Το προξενιό της Ιουλίας: Σφαγή στο νεκροταφείο - Ο Ρήγας μαχαιρώνει τον Ραζίνη

Άγριος καβγάς πάνω από τα μνήματα του Τυρνάβου το Ψυχοσάββατο! Δεν ξέρουν πως είναι πατέρας και γιος

Το προξενιό της Ιουλίας: Σφαγή στο νεκροταφείο - Ο Ρήγας μαχαιρώνει τον Ραζίνη

Ενας άγριος καβγάς στο Προξενιό της Ιουλίας, ξεσπά πάνω από τα μνήματα του Τυρνάβου και η κατάληξη θα είναι τραγική για τις δύο οικογένειες Ραζίνη και Σκούταρη. Στάσα και Κυριακούλα είναι απαρηγόρητες για τα νέα δεινά που τις περιμένουν.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη/TV24

Η επίθεση του Ρήγα στον Ραζίνη στο Προξενιό της Ιουλίας

Τελικά, όταν η μοίρα έχει αρχίσει να γράφει, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία της. Είναι Ψυχοσάββατο και στο νεκροταφείο του Τυρνάβου μια συνάντηση θα σταθεί μοιραία. Οι δύο παλιοί εραστές Στάσα Σκούταρη και Στράτος Ραζίνη θα βρεθούν για μια ακόμη φορά πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι ήρθε η στιγμή να κλείσουν κάποιες παλιές πληγές και να ανοίξουν καινούριες, ανατρέποντας έτσι κάθε καινούρια ισορροπία που έχει δημιουργηθεί.

Οσα δεν έχουν ειπωθεί, θα ειπωθούν και όσα δεν έχουν γίνει θα γίνουν, μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων οικογενειών, με μοιραίους πρωταγωνιστές, εκτός από τη Στάσα και τον Στράτο, τον Στασινόπουλο, αλλά και τον Ρήγα, την Κυριακούλα, αλλά και τον Ζαφείρη, ακόμα και τον «τρελό του χωριού», τον συμπαθέστατο Ζήση, που θα δώσει άθελά του το εναρκτήριο λάκτισμα για ένα ντόμινο δραματικών εξελίξεων. «Τι θέλεις εσύ εδώ; Φονιά. Εχεις τα μούτρα να εμφανίζεσαι στον τάφο του πατέρα μου;», του φωνάζει ο Ρήγας μόλις αντιλαμβάνεται την παρουσία του και το κακό δεν αργεί να γίνει. Ο Ραζίνης τραυματίζεται βαριά από τον νεαρό άντρα που του επιτίθεται με μένος και κανείς δεν πρόλαβε να σταματήσει.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Η Φιλιώ κερατώνει τον Γρηγόρη - Το παιδί τους είναι του παράνομου εραστή της;

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι κανείς από τους δύο δεν ξέρει ότι είναι… πατέρας και γιος, αφού η Στάσα δεν μίλησε ποτέ σε κανέναν γι’ αυτό. Το αποτέλεσμα θα φέρει μια νέα ισορροπία τρόμου στον Τύρναβο, κάτι που δεν αργούν να αντιληφθούν τόσο ο Γρηγόρης όσο και η Αλεξάνδρα. Και η Ιουλία με τη σειρά της θα μάθει τα όσα συνέβησαν και ο Γιωργίκης θα σταθεί δίπλα της.

Το προξενιό της Ιουλίας Ραζίνης

Ο Γρηγόρης κατηγορεί τη Φιλιώ

Ο Ρήγας συλλαμβάνεται και αυτή η σύλληψη θα φέρει αναστάτωση τόσο στην οικογένεια Σκούταρη όσο και στην οικογένεια Στασινόπουλου, καθώς ο Κωστής επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τις αρχές, σχετικά με την ηθική, αλλά και την ποινική ευθύνη όσων συνέβησαν στο ματωμένο Ψυχοσάββατο του Τυρνάβου.

Την ίδια ώρα, η Κυριακούλα συγκλονισμένη από τις τραγικές και αναπάντεχες εξελίξεις, γυρεύει παρηγοριά στην αγκαλιά των παιδιών της, της Αλεξάνδρας και του Γρηγόρη, ενώ ταυτόχρονα ο γιος της αρχίζει να κρατάει απόσταση από τη σύζυγό του τη Φιλιώ, θεωρώντας την υπεύθυνη για την τροπή της υπόθεσης του Στράτου. «Επρεπε ο πατέρας σου να κάνει κάτι. Ηξερε ότι μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά εκείνος δεν πήρε θέση. Ή μάλλον πήρε αφού δεν έκανε τίποτα για τον πατέρα μου», της φωνάζει.

Δείτε επίσης: «Είμαι έγκυος!» - Φιλιώ και Γρηγόρης γίνονται γονείς!

Στο μεταξύ, τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από τη μοιραία συνάντηση στο νεκροταφείο, βασανίζουν τους παρευρισκόμενους οι οποίοι ψάχνουν να δώσουν απαντήσεις για όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Η εξέλιξη της υπόθεσης του Ρήγα, βαραίνει πάρα πολύ το κλίμα που επικρατεί τον Τύρναβο, και γίνεται η αφορμή για να επανασυνδεθεί και μάλιστα με πολύ ισχυρούς δεσμούς η οικογένεια της Στάσας. Το γεγονός αυτό, που αρχικά αντιμετωπίζεται θετικά από τον Γιωργίκη Προβιό, αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται βραχνάς γι’ αυτόν, καθώς θεωρεί, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κτήμα του την Ιουλία, η οποία παλεύει αγωνιωδώς να ισορροπήσει μεταξύ των υποχρεώσεών της ως συζύγου, μάνας, κόρης αλλά και αδελφής.