Γη της ελιάς: Γάμος, χωρισμός και ντροπή - 7 συγκλονιστικές στιγμές από τα τελευταία επεισόδια της σειράς

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Γη της ελιάς: Γάμος, χωρισμός και ντροπή - 7 συγκλονιστικές στιγμές από τα τελευταία επεισόδια της σειράς

Ανατροπές, απρόοπτα, χωρισμούς και γάμο θα έχουν τα τελευταία επεισόδια της σειράς του MEGA «Η γη της ελιάς», που την Πέμπτη 27 Ιουνίου ρίχνει αυλαία για τη φετινή σεζόν. Η σειρά του Αντρέα Γεωργίου θα επιστρέψει με τα νέα επεισόδια της τέταρτης σεζόν τον Σεπτέμβριο.

Τι θα δούμε στα τελευταία επεισόδια της Γης της Ελιάς

Ο Κουράκος σώζει την Αριάδνη

Κουράκος γη της ελιάς mega

Πρώτο το περιοδικό TV24 μας είχε αποκαλύψει σε προηγούμενο τεύχος πως η Αριάδνη με τον αστυνόμο Κουράκο έχουν αρχίσει να έρχονται κοντά, όπως ήδη βλέπουμε στα επεισόδια που παίζονται στην τηλεόραση. Βέβαια, η μεταξύ τους σχέση είναι φιλική, αλλά στην τέταρτη σεζόν δεν θα αργήσουμε να δούμε πώς θα μετατραπεί σε ερωτική. Προς το παρόν, η φετινή σεζόν τούς βρίσκει με τον Γιώργη να σώζει από τα χειρότερα την Αριάδνη όταν εκείνη πέφτει θύμα ληστείας. Με την άμεση επέμβαση του αστυνόμου, η κόρη του Στάθη ευτυχώς δεν παθαίνει το παραμικρό. Αυτή όμως η κίνηση ηρωισμού του Γιώργη θα την κάνει να τον δει με άλλο μάτι.

Η Μαρία κρύβεται από ντροπή

Μαρία γη της ελιάς

Παρά τις προσπάθειες της Αθηνάς να εμποδίσει την κυκλοφορία του βιβλίου της μάνας της, τελικά αυτό κυκλοφορεί και όλοι στη Μάνη νιώθουν ανυπεράσπιστοι μπροστά στις αποκαλύψεις. Κι ενώ όλοι προετοιμάζονται για τον γάμο της Αθηνάς και του Τζον, από την άλλη η Αθηνά έχει χάσει το κέφι της λόγω του βιβλίου της Μαρίας και η μητέρα της είναι απαρηγόρητη, σε τέτοιο μάλιστα σημείο που σκοπεύει να επικαλεστεί μια ψεύτικη δικαιολογία προκειμένου να μην πάει στον γάμο, νιώθοντας ντροπή γι’ αυτό που έκανε. Η Αθηνά που το μαθαίνει, είναι μεν θυμωμένη με τη μητέρα της, αλλά μια τόσο σημαντική στιγμή της ζωής της τη θέλει στο πλευρό της και σκέφτεται ακόμα και να αναβάλει τον γάμο της.

Χάιδω & Βασιλική μετακομίζουν

Χάιδω & Βασιλική Γη της ελιάς

Δείτε επίσης: Γη της ελιάς: «Απαιτώ αυτή να φύγει από το γραφείο σου!» - Ισμήνη και Κωνσταντίνος πλακώνονται για την Σοφία

Η Χάιδω και η Βασιλική, που περνάνε δύσκολες μέρες μετά τον χαμό του Φίλιππου, όσο κι αν προσπαθούν να φανούν δυνατές, η καθημερινότητα δεν τις αφήνει. Πεθερά και νύφη κάνουν μια συζήτηση και συμφωνούν να μετακομίσουν σε άλλο σπίτι, γιατί οι αναμνήσεις από τον Φίλιππο είναι δυσβάστακτες. Ετσι ξεκινούν σε αναζήτηση ενός νέου. Την ίδια ώρα, η Χάιδω κάνει μια κατάθεση ψυχής στον αστυνόμο Κουράκο, αφού αυτός ήταν που σκότωσε τον δολοφόνο του γιου της.

Χωρισμός-σοκ για Ισμήνη & Κωνσταντίνο

Ισμήνη & Κωνσταντίνο Γη της ελιάς

Η Ισμήνη δεν λέει να κάνει πίσω στο θέμα της Σοφίας και επιμένει να λέει στον Κωνσταντίνο να διώξει τη γραμματέα του. Από την άλλη, εκείνος ενοχλημένος από την επίμονη στάση της και θιγμένος καθώς ποτέ δεν της έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα να αμφισβητεί την αγάπη του για εκείνη, έχει πεισμώσει και αρνείται να κάνει αυτό που λέει η γυναίκα του. Η Ισμήνη τραβάει τον καβγά στα άκρα και πραγματοποιώντας την απειλή της, φεύγει από το σπίτι. Ο Λυκούργος που το πληροφορείται, πάει με άγριες διαθέσεις να βρει τον Κωνσταντίνο και απαιτεί εξηγήσεις. Ομως αυτά που του λέει ο γαμπρός του, του αλλάζουν εντελώς την οπτική του ματιά και ζητάει τη βοήθεια της Χάιδως για να συνετίσει την κόρη του. Ομως, ούτε κι εκείνη καταφέρνει να την ηρεμήσει και να της αλλάξει γνώμη, επιμένοντας στον χωρισμό της με τον Κωνσταντίνο.

Η Αμαλία εκδικείται Ισίδωρο & Αθηνά

Αμαλία Γη της ελιάς

Η Αμαλία, μετά την πανωλεθρία που έζησε με τα ηχητικά μηνύματα της Αθηνάς που ξεσκέπασαν την κομπίνα που έστησε, αλλά και τον χαρακτήρα της απέναντι στον Ισίδωρο, είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα. Μάλιστα η απόφαση του Ισίδωρου να της ζητήσει διαζύγιο της προκαλεί ακόμα πιο έντονα τη δίψα για εκδίκηση. Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος ζητάει από τον Λυκούργο να βρει τρόπο ώστε να σπάσει το προγαμιαίο σύμφωνο που είχε κάνει με την Αμαλία, αλλά εκείνη σκοπεύει να τον δυσκολέψει. Ομως, ο Βρεττάκος είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και της ξεκαθαρίζει πως δεν θα τηρήσει το προγαμιαίο τους συμβόλαιο.

Την ίδια ώρα, η Νάνσυ λέει κάτι στη Φιλιώ που τη στενοχωρεί πάρα πολύ και οι δυο τους έρχονται για πρώτη φορά σε σύγκρουση. Κι ενώ όλα δείχνουν έτοιμα για τον γάμο Αθηνάς και Τζον, η Αμαλία εκδηλώνει τις πραγματικές της προθέσεις και φαίνεται πως θέλει να καταστρέψει ολοσχερώς τον Ισίδωρο αλλά και την Αθηνά. Και δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για εκείνη από τη μέρα του γάμου. Η Αθηνά και ο Τζον παντρεύονται στο δημαρχείο υπό τις ευλογίες του Ισίδωρου και στη συνέχεια ακολουθεί γλέντι με όλη τη Μάνη καλεσμένη. Ομως, η Αμαλία είναι αποφασισμένη να διαλύσει τη χαρά όλων.

Φόβος για το μωρό της Ιουλίας

Ιουλία Γη της ελιάς

Η Ιουλία, με αφορμή τον επικείμενο γάμο της Αθηνάς και του Τζον, εκμυστηρεύεται στον Στάθη ότι ονειρεύεται θρησκευτικό γάμο κι εκείνος της λέει πως δεν το βρίσκει κακή ιδέα. Ωστόσο θα το σκεφτούν και οι δύο αν τελικά θέλουν. Ομως, τη χαρά της Ιουλίας χαλάει η ξαφνική ασθένεια του μωρού, που κρύβει ωστόσο από τον Στάθη, και την κάνει να πάρει την απόφαση να ακυρώσει την επιστροφή της στη Μάνη για να παρευρεθεί στον γάμο. Οταν ο Στάθης ζητήσει εξηγήσεις, οι απαντήσεις της δεν θα τον πείσουν και θα καταλάβει πως κάτι συμβαίνει.

Ο Παρασκευάς κατατροπώνει τον Δημοσθένη

Παρασκευάς Γη της ελιάς

Ο Παρασκευάς, μετά το ειρηνικό μήνυμα του Δημοσθένη, αποφασίζει να γυρίσει στο πλευρό της Ειρήνης, αλλά θέτει τους δικούς του όρους σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν μπορεί να πει όχι. Ακόμα και ο Δημοσθένης το δέχεται, αλλά μέσα του σκάει και δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι νικήθηκε από ένα «παιδαρέλι». Ωστόσο κάνει στον Παρασκευά ένα πανάκριβο δώρο και εκείνος αυτή τη φορά το δέχεται. Τέλος, η Αρετή εκπλήσσεται ευχάριστα όταν την ενημερώνουν πως θα γυρίσει δική της εκπομπή.