Το Προξενιό της Ιουλίας: Νέος γύρος βασανιστηρίων για την Ιουλία και στη φυλακή - Η αλήθεια για τη μητέρα που είχε βιαστεί και έδωσε για υιοθεσία το παιδί της στη φόρα

«Εκεί μέσα θα μείνεις, βρομιάρα, για μια ζωή»

Το Προξενιό της Ιουλίας: Νέος γύρος βασανιστηρίων για την Ιουλία και στη φυλακή - Η αλήθεια για τη μητέρα που είχε βιαστεί και έδωσε για υιοθεσία το παιδί της στη φόρα

Στα επόμενα επεισόδια της σειράς "Το Προξενιό της Ιουλίας" ο Γιωργίκης Προβιός εξακολουθεί να αναζητά την Ιουλία με το μωρό. Ορκίζεται ότι θα γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για να τη βρει και αυτή η ώρα δεν είναι μακριά αφού τελικά η αστυνομία την εντοπίζει.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ

Η Χάδω είναι στα πρόθυρα της υστερίας καθώς τόσο καιρό το μωρό είναι μακριά από το αρχοντικό. Δεν χάνει ευκαιρία να θυμίζει διαρκώς στον αδελφό της ότι δεν κάνει αρκετά για να βρουν τη γυναίκα του και το παιδί του. «Τέτοια ώρα έπρεπε να φέρεις τον κόσμο τούμπα. Να σηκώσεις και την κάθε πέτρα και όχι να είσαι εδώ», του αποκρίνεται.

Η φυλάκιση και τα βασανιστήρια της Ιουλίας στο Προξενιό της Ιουλίας

Πράγματι η αστυνομία εντοπίζει την Ιουλία στο καταφύγιο που της έχει δώσει ο Γρηγόρης και συλλαμβάνεται. Η κατηγορία είναι απαγωγή ανηλίκου. Ακολουθεί η ανάκρισή της. «Πες μας ποιοι σε βοήθησαν; Ποιοι είναι οι συνεργοί σου;», τη ρωτούν. Εκείνη όμως δεν αποκαλύπτει τίποτα. «Κανείς. Μόνη μου το έσκασα και κρύφτηκα», είναι τα λόγια της.

Δείτε επίσης: Ο Ρήγας θέλει να σκοτώσει τον Γιωργίκη - Η μοιραία συνάντηση Ιουλίας και Γρηγόρη

Ο Γιωργίκης, δήθεν γενναιόδωρος, δηλώνει πως δεν επιθυμεί τη δίωξή της. «Δεν χρειάζεται να τραβήξουμε την κατάσταση στα άκρα. Σημασία έχει ότι το παιδί είναι καλά και δεν έχει πάθει τίποτα», τους λέει. Μετά από μια κρυφή συμφωνία με την Ιουλία, ότι δεν θα τον ξεμπροστιάσει, αλλά θα δει το παιδί, η Ιουλία επιστρέφει στο αρχοντικό. Ο Προβιός όμως δεν κρατάει τον λόγο του και την κλείνει και πάλι στο υπόγειο. «Εκεί μέσα θα μείνεις, βρομιάρα, για μια ζωή. Που νομίζεις εσύ ότι θα κοροϊδέψεις τον Γιωργίκη τον Προβιό», της φωνάζει.

Το προξενιό της Ιουλίας Γιωργίκης

Η Χάδω, από τη μια χαίρεται που έχει πάλι στα χέρια της το μωρό, από την άλλη γίνεται έξαλλη όταν μαθαίνει ότι το όνομα που του έδωσαν στην κρυφή βάφτιση είναι Ευγενία, αυτό της πρώτης γυναίκας του Γιωργίκη. Την ίδια στιγμή, ο Χρήστος αγωνιά για την τύχη της Ιουλίας και της Στεφανίας αφού ξέρει ότι ο πατέρας του δεν θα τις αφήσει ατιμώρητες. Η Στάσα είναι σε τραγική κατάσταση, αφού και τα δυο της παιδιά είναι «φυλακισμένα». Από την πλευρά της η Δέσπω συνεχίζει να έχει αλαζονική συμπεριφορά προς όλους στο αρχοντικό, με την ανοχή του Γιωργίκη.

Δείτε επίσης: Νεκρό το παιδί της Φιλιώς - Ο Γρηγόρης την κατηγορεί, «Δεν έχασε την ευκαιρία»

Η Κυριακούλα υποψιάζεται ότι ο Αλκης είναι γιος της

Η αιφνιδιαστική λιποθυμία της Κυριακούλας κατά τη διάρκεια της συνάντησης της οικογένειάς της με την οικογένεια Μακρή και η διακομιδή της στο νοσοκομείο, αναστατώνει τους πάντες και απειλεί να φανερώσει ένα μυστικό που έμοιαζε καλά κρυμμένο στο παρελθόν. Τη νύχτα στο νοσοκομείο τη διαδέχεται μια εξίσου ανάποδη μέρα. Η Κυριακούλα, χωρίς να λέει κουβέντα, αξιώνει από την Αλεξάνδρα να πάρει τις αποστάσεις από τον Αλκη, βρίσκοντας δικαιολογίες που στ’ αυτιά της κόρης της ακούγονται, το λιγότερο, ανεξήγητες και παράλογες.

Επιμένει όμως. Μάνα και κόρη συγκρούονται για τον νεαρό άντρα και η Αλεξάνδρα έρχεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δίλημμα καθώς αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι η μητέρα της είχε βιαστεί από τον Χρήστο Προβιό, τον πατέρα του Γιωργίκη και είχε γεννήσει ένα παιδί που είχε δώσει για υιοθεσία. Ισως ο Αλκης είναι αδελφός της.