Σασμός: Θα γίνουν γονείς δύο φορές - Αγωνία για την τύχη του μικρού Πετρή μετά το μήνυμα θανάτου

Χαμός στα επόμενα επεισόδια της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Facebook / Σασμός
Facebook / Σασμός

Μεγάλη αναμπουμπούλα θα έρθει στα επόμενα επεισόδια του Σασμού. Ενώ όλοι ανησυχούν για την τύχη της Βασιλικής, ο Μαθιός δίνει ραντεβού με τον Μανούσο Μουντάκη προκειμένου να του ζητήσει να αφήσουν ήσυχη τη γυναίκα του. Η Θοδώρα μαθαίνει το καλύτερο νέο της ζωής της, αλλά με τον Γιώργο αποφασίζουν να υιοθετήσουν και το μωρό που βρέθηκε στο χωριό. Τέλος, η Μαρίνα δείχνει στον Μαθιό ποιος πραγματικά είναι...

Η εγκυμοσύνη και η απειλή για τον μικρό Πετρή στα επεισόδια του Σασμού

Ο Μανούσος ενημερώνει τον Τηλέμαχο πως ετοιμάζει μια σειρά από χτυπήματα στην οικογένεια των Σταματάκηδων και ο τελευταίος τού θυμίζει πως στις βεντέτες, δεν χτυπάνε γυναικόπαιδα. «Δεν πρόκειται να χτυπήσω τη Βασιλική, αδελφέ μου. Θα δώσω ένα μάθημα στον άνδρα της γιατί είμαι σίγουρος πως αυτός έβαλε το χέρι του και σκοτώθηκε ο Λάζαρος, πάνω στο βουνό. Ολα αυτά όμως δεν θα γίνουν τώρα αλλά σε λίγο καιρό που το πράγμα θα έχει καταλαγιάσει» τονίζει.

Ο Μανούσος που συνεχίζει να βλέπει τον φίλο του σκεπτικό του ζητά να του πει τελικά αν έχει αποφασίσει με ποιανού το μέρος θα πάει σε αυτή τη βεντέτα που ξεκινάει και ο Τηλέμαχος του απαντάει πως θα είναι με το πλευρό των Σταματάκηδων γιατί όλο αυτό το ξεκίνησε ο Λάζαρος. «Είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις. Σκέψου μόνο πως ο Λάζαρος που πέθανε, ήταν καρδιακός σου φίλος. Να το θυμάσαι όμως. Εμείς οι Μουντάκηδες είμαστε στο εξής μόνοι και εναντίον όλων» του απαντά.

Χαρμόσυνα νέα για Θοδώρα και Γιώργο

Ο Παύλος και ο παπάς είναι σίγουροι πως τα χειρότερα είναι απλά μπροστά τους και αποφασίζουν από κοινού να σταθούν κοντά στις δυο οικογένειες. Την ίδια στιγμή, Θοδώρα και Γιώργος που δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες να υιοθετήσουν το μωρό, συνειδητοποιούν πως εκείνη είναι έγκυος με τον πιο ωραίο τρόπο. Καθώς είναι στο σπίτι εκείνου και τρώνε, η Θοδώρα νιώθει να ανακατεύεται και τρέχει στο μπάνιο. Ο Γιώργος πηγαίνει πίσω της αγχωμένος και προσπαθώντας να καταλάβει τι συμβαίνει. «Αγάπη μου σε πείραξε το φαγητό;», τη ρωτά και εκείνη χωρίς να το σκεφτεί του αποκαλύπτει «Οχι, νομίζω απλά πως είμαι έγκυος».

Σασμός Θοδώρα

Μια μέρα μετά η Θοδώρα κάνει τεστ εγκυμοσύνης και σιγουρεύεται για το αποτέλεσμα και πρώτη από όλους το μαθαίνει η μητέρα της που δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της. Και πάλι όμως η κοπέλα φοβάται μήπως για τρίτη φορά δεν καταφέρει να γεννήσει. «Και βέβαια θα το γεννήσεις! Αυτό το παιδί θα το κρατήσεις στην αγκαλιά σου, στο λέω εγώ. Απλά μέχρι τότε θέλω να είσαι ήρεμη και να μην σε επηρεάζουν τα όσα συμβαίνουν στο χωριό μας», θα της πει ο παππάς. Σκεφτική είναι η Αργυρώ για τη μητέρα της που μαθαίνει πως κατά το ταξίδι της με τον Αντώνη, είχε κάποια κενά μνήμης.

«Δεν στο είπα γιατί δεν ήθελα να σε ανησυχήσω. Είμαι πολύ καλά και να είσαι σίγουρη πως θα το ψάξω», λέει στην κόρη της που δεν κρύβει την ανησυχία της. «Είμαι σίγουρη πως δεν θα είναι τίποτα μανούλα μου, όμως καλά θα κάνεις να εξεταστείς για να είμαστε σίγουροι. Εχεις ταραχτεί πολύ το τελευταίο διάστημα, ίσως είναι λογικό να μπερδεύεσαι», παρατηρεί η Αργυρώ.

Δείτε επίσης: Νεκροί Βασιλική και Μαθιός - Αυτό είναι το δακρύβρεχτο τέλος τους στη σειρά!

Αναποφάσιστος ο εισαγγελέας

Ενώ ο Χρήστος ακόμα σκέφτεται πως θα χειριστεί την περίπτωση του Αντώνη που κάλυψε τη Βασιλική, εισβάλλει στο γραφείο του ένας επισκέπτης που δεν περίμενε ποτέ. «Παπά-Μιχάλη, σε τι οφείλω την τιμή;», του λέει αρχικά και εκείνος του απαντάει: «Δεν ήρθα να πάρω το μέρος κανενός, ούτε να σε επηρεάσω. Θέλω μόνο να σου πω πως η Βασιλική δεν έχει κάνει φόνο. Δεν θα έκανε ποτέ και αν ο Αντώνης την κάλυψε επειδή την ξέρει πολλά χρόνια και έχει καταλάβει πλέον πως σκέφτεται. Το παιδί της πήγε να υπερασπιστεί εκειά πάνω».

Οταν ο εισαγγελέας τον ρωτήσει αν είναι εξίσου σίγουρος και για το αν ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή, ο παπάς θα κάνει πίσω. Ταυτόχρονα, ο Μαθιός στην πιο έρημη πλευρά του βουνού, δίνει ραντεβού στον Μανούσο Μουντάκη, για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση μεταξύ τους. «Γιάντα με κάλεσες Σταματάκη; Δεν φοβήθηκες μήπως έρθω οπλισμένος και σε θερίσω;», τον ρωτά και ο Μαθιός του λέει να μην πλησιάσει ποτέ ξανά την Βασιλική. Οταν ο Μανούσος του πει: «Τι κουζουλάδες είναι αυτές Σταματάκη; Ποιος πλησίασε την γυναίκα σου;», ο Μαθιός θα απαντήσει:

«Κάνεις πως δεν ξέρεις; Τι άντρες είστε εσείς μωρέ που μασκαρευτήκατε και πήγατε στο κελί της Βασιλικής για να την τρομοκρατήσετε; Φερθείτε αντρίκια και κρατήστε ένα κώδικα τιμής. Ολα τα άλλα θα τα λύσουμε αναμετάξυ μας». Τότε ο Μανούσος θα τον ρωτήσει αν μέσα στον κώδικα τιμής που αναφέρει είναι και ότι οι γυναίκες μπορούν να σκοτώνουν. «Τον Λάζαρο, τον έφαγε το κεφάλι του και όχι η Βασιλική», θα απαντήσει ο Μαθιός και ο Μανούσος θα του εξηγήσει: «Αν νομίζεις ότι θα τη βγάλεις έτσι εύκολα γελιέσαι. Η πληρωμή θα είναι πολύ ακριβή. Να φυλάγεστε. Δεν θα αρκεστούμε μόνο σε σένα. Αυτό που έκανε η γυναίκα σου θα το πληρώσετε όλοι, όταν έρθει η ώρα».

Χτύπημα στον μικρό Πετρή

Οι Μουντάκηδες λοιπόν σίγουροι πως για τον θάνατο του Λάζαρου φταίει ο Μαθιός και η γυναίκα του, ξεκινούν τα χτυπήματα. Αυτή τη φορά ανώδυνα, απλά για να προειδοποιήσουν τι θα έρθει στην συνέχεια. Ετσι, στέλνουν στον μικρό Πετρή ένα δώρο. Η Αργυρώ θα είναι εκείνη που θα ταραχτεί πρώτη όταν ένα πρωινό, πηγαίνοντας τον μικρό στον παιδικό σταθμό θα της πουν ότι πέρασε ένας θείος και του άφησε ένα δώρο. Η γυναίκα θα ανοίξει τη σακούλα δώρου και θα πιάσει στα χέρια της, ένα παιδικό παιχνίδι-πολυβόλο. Θα κλονιστεί και θα τρέξει να το πει στον Αστέρη.

«Οταν φτάσαμε στον παιδικό σταθμό, η δασκάλα μου είπε ότι πριν λίγο είχε περάσει ο θείος μου. Ενας μυστηριώδης θείος, που δεν άφησε όνομα, μόνο ένα δώρο για τον Πετράκη μας», θα του πει και ο Αστέρης θα ρωτήσει που είναι αυτό το δώρο. Οταν και εκείνος ανοίξει την σακούλα και δει το πολυβόλο θα καταλάβει πως το μήνυμα είναι σαφές και μαζί θα πάνε στο σπίτι της Καλλιόπης όπου και προσέχει τον μικρό. Ο

Μαθιός θα γίνει έξαλλος και θα θέλει να απαντήσει στην πρόσκληση των Μουντάκηδων, όμως η αστυνομία θα συστήσει στους Σταματάκηδες να μην κάνουν την παραμικρή κίνηση. Ο εισαγγελέας θα διατάξει να φρουρούν τα σπίτια τους αστυνομικοί. Στο μεταξύ, Γιώργος και Θοδώρα αποφασίζουν να παλέψουν και για την τύχη του μωρού που βρέθηκε έξω από την πόρτα του παπά Μιχάλη.

Οταν η Στέλλα τους ανακοινώσει ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού θέλουν να τους γνωρίζουν εκείνοι αρχίζουν να πιστεύουν πως είναι για κακό, όμως στην πραγματικότητα, θέλουν να διαπιστώσουν σε τι χέρια θα πέσει το παιδί τους αν το δώσουν για υιοθεσία. Τέλος, η Βασιλική αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι να γίνει η δίκη. Καλλιόπη, Μαθιός, Αστέρης και Αργυρώ χαμογελούν ξανά μετά από καιρό και είναι σίγουροι πως δεν θα βρεθεί ποτέ κανείς τους σε κελί.

Δείτε επίσης: Δύσκολες ώρες για την Αργυρώ - Δηλητηριάζουν τον Αστέρη

Η Μαρίνα μιλά με τον Μαθιό!

Η Μαρίνα επισκέπτεται τον Μαθιό, και του λέει κάτι, που θα τον αφήσει με το στόμα ανοιχτό. «Εγώ δεν δικάζω. Αυτό το κάνουν τα δικαστήρια. Ηρθα εδώ γιατί η απόφαση μου να σου χαρίσω τους τρεις μήνες που ζητάς, μου δημιούργησε ένα χρέος. Να σε βγάλω από την πλάνη του ήρωα που έχεις για τον εαυτό σου. Και να σε οδηγήσω μπροστά στον καθρέφτη, να δεις τι πραγματικά έκανες, αν θες να σώσεις την ψυχή σου. Γιατί θέλω να τη σώσεις Μαθιό. Βλέπω μέσα σου αξίες που δεν συναντάς εύκολα σε ένα άνθρωπο», του λέει και ο Μαθιός συγκλονίζεται για την διάθεση της να του σώσει την ψυχή. Ομως η απειλή της οικογένειας των Μουντάκηδων δεν έχει σταματήσει να θεριεύει, και η Καλλιόπη περιμένει ακόμα την απάντηση από τον Τηλέμαχο.