Το Ναυάγιο (5/6): Η Λίνα μαθαίνει την αλήθεια για τον πατέρα της - «Τα είπε όλα στον άνδρα μου και πέθανε»

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο (5/6): Η Λίνα μαθαίνει την αλήθεια για τον πατέρα της - «Τα είπε όλα στον άνδρα μου και πέθανε»

Απόψε 5/6 στο Ναυάγιο, η Πολυξένη, η Λίνα και η Βάσω βρίσκονται έξω από την αίθουσα που χειρουργούν τον Δημήτρη και το γεγονός πως δεν τους ενημερώνει κανένας, τις στεναχωρεί ακόμα περισσότερο. Ο Μάκης πηγαίνει στο νοσοκομείο για να δώσει κουράγιο στην Λίνα αλλά βλέπει ότι ήδη εκεί είναι ο Οθωνας.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Επεισόδιο 104

Η Πολυξένη μαθαίνει το τελευταίο μυστικό του Δημήτρη, πως η Θοδώρα είναι παιδί του, και δεν μπορεί να το διαχειριστεί. «Τι συμβαίνει μαμά;», τη ρωτά η Λίνα που καταλαβαίνει την απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά της, αλλά εκείνη αποφασίζει να μη μιλήσει ακόμα για τίποτα. «Σκέφτομαι όσα περάσαμε το τελευταίο διάστημα και απορώ σε τι φταίξαμε κορίτσι μου. Μακάρι να τελειώσει και αυτή η περιπέτεια του πατέρα σου και να βγούμε όλοι αλώβητοι», της λέει.

Ωστόσο, η μέρα της δίκης πλησιάζει και ο Δημοσθένης μαζεύει όσους μάρτυρες έχουν απομείνει, προσπαθώντας να μάθει τα σκοτεινά μυστικά τους που μπορεί να σταθούν ως εμπόδια στη δικαίωσή τους.

Ο Ιπποκράτης που έχει τονίσει πως στην δίκη θα είναι με την πλευρά του Βασιλείου, βρίσκεται στο γραφείο του, όταν η αστυνομία εισβάλλει σε αυτό και του κάνει ερωτήσεις για την εξαφάνιση της Ευγενίας. Εκείνος προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του, αλλά όχι με μεγάλη επιτυχία.

Την ίδια στιγμή, η Ειρήνη βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Να καταθέσει αυτά που της λέει ο Ιπποκράτης στη δίκη ή να του πάει κόντρα; Ξέρει πολύ καλά ότι αν δεν καταθέσει αυτή υπέρ του Μιχάλη, πρέπει να το κάνει ο Πέτρος αλλά αν ο Πέτρος εμφανιστεί θα φυλακιστεί αμέσως για τον φόνο του Γιάννη.

Δείτε επίσης: Το τραγικό τέλος της σειράς - Ο Ιπποκράτης τινάζει τα μυαλά του στον αέρα κρατώντας όμηρο την Ειρήνη

Και ο Παντελίδης πάντως, δεν σταματά να προετοιμάζεται για τη στιγμή που θα αντιμετωπίσει τον Δημοσθένη Καλλέργη. Και μάλιστα, με τα στοιχεία που βρίσκει γκρεμίζει κάθε ελπίδα του Μιχάλη, να βγει αλώβητος από τη δίκη. Πίσω στην Κρήτη, ο Δημήτρης συνέρχεται και αποκαλύπτει στη Λίνα τον άνθρωπο που τον πυροβόλησε.

Μη μπορώντας να κατανοήσει τους λόγους που η Μαρία, προσπάθησε να σκοτώσει, τον πατέρα της, η Λίνα πηγαίνει στο σπίτι της και ζητάει να μάθει την αλήθεια. Η Μαρία τής λέει την αλήθεια για τη σχέση τους, ενώ παράλληλα τής αποκαλύπτει και το μεγάλο μυστικό, ότι δηλαδή η Θοδώρα είναι κόρη του. «Ο πατέρας σου τα είπε όλα στον άνδρα μου και αυτό ήταν η αφορμή για να πεθάνει από την καρδιά του. Τα έχασα όλα Λίνα, οπότε δεν με ενδιαφέρει να πάω ακόμα και στην φυλακή μετά από αυτό που έκανα. Αν μπορούσα, θα το έκανα ξανά, να είσαι σίγουρη», της λέει μεταξύ άλλων η Μαρία και η Λίνα φεύγει συγκλονισμένη από το σπίτι της.

Το γεγονός πως η μητέρα του πρώην της βρίσκεται σε αυτή τη θέση, την πληγώνει πολύ, και έτσι αποφασίζει να δράσει μιλώντας στον Δημήτρη, ο οποίος ετοιμάζεται να την καταδώσει στην αστυνομία.