω». Ο Αντώνης του υπόσχεται πως σύντομα θα τον δει με χειροπέδες και αρχίζει να στήνει το σχέδιο της σύλληψής του. Την ίδια ώρα, ο Αντρέας είναι κρυμμένος στα βουνά της Κρήτης και ούτε ο αδελφός του, Τηλέμαχος, δεν γνωρίζει πού πραγματικά βρίσκεται.

Ωστόσο έρχεται μοιραία σε επαφή με τους Μουντάκηδες, οι οποίοι και τον προμηθεύουν με ένα άλλο τηλέφωνο προκειμένου να μπορούν να επικοινωνήσουν. Αντρέας, Μανούσος και Γιάννος έχουν έναν κοινό στόχο, να αφανίσουν τους Σταματάκηδες. Οταν μάλιστα ο Αντρέας τους προτείνει να ξεκινήσουν από τον Ρούσσο, ο Μανούσος Μουντάκης απαντά: «Σταματάκης να είναι και όποιος θέλει ας είναι».

Στο μεταξύ, η είδηση ότι ο Αντρέας επέστρεψε στην Ελλάδα και δη στην Κρήτη, συμπίπτει με τη γέννηση της κόρης του Μαθιού, τη μικρή Καλλιόπη. Ο τελευταίος, σαν το μαθαίνει θορυβείται καθώς ξέρει πως είναι ένας από τους κύριους στόχους του άντρα. Με δεδομένο μάλιστα πως σκοπεύει να παραδοθεί στην αστυνομία για το έγκλημα που τον βαραίνει, θέλει να βρει τον ξάδελφό του και να μιλήσουν το συντομότερο. Ομως η μοίρα τούς επιφυλάσσει άλλο παιχνίδι.

Ο Μαθιός πυροβολεί τον Αντρέα

Τέλος από τον Σασμό ο Μαθιός
Instagram/@sasmos_alphatv_official

Ο Αντρέας είναι κρυμμένος έξω από το σπίτι της Καλλιόπης όπου μένει ο Ρούσσος, περιμένοντας τη στιγμή που θα μείνει μόνος του. Οταν λοιπόν σιγουρεύεται πως μέσα στο αρχοντικό δεν βρίσκεται κανένας άλλος, του χτυπάει την πόρτα και ο Ρούσσος όταν τον βλέπει του λέει πόσο πολύ περίμενε τη στιγμή αυτή. Τους δύο άνδρες που μιλάνε έντονα βλέπει από μακριά η Αννα, η οποία και τηλεφωνεί στον Μαθιό. Ο τελευταίος, χωρίς να το σκεφτεί περισσότερο, σπεύδει στο σημείο και μπαίνει ανάμεσα στον Αντρέα που έχει βγάλει το όπλο και στον θείο του, Ρούσσο. «Ασε κάτω το όπλο, Αντρέα. Τι πας να κάνεις; Να σκοτώσεις τον πατέρα σου;», τον ρωτά αρχικά και ο Αντρέας τού τονίζει: «Δεν είναι πατέρας μου. Οχτρός μου είναι. Φύγε από μπροστά μην την πληρώσεις εσύ».

Ο Μαθιός όμως παλεύει μαζί του προκειμένου να του το πάρει. «Φύγε σου είπα», λέει ξανά ο Αντρέας και δευτερόλεπτα αργότερα ακούγεται ο πυροβολισμός. Ο Μαθιός πέφτει στα γόνατα, χτυπημένος, ενώ ο Αντρέας στρέφει το όπλο του αυτή τη φορά στον Ρούσσο. «Κι εδά, ήρθε η σειρά σου», τον ενημερώνει. Ο Μαθιός, μην έχοντας χάσει ακόμα τις αισθήσεις του, βγάζει γοργά το όπλο του και πυροβολεί τον Αντρέα. Ο άντρας σωριάζεται στο χώμα. Η φωνή του Ρούσσου που λέει ουρλιάζοντας «Παιδί μου...» ακούγεται στα πέρατα της γης.

Στο σημείο φτάνει ο παπάς, ο οποίος όταν βλέπει τους δύο άντρες να κείτονται στη γη, καταλαβαίνει και τρέχει πάνω από τον Μαθιό. Αμέσως καλεί ασθενοφόρο και τον Αντώνη. Την ίδια ώρα, ο Ρούσσος πάνω από τον Αντρέα, τον παρακαλάει για συχώρεση. Ο Αντρέας πριν κλείσει τα μάτια του, ψελλίζει απλά τη λέξη «Μάνα!».

Δείτε επίσης: Σασμός: «Τέλος το αίμα!» - Η Καλλιόπη κάνει σασμό πάνω από τον τάφο του Μαθιού

Ο Μαθιός πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, πιάνει το χέρι του Αντώνη που επίσης έχει καταφέρει να φτάσει στο σημείο και του λέει να κρατηθεί. Εκείνος του απαντά: «Τον Στεφανή... εγώ... εγώ… τον σκότωσα». Ο διοικητής της Ανω Ποριάς είναι συγκλονισμένος και το μόνο που εύχεται είναι να δει ξανά όρθιο τον άντρα της Βασιλικής. Στο νοσοκομείο και την παγωμένη αίθουσα έξω από το χειρουργείο στέκουν λίγη ώρα αργότερα Καλλιόπη, Βασιλική και Αστέρης αβοήθητοι. Ο Δημήτρης τον χειρουργεί αμέσως και μετά την πολύωρη επέμβαση ενημερώνει όλους πως ο Μαθιός είναι πλέον στα χέρια του θεού. Ενας-ένας σπεύδουν να τον αποχαιρετίσουν.

Την ίδια ώρα, στην κορυφή του βουνού, ο Μαθιός φτάνει με κρητική στολή και λευκό πουκάμισο, αγέρωχος και χαμογελαστός. Κοιτάζει ψηλά. Ενας αετός πετάει δίπλα του...

Ο Τηλέμαχος ζητά εκδίκηση από τον Ρούσσο

Τηλέμαχος Σασμός
Instagram/@sasmos_alphatv_official

Ο Βαγγέλης θα είναι ο άνθρωπος που θα πληροφορήσει τον Τηλέμαχο για τον χαμό του Αντρέα και εκείνος θα ζητήσει αμέσως εκδίκηση. Πιο συγκεκριμένα, θα πάει στο σπίτι της Καλλιόπης φωνάζοντας το όνομα του Ρούσσου, κάνοντάς τον έτσι να βγει έξω. «Εσύ φταις που σκοτώθηκε ο αδελφός μου κι εγώ θα τον δικαιώσω. Θα ξετελέψω εκείνο που ήθελε τόσα χρόνια να κάνει ο Αντρέας», του μηνύει και τη στιγμή που πάει να τον πλησιάσει για να τον μαχαιρώσει, ο παπα-Μιχάλης εμφανίζεται ως από μηχανής θεός και τον σταματά. «Φτάνει πλέον. Φόβο θεού δεν έχει κανένας σας; Δεν φοβάστε την κρίση του με τις αμαρτίες σας; Πόσο αίμα πρέπει να χυθεί ακόμα; Να αφανιστούμε όλοι θέλετε;», τους ρωτά και ο Τηλέμαχος κάνει ένα βήμα πίσω. Οταν το μυαλό του καθαρίζει και ο παπάς του εξηγεί πως πλέον ησύχασε η ψυχή του αδελφού του, ξεσπάει σε κλάματα.

Ο Χρήστος αισθάνεται ανίκανος ως εισαγγελέας

Χρήστος Σασμός
Instagram/@sasmos_alphatv_official

Το διπλό φονικό του Μαθιού και του Αντρέα ταράζει τον εισαγγελέα της Κρήτης, που αντιλαμβάνεται πως η παρουσία του στην Ανω Ποριά μόνο προβλήματα προκάλεσε και μάλιστα μιλά στη Στέλλα γι’ αυτό. «Δυστυχώς, οι στόχοι που είχα ερχόμενος εδώ δεν επιτεύχθηκαν. Δεν σου κρύβω πως νιώθω μια απογοήτευση. Το μακελειό που έγινε είναι ανεπίτρεπτο για εμένα. Είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να μου συμβεί. Απέτυχα, Στέλλα», της λέει και αμέσως της εξηγεί πως η καλύτερη λύση για εκείνον είναι να επιστρέψει στην Αθήνα και να αφήσει στην άκρη τις βεντέτες της Κρήτης. Μένει λοιπόν η δικηγόρος της Κρήτης να αποφασίσει αν θα τον ακολουθήσει ή όχι. Πάντως, η πρότασή του την αφήνει εμβρόντητη.

Δείτε επίσης: Το Ναυάγιο: Τελευταίο επεισόδιο στις 30/6 - Δείτε εδώ τι θα συμβεί πριν παιχτεί στην τηλεόραση

Γιώργος - Θοδώρα γίνονται γονείς

Γιώργος Σασμός
Instagram/@sasmos_alphatv_official

Μπορεί το κλίμα στην Ανω Ποριά να είναι θλιβερό αφού η οικογένεια Σταματάκη έχασε τον Μαθιό, ωστόσο ένα από τα ζευγάρια του χωριού είναι ενθουσιασμένο. Και αυτοί είναι η Θοδώρα με τον Γιώργο που επιτέλους γίνονται γονείς αφού η Πρόνοια τους ανακοινώνει επίσημα πως θα τους δοθεί για υιοθεσία το μωρό που τόσο ήθελαν. Το ζευγάρι πλέει σε πελάγη ευτυχίας και όταν αργότερα ανακοινώνουν το νέο στους δικούς τους, η συγκίνηση όλων είναι τεράστια.