Το Προξενιό της Ιουλίας: «Μην ξαναπατήσεις το πόδι σου εδώ» - Αποβάλλει κι εκείνος ξεσπάει πάνω της

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Προξενιό της Ιουλίας: «Μην ξαναπατήσεις το πόδι σου εδώ» - Αποβάλλει κι εκείνος ξεσπάει πάνω της

Στα ολοκαίνουρια επεισόδια της σειράς του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας, την ώρα που η Κυριακούλα νοσηλεύεται και η Φιλιώ έχει επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της, η αστυνομία βρίσκει το καταφύγιο της Ιουλίας και οδηγείται στη χωροφυλακή.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας

Τρίτη 18/6 Επεισόδιο 92

Η αιφνιδιαστική λιποθυμία της Κυριακούλας κατά τη διάρκεια της συνάντησης της οικογένειάς της με την οικογένεια Μακρή και η διακομιδή της στο νοσοκομείο, αναστατώνει τους πάντες και απειλεί να φανερώσει ένα μυστικό, που έμοιαζε καλά κρυμμένο στο παρελθόν. Κι αυτό είναι ο βιασμός της από τον Χρήστο Προβιό, τον πατέρα του Γιωργίκη, από τον οποίο γέννησε έναν γιο που έδωσε για υιοθεσία. Τη νύχτα στο νοσοκομείο τη διαδέχεται μια εξίσου ανάποδη μέρα. Η Κυριακούλα, χωρίς να λέει κουβέντα, αξιώνει από την Αλεξάνδρα να πάρει τις αποστάσεις από τον Αλκη. «Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι για σένα. Εκανα λάθος. Μακριά του. Ακούς;», της λέει. «Μαμά, τι είναι αυτά που λες; Εσύ δεν έλεγες ότι είναι κελεπούρι και τα κελεπούρια δεν τα αφήνουμε να φύγουν; Εσύ δεν μου είπες να επισημοποιήσουμε τη σχέση μας το δυνατόν ταχύτερο; Τι σε έπιασε τώρα;», αντιτίθεται η κοπέλα.

Η μάνα της όμως βρίσκει δικαιολογίες που στ’ αυτιά της κόρης της ακούγονται, το λιγότερο, ανεξήγητες και παράλογες. Επιμένει όμως. Δεν τη σταματάει ούτε καν το γεγονός πως η νύφη της, η Φιλιώ, μοιάζει να έχει κάποιες επιπλοκές με την εγκυμοσύνη της.

Η Φιλιώ νιώθει έναν οξύ πόνο και εκείνος που θα σπεύσει στο πλευρό της είναι όχι ο Γρηγόρης, αλλά ο γοητευτικός γιατρός Γκλαβάνης. Οι συνάδελφοί του κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν το μωρό της εγκυμονούσας κοπέλας, αλλά τελικά δεν τα καταφέρνουν και η Φιλιώ αποβάλλει και νιώθει συντετριμμένη. Την ίδια στιγμή, ο Γιωργίκης Προβιός εξακολουθεί να αναζητά την Ιουλία και το παιδί. Η Χάδω είναι στα πρόθυρα της υστερίας καθώς τόσο καιρό το μωρό είναι μακριά από το αρχοντικό. Δεν χάνει ευκαιρία να θυμίζει διαρκώς στον αδελφό της ότι δεν κάνει αρκετά για να βρουν τη γυναίκα του και το παιδί του. «Τέτοια ώρα έπρεπε να φέρεις τον κόσμο τούμπα. Να σηκώσεις και την κάθε πέτρα και όχι να είσαι εδώ», του αποκρίνεται.

Τετάρτη 19/6 Επεισόδιο 93

Πράγματι, η αστυνομία εντοπίζει την Ιουλία στο καταφύγιο που της έχει δώσει ο Γρηγόρης και συλλαμβάνεται. Η κατηγορία είναι απαγωγή ανηλίκου. Ακολουθεί η ανάκρισή της. «Πες μας ποιοι σε βοήθησαν; Ποιοι είναι οι συνεργοί σου;», τη ρωτούν. Εκείνη όμως δεν αποκαλύπτει τίποτα. «Κανείς. Μόνη μου το έσκασα και κρύφτηκα», είναι τα λόγια της.

Ο Γιωργίκης, δήθεν γενναιόδωρος, δηλώνει πως δεν επιθυμεί τη δίωξης γυναίκας του. «Δεν χρειάζεται να τραβήξουμε την κατάσταση στα άκρα. Σημασία έχει ότι το παιδί είναι καλά και δεν έχει πάθει τίποτα», τους λέει. Στο μεταξύ, φροντίζει να δει μόνος την Ιουλία. «Εγώ δεν θα σε καταγγείλω κι εσύ δεν θα ανοίξεις το στόμα σου να με ξεμπροστιάσεις. Το ακούς;», την απειλεί. Η κοπέλα συμφωνεί, αλλά με έναν όρο: «Δεν θα πω τίποτα αρκεί να με αφήσεις να έρθω στο σπίτι να δω το παιδί μου», του λέει κι εκείνος συμφωνεί. Μετά την κρυφή συμφωνία, η Ιουλία επιστρέφει στο αρχοντικό. Ο Προβιός όμως δεν κρατάει τον λόγο του και την κλείνει και πάλι στο υπόγειο. «Εκεί μέσα θα μείνεις, βρομιάρα, για μια ζωή. Που νομίζεις εσύ ότι θα κοροϊδέψεις τον Γιωργίκη τον Προβιό», της φωνάζει.

Δείτε επίσης: Η ζωή της Ιουλίας μετά το ψυχιατρείο - Γυρνάει στον Προβιό και βλέπει ένα άλλο παιδί

Η Χάδω, από τη μια χαίρεται που έχει πάλι στα χέρια της το μωρό, από την άλλη γίνεται έξαλλη όταν μαθαίνει ότι το όνομα που του έδωσαν στην κρυφή βάφτιση είναι Ευγενία, αυτό της πρώτης γυναίκας του Γιωργίκη. Την ίδια στιγμή, ο Χρήστος αγωνιά για την τύχη της Ιουλίας και της Στεφανίας αφού ξέρει ότι ο πατέρας του δεν θα τις αφήσει ατιμώρητες.

Η Φιλιώ, μετά την αποβολή που είχε στην εγκυμοσύνη της, δεν θέλει να δει τον Γρηγόρη. Αρνείται πεισματικά όσο κι αν εκείνος το προσπαθεί και στο τέλος τον θυμώνει. Στο μεταξύ, η Βαγγελίτσα μαθαίνει από τον Δήμου κάποια νέα που θα ταράξουν την Κατερίνη, ενώ η Στάσα είναι σε τραγική κατάσταση, αφού και τα δυο της παιδιά είναι «φυλακισμένα». Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Κυριακούλα εκπλήσσει την Αλεξάνδρα με τη συμπεριφορά της σχετικά με τον Αλκη. Μάνα και κόρη συγκρούονται γι’ αυτόν και η Αλεξάνδρα έρχεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δίλημμα. Να χωρίσει ή να μείνει μαζί του και να έρθει για μια ακόμη φορά σε ρήξη με τη μάνα της, της οποίας η υγεία είναι εύθραυστη;

Πέμπτη 20/6 Επεισόδιο 94

Μέσα σε όλα, ο δικηγόρος Παπάζογλου ενημερώνει τον Ρήγα πως η μέρα της δίκης πλησιάζει. Η αγωνία του Ρήγα και της Βαγγελίτσας κορυφώνεται, καθώς ο Στασινόπουλος, που θα καταθέσει υπέρ του, συνεχίζει να απουσιάζει. Η Στάσα, απελπισμένη, επισκέπτεται το αρχοντικό Προβιού, ζητώντας να δει την Ιουλία, αλλά ο Γιωργίκης την πετάει έξω. «Μην ξαναπατήσεις το πόδι σου εδώ. Δεν είσαι ευπρόσδεκτη ούτε τώρα ούτε ποτέ. Ξετσίπωτη κι εσύ και η κόρη σου. Αλλά είχε να μοιάσει», της φωνάζει. Εκείνη, νιώθοντας μεγάλες τύψεις κι ενοχές για την κατάληξη της κόρης της, παίρνει μια συγκλονιστική απόφαση.

Δείτε επίσης: «Στο τέλος όλοι οι ήρωες θα...» - Αποκλειστικό spoil από την Ευγενία Ξυγκόρου

Ο Γρηγόρης ξεσπάει τα νεύρα του στη Φιλιώ, καθώς την κατηγορεί ότι δέχεται το φλερτ του γιατρού Γκλαβάνη. «Δεν ήσουν καν εκεί για να μου συμπαρασταθείς. Δεν νοιάστηκες για μένα και το ίδιο σου το παιδί», τον κατηγορεί εκείνη με τη σειρά της. «Τι είναι αυτά που λες; Ξέρεις ότι δεν είναι έτσι. Αλλά βέβαια. Δεν έχασε την ευκαιρία. Αμέσως έτρεξε δίπλα σου», είναι τα λόγια του. «Ναι, γιατί είναι άνθρωπος και ενδιαφέρεται πραγματικά. Το ίδιο έκανε και για τη μητέρα σου», του αντιγυρίζει. Παράλληλα, η Αλεξάνδρα και ο Αλκης προσπαθούν να ερμηνεύσουν την απότομη και αδικαιολόγητη μεταστροφή της Κυριακούλας. Εκείνη συνεχίζει να είναι αρνητική στη σχέση τους και σαν μην έφτανε αυτό, έχει μια απρόσμενη συνάντηση στο νεκροταφείο. Από την πλευρά της, η Δέσπω συνεχίζει να έχει αλαζονική συμπεριφορά προς όλους στο αρχοντικό, με την ανοχή του Γιωργίκη, ενώ ο Κρίστοφερ και η Κατερίνη έχουν άλλη μια τυχαία συνάντηση.