To Ναυάγιο: Η Ειρήνη σώζει τον μικρό Ορφέα από την μανία του Ιπποκράτη - Το άκουσμα του πυροβολισμού και ο θάνατος

Μια από τις πιο συγκλονιστικές σκηνές λίγο πριν το φινάλε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
To Ναυάγιο: Η Ειρήνη σώζει τον μικρό Ορφέα από την μανία του Ιπποκράτη - Το άκουσμα του πυροβολισμού και ο θάνατος

Αγάπησε τον Ορφέα από την πρώτη στιγμή που τον είδε και ο λόγος που δεν παράτησε τον Ιπποκράτη όταν κατάλαβε την παραβατική του συμπεριφορά, ήταν αυτός. Στο φινάλε της σειράς, Το Ναυάγιο, η Ειρήνη σώζει τον μικρό από τα χέρια του πατέρα του.

Εγινε η μητέρα που έχασε ξαφνικά και ούτε για μια στιγμή δεν τον άφησε από την προσοχή της. Η Ειρήνη πήρε τη θέση της Κλαίρης στο σπίτι του Ιπποκράτη Πανόπουλου και δεν ήταν λίγες οι φορές που προστάτευσε τον μικρό Ορφέα από την οργή του πατέρα του. Το αγόρι βρήκε αγάπη και θαλπωρή στην αγκαλιά της άτυχης κοπέλας και το μόνο που της ζήτησε ήταν να μην τον αφήσει ποτέ. Αυτό ακριβώς θα κάνει η Ειρήνη και στο τέλος της σειράς προκειμένου να τον γλιτώσει από το μένος που θα έχει μέσα του ο Ιπποκράτης. Δεν θα τον αφήσει...

Ολα θα ξεκινήσουν όταν η αστυνομία, σίγουρη πλέον πως πίσω από τις δολοφονίες της Κλαίρης και της αδελφής της Ευγενίας κρύβεται ο σκληρός λιμενικός, αρχίζει να τον ψάχνει. Εκείνος, για να αποφύγει τη σύλληψη, παίρνει τον γιο του και κρύβονται στο εξοχικό σπίτι του Μιλτιάδη Παντελίδη, ο οποίος και αποφασίζει να τον βοηθήσει ξανά. «Μου λείπει η Ειρήνη, μπαμπά, δεν θα έρθει να μείνει μαζί μας;», ρωτάει κάποια στιγμή ο μικρός και ο λιμενικός βρίσκει μια δικαιολογία για να τον αποφύγει. «Θα έρθει αγόρι μου, όταν μπορέσει», του λέει. Μόνο που η απουσία της Ειρήνης στη ζωή του μικρού είναι τόσο έντονη που αποφασίζει να την πάρει τηλέφωνο στα κρυφά.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Αυτό είναι το γλυκόπικρο τέλος της Ειρήνης - Χήρα και μητέρα δυο παιδιών

Πέτρος και Ειρήνη στα ίχνη του Ιπποκράτη στο Ναυάγιο

To Ναυάγιο Ειρήνη Ορφέας

Ο Ορφέας αποκαλύπτει στην Ειρήνη πού βρίσκεται και μαζί με τον Πέτρο και την αστυνομία φτάνουν στο σπίτι που κρύβεται ο άντρας με τον γιο του. Υστερα από έντονη διαμάχη, η Ειρήνη καταφέρνει να πάρει μαζί της τον μικρό, όμως ο Ιπποκράτης ξεφεύγει για μια ακόμα φορά από τις Αρχές, που χάνουν ξανά τα ίχνη του.

Η κοπέλα, ελεύθερη πλέον και γνωρίζοντας πως ο Ιπποκράτης δεν μπορεί να την κυνηγήσει, πηγαίνει τον Ορφέα στο σπίτι του, στο περιβάλλον που έχει μάθει και μαζί με τον Πέτρο κάνουν σχέδια για το μέλλον τους. «Λίγη υπομονή ακόμη κάνε, αγάπη μου, και στο εξής θα είμαστε για πάντα μαζί. Είναι σημαντικό για τον Ορφέα να είναι εδώ. Να μην ανησυχείς για εμάς», του εξηγεί, ενώ του δείχνει και το όπλο που της έδωσε ο Στελής για την περίπτωση που ο Ιπποκράτης εμφανιστεί και θελήσει να της κάνει κακό.

Ο Πέτρος δεν σταματά να της δείχνει την ανησυχία του και φαίνεται πως τελικά είχε δίκιο, αφού λίγο αργότερα ο λιμενικός κάνει την εμφάνισή του. Εχοντας στην τσέπη του τα εισιτήρια που του εξασφάλισε ο Παντελίδης για να φύγει στο εξωτερικό, τρυπώνει στο σπίτι του για να πάρει τον Ορφέα, όμως δεν έχει υπολογίσει πως η Ειρήνη είναι έτοιμη να παλέψει για τη ζωή του μικρού αγοριού. Εκτός από τη ζωή της, υπερασπίζεται λοιπόν και τον Ορφέα, ο οποίος και μένει τελικά μαζί της, αφού ο Ιπποκράτης πεθαίνει...

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου/TV24