Το Ναυάγιο (3/6): Ο Ιπποκράτης φονιάς ξανά - Την χτυπάει με πέτρα στο κεφάλι και εξαφανίζει το πτώμα της

Τι θα δούμε στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο (3/6): Ο Ιπποκράτης φονιάς ξανά - Την χτυπάει με πέτρα στο κεφάλι και εξαφανίζει το πτώμα της

Δημοσθένης και Μιλτιάδης ακονίζουν τα μαχαίρια τους, λίγο πριν τη δίκη, ενώ η Ευγενία δεν σταματά να κατηγορεί τον Ιπποκράτη για τον θάνατο της αδελφής της, Κλαίρης. Ο άνδρας τής επιτίθεται και τη σκοτώνει. Η αστυνομία, όμως φτάνει στα ίχνη του..

Το σημερινό 3/6 επεισόδιο της σειράς Το Ναυάγιο στο MEGA

Επεισόδιο 102

Ο άνδρας που υποδύεται τον εραστή της Κλαίρης έχει φύγει από το σπίτι του Ιπποκράτη αφήνοντας τον με την απορία, αλλά η Ευγενία που έρχεται ξανά απρόσκλητη, καταφέρνει να τον αναστατώσει ακόμα περισσότερο. Η γυναίκα μπαίνει στο σπίτι του Λιμενικού και τον απειλεί πως είναι έτοιμη να πάει στην αστυνομία και να τα αποκαλύψει όλα.

Ο Ιπποκράτης που νιώθει τον κλοιό γύρω του να στενεύει ακόμα περισσότερο, ζητάει τη βοήθεια της Δήμητρας. «Είναι σημαντικό Δήμητρα. Πρέπει να μάθω αν όντως η Κλαίρη στο ημερολόγιο της αναφέρει κάποιον άνδρα», της λέει και εκείνη αποφασίζει να τον βοηθήσει. «Ο μόνος άνδρας που αναφέρει στις σελίδες του ημερολογίου είστε εσείς και μόνο. Το μόνο που την ένοιαζε ήταν πως θα απαλλαγεί από τον άνδρα της και πως θα σώσει το παιδί της», του λέει και εκείνος καταλαβαίνει πως το σκηνικό με τον άγνωστο που εισέβαλε στο σπίτι του, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κόλπο της Ευγενίας.

Τα νέα για τον θάνατο του Βλάση φτάνουν στην Αθήνα, αλλά ο Μάκης δεν μπορεί να ειδοποιηθεί, αφού βρίσκεται στο πλοίο για την Κρήτη. Συγκεκριμένα, η Θοδώρα καλεί στην αυλή της κυρίας Χριστίνας για να τον ενημερώσει και προς μεγάλη της έκπληξη μαθαίνει πως ο αδελφός της ήδη ταξιδεύει. Η Χριστίνα μαθαίνει το δυσάρεστο γεγονός και το μεταφέρει την Λίνα που ταράζεται και αποφασίζει να τον στηρίξει.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Ο Ιπποκράτης "σπάει" στο ξύλο την Ειρήνη

Την ίδια στιγμή, ο Δημοσθένης ψάχνει κάποιον μάρτυρα να καταθέσει υπέρ του Μιχάλη και ανακαλύπτει πως υπάρχει μια τελευταία ελπίδα που ακούει στο όνομα καπετάν Ανδρέας. Ο Μιχάλης εξηγεί στον δικηγόρο πως είναι δύσκολο να τον φέρει από την Αμερική όπου και του βρήκε δουλειά ο Παντελίδης, αλλά εκείνος αποφασίζει να το παλέψει. «Εκτός από δουλειά, είχε καταφέρει να βρει και γιατρό για να χειρουργήσει το παιδί του. Δεν ξέρω λοιπόν, πόσο εύκολα θα τον κάνεις να επιστρέψει και μάλιστα να καταθέσει υπέρ μου», θα συμπληρώσει ο Μιχάλης και ο Καλλέργης θα παραμείνει σκεπτικός!

Λίγο αργότερα, ο Ιπποκράτης ζητά από την Ευγενία να συναντηθούν και εκείνη ανταποκρίνεται, ούσα σίγουρη πως ο πρώην άνδρας της αδελφής της, έχει αποφασίσει να της αποκαλύψει τι απέγινε εκείνη. Ομως όταν τελικά βρεθούν, η σύγκρουση τους θα είναι αναπόφευκτη. «Και εγώ που νόμιζα πως για μια φορά θα φερόσουν σαν άνδρας και θα μου έλεγες τι έκανες στην αδελφή μου... Εκανα λάθος! Το οφείλεις στον γιο σου να του πεις τι έκανες στη μητέρα του. Αν δεν το πεις εσύ και σύντομα, θα το πω εγώ στην αστυνομία. Νομίζεις ότι θα σε φοβηθώ;», του λέει. Οι απειλές της Ευγενίας πυροδοτούν τα πιο βίαια ένστικτα του άνδρα. Έχοντας σκοτώσει μία φορά, δεν διστάζει να το κάνει και μια δεύτερη.

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα

Τρίτη 4/6 Επεισόδιο 103

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, συνειδητοποιεί το έγκλημα του και τον πιάνει τρέλα. Κάνει ότι μπορεί για να εξαφανίσει το πτώμα της αλλά τελικά δεν είναι όσο προσεκτικός θα έπρεπε. Στο μεταξύ, ο Μάκης, η Μαρία και η Θοδώρα λένε το τελευταίο αντίο στον Βλάση και αναρωτιούνται πως θα συνεχίσουν τις ζωές τους. Κυρίως η Μαρία που έχει χάσει το μεγάλο της στήριγμα. Ο Μάκης τής ανακοινώνει πως σκοπεύει να μείνει μόνιμα στην Κρήτη για να τη βοηθήσει οικονομικά και εκείνη το αρνείται. «Η θέση σου είναι στην Αθήνα. Εκεί είναι η ζωή σου, το πανεπιστήμιο σου. Να μην έχεις άγχος για εμάς αγόρι μου. Κάπως θα τα βολέψουμε», του λέει.

Την ώρα που η Στέλλα και ο Βασίλης παρακολουθούν έκπληκτοι τον Δημοσθένη να τους κατηγορεί για την σχέση τους, αφού αυτή μπορεί στη δίκη να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους, ο Πέτρος με την Ειρήνη προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την Ευγενία. Αλλά δεν τα καταφέρνουν γεγονός που τους βάζει σε σκοτεινές σκέψεις. Παράλληλα, η Μαρία μαθαίνει ότι ο Δημήτρης πλήρωσε για την κηδεία του Βλάση και πηγαίνει οργισμένη να τον αντιμετωπίσει. Οταν εκείνος της λέει ότι σκοπεύει να αποκαλύψει στη Θοδώρα ότι είναι ο πατέρας της, εκείνη χάνει τον έλεγχο.

Βγάζει όπλο και τον σημαδεύει: «Σκότωσες τον άνδρα μου, δεν θα μου διαλύσεις και την κόρη», του λέει και όταν εκείνος της πει ότι η Θοδώρα είναι και δική του κόρη, η Μαρία θα του τονίσει: «Η Θοδώρα είναι παιδί του Βλάση. Εκείνος τη μεγάλωσε. Εσύ δεν ξέρεις τι σημαίνει αγάπη για να την προσφέρεις και σε ένα παιδί», και θα τον πυροβολήσει. Ο Δημήτρης πέφτει κάτω αιμόφυρτος, ενώ εκείνη με δάκρυα στα μάτια προσπαθεί να καταλάβει τι έκανε. Ο άνδρας μεταφέρεται στο νοσοκομείο και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το τέλος του Βασιλείου! Τον συλλαμβάνουν και πεθαίνει έξω από το δικαστήριο

Τετάρτη 5/6 Επεισόδιο 104

Η Πολυξένη, η Λίνα και η Βάσω βρίσκονται έξω από την αίθουσα που τον χειρουργούν και το γεγονός πως δεν τους ενημερώνει κανένας, τις στεναχωρεί ακόμα περισσότερο. Ο Μάκης πηγαίνει στο νοσοκομείο για να δώσει κουράγιο στην Λίνα αλλά βλέπει ότι ήδη εκεί είναι ο Οθωνας.

Η Πολυξένη μαθαίνει το τελευταίο μυστικό του Δημήτρη, πως η Θοδώρα είναι παιδί του, και δεν μπορεί να το διαχειριστεί. «Τι συμβαίνει μαμά;», τη ρωτά η Λίνα που καταλαβαίνει την απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά της, αλλά εκείνη αποφασίζει να μη μιλήσει ακόμα για τίποτα. «Σκέφτομαι όσα περάσαμε το τελευταίο διάστημα και απορώ σε τι φταίξαμε κορίτσι μου. Μακάρι να τελειώσει και αυτή η περιπέτεια του πατέρα σου και να βγούμε όλοι αλώβητοι», της λέει.

Ωστόσο, η μέρα της δίκης πλησιάζει και ο Δημοσθένης μαζεύει όσους μάρτυρες έχουν απομείνει, προσπαθώντας να μάθει τα σκοτεινά μυστικά τους που μπορεί να σταθούν ως εμπόδια στη δικαίωσή τους. Ο Ιπποκράτης που έχει τονίσει πως στην δίκη θα είναι με την πλευρά του Βασιλείου, βρίσκεται στο γραφείο του, όταν η αστυνομία εισβάλλει σε αυτό και του κάνει ερωτήσεις για την εξαφάνιση της Ευγενίας. Εκείνος προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του, αλλά όχι με μεγάλη επιτυχία. Την ίδια στιγμή, η Ειρήνη βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Να καταθέσει αυτά που της λέει ο Ιπποκράτης στη δίκη ή να του πάει κόντρα; Ξέρει πολύ καλά ότι αν δεν καταθέσει αυτή υπέρ του Μιχάλη, πρέπει να το κάνει ο Πέτρος αλλά αν ο Πέτρος εμφανιστεί θα φυλακιστεί αμέσως για τον φόνο του Γιάννη.

Και ο Παντελίδης πάντως, δεν σταματά να προετοιμάζεται για τη στιγμή που θα αντιμετωπίσει τον Δημοσθένη Καλλέργη. Και μάλιστα, με τα στοιχεία που βρίσκει γκρεμίζει κάθε ελπίδα του Μιχάλη, να βγει αλώβητος από τη δίκη. Πίσω στην Κρήτη, ο Δημήτρης συνέρχεται και αποκαλύπτει στη Λίνα τον άνθρωπο που τον πυροβόλησε.

Μη μπορώντας να κατανοήσει τους λόγους που η Μαρία, προσπάθησε να σκοτώσει, τον πατέρα της, η Λίνα πηγαίνει στο σπίτι της και ζητάει να μάθει την αλήθεια. Η Μαρία τής λέει την αλήθεια για τη σχέση τους, ενώ παράλληλα τής αποκαλύπτει και το μεγάλο μυστικό, ότι δηλαδή η Θοδώρα είναι κόρη του. «Ο πατέρας σου τα είπε όλα στον άνδρα μου και αυτό ήταν η αφορμή για να πεθάνει από την καρδιά του. Τα έχασα όλα Λίνα, οπότε δεν με ενδιαφέρει να πάω ακόμα και στην φυλακή μετά από αυτό που έκανα. Αν μπορούσα, θα το έκανα ξανά, να είσαι σίγουρη», της λέει μεταξύ άλλων η Μαρία και η Λίνα φεύγει συγκλονισμένη από το σπίτι της.

Το γεγονός πως η μητέρα του πρώην της βρίσκεται σε αυτή τη θέση, την πληγώνει πολύ, και έτσι αποφασίζει να δράσει μιλώντας στον Δημήτρη, ο οποίος ετοιμάζεται να την καταδώσει στην αστυνομία.