Το Ναυάγιο: Ο Παντελίδης βάζει να σκοτώσουν τον Ιπποκράτη - Δεν τα καταφέρνουν και αυτοκτονεί

«Μίλτο είσαι τρελός;»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: Ο Παντελίδης βάζει να σκοτώσουν τον Ιπποκράτη - Δεν τα καταφέρνουν και αυτοκτονεί

Μπορεί στο Ναυάγιο - που παίζει στο MEGA - Μιλτιάδης και Ιπποκράτης να δηλώνουν σύμμαχοι, ωστόσο όταν ο δικηγόρος μαθαίνει την κρυφή δράση του λιμενικού, αλλάζει άρδην συμπεριφορά απέναντί του.

Ο Μιλτιάδης είναι, μέχρι και σήμερα, ο κρυφός άσος στο μανίκι του Ιπποκράτη Πανόπουλου. Για την ακρίβεια, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί βοήθεια, τρέχει στον αδίστακτο δικηγόρο, ο οποίος και τον βοηθά με όλα τα μέσα που διαθέτει. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πράξει ο Παντελίδης και στα επόμενα -και μάλιστα- τελευταία επεισόδια της σειράς, όπου ο λιμενικός καταλαβαίνει πως διώκεται από τις Αρχές και ψάχνει ένα μέρος για να κρυφτεί μαζί με τον γιο του.

Ο δικηγόρος που έχει επενδύσει στη βοήθειά του κατά τη διάρκεια της δίκης με ψευδείς καταθέσεις, με ευκολία θα του προτείνει να μείνει στο εξοχικό του. «Γι’ αυτό είναι οι φίλοι, άλλωστε. Σήμερα σε βοηθάω εγώ, αύριο εσύ εμένα», του τονίζει ο Μιλτιάδης και ο Ιπποκράτης με τον γιο του πηγαίνουν στο μέρος που τους υποδεικνύει ο άντρας. Ομως, η αστυνομία με τη βοήθεια της Ειρήνης και του Πέτρου, δεν θα αργήσει να φτάσει στα ίχνη του λιμενικού, κυρίως για να σώσουν το μικρό αγόρι.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Αυτό είναι το γλυκόπικρο τέλος της Ειρήνης - Χήρα και μητέρα δυο παιδιών

Η μεγάλη ανατροπή στο Ναυάγιο για τον Ιπποκράτη

Το Ναυάγιο Ιπποκράτης

Ο Ιπποκράτης βλέπει στο πρόσωπο του Μιλτιάδη έναν πραγματικό φίλο, όμως ο δεύτερος αρχίζει να δρα υπογείως καθώς μαθαίνει τον πραγματικό λόγο που οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν τον λιμενικό. Και αυτός είναι οι δολοφονίες που έχει κάνει. Της γυναίκας του Κλαίρης και της αδελφής της, Ευγενίας. «Μίλτο, είσαι τρελός;», τονίζει ο Αργύρης Βασιλείου και συνεχίζει: «Βοηθάς κάποιον που έχει σκοτώσει; Εμείς πασχίζουμε να μην συνδέσουν το όνομά μου με τους νεκρούς του “Φοίνιξ” κι εσύ συμμαχείς με έναν άνθρωπο που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα; Και μάλιστα δύο φορές. Τι θα γίνει αν όλα αυτά τα ανακαλύψει ο Καλλέργης;», τον ρωτά και ο δικηγόρος καταλαβαίνει πως ο πελάτης του έχει δίκιο.

«Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Πανόπουλος μιλούσε με γρίφους και απέφευγε να μου πει από ποιους θέλει να κρυφτεί», παρατηρεί ο Μιλτιάδης. Ετσι, μη θέλοντας να συνδέσουν την υπόθεση του Αργύρη Βασιλείου με τους δύο φόνους του Πανόπουλου, οι δυο τους οργανώνουν με συνοπτικές διαδικασίες την εξόντωση του αξιωματικού. Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος μαζί με τον επιχειρηματία στέλνουν ανθρώπους να τον «βγάλουν» από τη μέση, όμως δεν τα καταφέρνουν καθώς οι κινήσεις των αντρών γίνονται αντιληπτές από τον Πανόπουλο, ο οποίος και καταλαβαίνει πως απειλείται η ζωή του. Ομως ο Παντελίδης αποφασίζει να του προσφέρει τη βοήθειά του για μια τελευταία φορά.

Χωρίς καν να τον ρωτήσει, βγάζει εισιτήρια για το εξωτερικό θέλοντας να τον απομακρύνει από τη χώρα, τα οποία και δέχεται με χαρά ο Πανόπουλος. Παρ’ όλα αυτά, ο Ιπποκράτης δεν θα προλάβει να τα χρησιμοποιήσει αφού όταν φτάσει κρυφά στο σπίτι του για πάρει τον Ορφέα που έχει μαζί της η Ειρήνη, η αστυνομία τον περικυκλώνει. Μην έχοντας άλλη λύση, ο άντρας αρπάζει το όπλο που έχει στην κατοχή της η γυναίκα του προκειμένου να προστατευτεί από εκείνον και βάζει τέλος στη ζωή του, κλονίζοντας τον περίγυρό του.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου/TiVi Σήριαλ