Το Ναυάγιο: Έκτρωση, γάμος, φυλακή και αυτοκτονία - Αυτό είναι το τέλος των 12 ηθοποιών της σειράς

Μια ζωή αφαιρείται ενώ μια ζωή γεννιέται

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: Έκτρωση, γάμος, φυλακή και αυτοκτονία - Αυτό είναι το τέλος των 12 ηθοποιών της σειράς

Θα δικαιωθούν τα θύματα του «Φοίνιξ»; Θα μείνουν μαζί τα ζευγάρια που ερωτεύτηκαν; Ο Βασιλείου θα έχει το τέλος που του αξίζει στο Ναυάγιο; Και με τον Ιπποκράτη τι θα γίνει; Αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα βρίσκουν τη λύση τους μέχρι το τέλος της σειράς, ωστόσο το TV24 σας τα αποκαλύπτει όλα σήμερα, δύο εβδομάδες πριν το φινάλε της.

Στην πραγματικότητα, οι συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου (1966) στη Φαλκονέρα, δεν κατάφεραν να βρουν δικαίωση. Το ίδιο όμως δεν φαίνεται πως θα συμβεί και με την πετυχημένη σειρά του MEGA, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, «Το ναυάγιο». Η σειρά οδεύει λοιπόν στο τέλος της και στα... «νερά» της θα παρασύρει όλους εκείνους τους πρωταγωνιστές που μας έκαναν παρέα όλη τη χρονιά. Το TV24 εξασφάλισε και σας παρουσιάζει το συγκλονιστικό τέλος των ηρώων, πριν αυτό παιχτεί στην τηλεόραση.

Happy end για το Ναυάγιο;

Ο Βασιλείου στη φυλακή

Ναυάγιο Μιλτιάδης Βασιλείου

Παρά τις προσπάθειες του Μιλτιάδη Παντελίδη, ο Αργύρης Βασιλείου δεν θα αποφύγει τελικά τη φυλακή. Η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι ομόφωνη πως είναι ένοχος για την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν το «Φοίνιξ» και κατά συνέπεια για τους θανάτους των δεκάδων επιβατών. Οι προσπάθειες όμως του Μιλτιάδη δεν θα σταματήσουν ούτε τη στιγμή που θα περάσουν χειροπέδες στον πελάτη του. Πιο συγκεκριμένα, θα πει στον Βασιλείου να προσποιηθεί καρδιακό επεισόδιο προκειμένου οι δικαστές να φανούν πιο ελαστικοί μαζί του, όμως και πάλι η κατάσταση δεν θα αλλάξει υπέρ του.

Ο Ιπποκράτης αυτοκτονεί

Δείτε επίσης: Ψυχοκόρες - αποκλειστικό: Οι 10 συγκλονιστικές σκηνές μέχρι το φινάλε

Ναυάγιο Ιπποκράτης

Το άψυχο σώμα της Κλαίρης θα βρεθεί στον κήπο κάτω από τις τριανταφυλλιές, ενώ της αδελφής της, Ευγενίας, στη θάλασσα. Και στις δύο περιπτώσεις, τα στοιχεία πίσω από τις δολοφονίες οδηγούν στον αξιωματικό του Λιμενικού και δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που η αστυνομία θα πάει στο σπίτι του για να τον συλλάβει. Εκείνος, έχοντας την Ειρήνη όμηρό του και το πιστόλι του στον κρόταφό της, πανικοβάλλεται όταν νιώθει πως η αστυνομία τον έχει περικυκλώσει και τελικά τινάζει τα μυαλά του στον αέρα. Παρά το αρχικό της σοκ, η Ειρήνη θα συνεχίσει τη ζωή της στο πλευρό του Αντώνη, έχοντας πάντα τον Ορφέα κοντά της. Ο καπετάν Στελής την καμαρώνει στο πλευρό του άντρα που την αγάπησε αληθινά και αισθάνεται πως έφερε εις πέρας την αποστολή που είχε αναλάβει προς τον πατέρα της, να είναι πάντα ευτυχισμένη (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Η Ειρήνη βρίσκει το παιδί της

Ναυάγιο Ειρήνη

Θέλοντας η Στέλλα να βοηθήσει την Ειρήνη να βρει το παιδί της, που νιώθει πως είναι ζωντανό, έρχεται σε επαφή με τη Μαριάννα τη μαία της, η οποία και της αποκαλύπτει την αλήθεια. Δηλαδή το παιχνίδι που έστησε ο Σάββας με τον Ιπποκράτη, πίσω από την πλάτη της, για να πάρει το παιδί εκείνης. Η αλήθεια τη συγκλονίζει και δεν διστάζει να βγάλει από τη ζωή της ακόμα και τον ίδιο τον πατέρα της, ωστόσο η σχέση της με τον Βασίλη τής δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσει. Αντίστοιχα, η Ειρήνη που αγκαλιάζει μετά από τόσους μήνες το παιδί της, νιώθει ευλογημένη και πως για πρώτη φορά μετά από καιρό η ζωή τής χαμογελά. Παιδί της ωστόσο αισθάνεται και τον Ορφέα που αναλαμβάνει την πλήρη επιμέλειά του.

Λίνα και Μάκης κλέβονται

Ναυάγιο Λίνα Μάκης

Τελικά το παρελθόν της Μαρίας και του Δημήτρη δεν θα σταθεί εμπόδιο στην αγάπη τους. Ούτε καν ο Οθωνας που προσπαθεί να εισβάλλει στη ζωή της. Η Λίνα και ο Μάκης αγαπήθηκαν βαθιά και το αποδεικνύουν με την απόφασή τους να κλεφτούν στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς. Ολα ξεκινούν όταν η Μαρία πυροβολεί τον πατέρα της Λίνας κι εκείνος απειλεί να την καταδώσει. Η Λίνα παρεμβαίνει και του λέει πως αν δεν πάει στην αστυνομία θα του κάνει το χατίρι να παντρευτεί τον Οθωνα. Η Μαρία όμως, που μαθαίνει τη γενναία πράξη της κόρης του Γιαννακάκη, αποφασίζει να πάει να παραδοθεί για να μη μείνουν χώρια Μάκης και Λίνα που αγαπιούνται τόσο πολύ. Οι εξελίξεις θα προλάβουν όλους τελικά, αφού το ζευγάρι που δεν μπορεί να χωρίσει, φεύγει μακριά και οι δικοί τους χάνουν τα ίχνη τους...

Η Θοδώρα αναλαμβάνει το γραφείο του Γιαννακάκη

Δείτε επίσης: Σασμός: Η μοίρα θα τους παίξει ένα σκληρό παιχνίδι - Το φινάλε Αργυρώς και Αστέρη στο τελευταίο επεισόδιο

Ναυάγιο Θεοδώρα

Το σοκ της όταν μάθει ποιος είναι ο βιολογικός της πατέρας, θα είναι μεγάλο, αλλά τελικά η Θοδώρα καταφέρνει αφενός να ορθοποδήσει αλλά και να σταθεί στη μητέρα της που της είχε κρατήσει αυτό το μεγάλο μυστικό. Η κόρη της Μαρίας θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Δημήτρη Γιαννακάκη και μάλιστα όταν εκείνος της ανακοινώσει την πρόθεσή του να βλάψει τη μητέρα της για το θράσος που είχε να τον πυροβολήσει, η Θοδώρα τον παρακαλεί να μην το κάνει με την υπόσχεση πως είναι αποφασισμένη να αναλάβει το μεσιτικό του γραφείο που τόσο πολύ ήθελε. Η χαρά του θα είναι μεγάλη που η περιουσία του θα καταλήξει στα χέρια της βιολογικής του κόρης και γρήγορα θα ξεχάσει πως λίγο έλειψε να μείνει στον τόπο από τη σφαίρα της Μαρίας.

Η Αλίκη κάνει έκτρωση και μένει με τον Γιώργη

Ναυάγιο Αλίκη Γιώργης

Από την πρώτη στιγμή ήθελε να ρίξει το παιδί του ανθρώπου που τη βίαζε κατ’ εξακολούθηση, όμως η πρόθεσή του να την παντρευτεί την έκανε να το μετανιώσει. Και αυτό γιατί μόνο αν ήταν κοντά του, έστω και ως μέλλουσα σύζυγός του, θα κατάφερνε να εισχωρήσει και να κλέψει τα στοιχεία που ετοιμάζει εκείνος για τη δίκη. Ετσι, η Αλίκη άφησε στην άκρη τον έρωτα που αισθανόταν για τον Γιώργη και «εργάστηκε» για το καλό των θυμάτων, δίνοντας συνεχώς στοιχεία στον Δημοσθένη. Οταν όμως βγει η απόφαση υπέρ των θυμάτων και ο Παντελίδης καταλάβει πως η Αλίκη είχε ταχθεί υπέρ των θυμάτων εξ αρχής, το τέλος της σχέσης τους θα είναι μοιραίο. Η κοπέλα μπαίνει στη διαδικασία να κάνει έκτρωση για να απαλλαγεί από τον δικηγόρο και ο Γιώργης δεν θα αργήσει να καταλάβει πως ο έρωτάς της για εκείνον ήταν πραγματικός. Ετσι, μένουν μαζί και ξεκινούν μια καινούρια ζωή από το μηδέν.

Βάσω και Αγγελος παντρεύονται

Ναυάγιο Βάσω Άγγελος

Η κόρη του Δημήτρη Γιαννακάκη, ήδη στα επεισόδια που βλέπουμε, έχει βγάλει από τη ζωή της τους γονείς της και είναι αποφασισμένη να σταθεί στο πλευρό του Αγγελου που τόσο έχει πονέσει στη ζωή του. Το ζευγάρι θέλει να περάσει τη ζωή του μαζί και παρόλο που όλοι της λένε να ενημερώσει τους γονείς της για τον επικείμενο γάμο τους, εκείνη είναι ανένδοτη. Και όντως, με κουμπάρα την κυρία Χριστίνα, το ζευγάρι παντρεύεται, σχεδόν στα κρυφά. Στο πλευρό της νύφης είναι μόνο η Λίνα, η οποία έχοντας ήδη μάθει τα καμώματα του πατέρα τους για τις δουλειές τους, αρνείται ακόμα και να του μιλήσει.

Στέλλα και Βασίλης παντρεμένοι με παιδί

Ναυάγιο Στέλλα Βασίλης

Ακόμα ένα χτύπημα επιφυλάσσει η μοίρα στη Στέλλα. Μετά τον θάνατο του Κυριάκου, θα μάθει πως το παιδί που γέννησε ήταν νεκρό και πως ο πατέρας της φρόντισε να της δοθεί το μωρό μιας άλλης γυναίκας προκειμένου να μην πληγωθεί περισσότερο. Το σοκ για εκείνη θα είναι μεγάλο και το μόνο που θα την κρατά στα πόδια της θα είναι η αφοσίωση του Βασίλη. Ολα όμως θα αλλάξουν προς το καλύτερο όταν διαπιστώσει πως είναι έγκυος από τον νέο της σύντροφο που δεν λείπει στιγμή από το πλευρό της. Το ζευγάρι παντρεύεται και το παιδί που έρχεται ολοκληρώνει τον έρωτά τους, ενώ τους κάνει να μείνουν προσηλωμένοι μόνο στα καλά που είναι μπροστά τους.