Famagusta: Για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια μιλάει για τον βιασμό του – «Ήμουν στο ντους, μπήκε μέσα ένας αξιωματικός...»

Οι περιγραφές σοκάρουν

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Famagusta: Για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια μιλάει για τον βιασμό του – «Ήμουν στο ντους, μπήκε μέσα ένας αξιωματικός...»

Ένα λιγότερο προβεβλημένο κεφάλαιο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έφερε απόψε στο προσκήνιο το συγκλονιστικό φινάλε του πρώτου κύκλου στη σειρά Famagusta: Αυτό του βιασμού ανδρών στις φυλακές. Μέσα από το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει βάσει σεναρίου ο Μάικλ Κούρτης παρουσιάζονται αληθινές ιστορίες, και μία απ' αυτές ήταν εκείνη του κ. Μιχάλη που εξομολογήθηκε την κόλαση που βίωσε πριν από 50 χρόνια.

«Κάποιους δεν τους πείραξαν, είναι αλήθεια. Εγώ όμως ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι εκεί θα μου έκαναν τη ζωή μου κόλαση. Ο μπαμπάς μου είχε μία ταβέρνα και στην κουζίνα δούλευε μία Τουρκοκύπρια, που μου είχε μάθει πολλές τούρκικες λέξεις», είπε αρχικά ο κ. Μιχάλης.

Δείτε επίσης: Famagusta 10/3: «Αυτός είναι ο παντρεμένος που είχε κρυφό δεσμό! Ο φονιάς της είναι ο...» - Απόψε η ανατριχιαστική σκηνή που αποκαλύπτεται η αλήθεια

Η συγκλονιστική περιγραφή του κ. Μιχάλη στην Famagusta

Και συμπλήρωσε: «Την πρώτη νύχτα στις φυλακές, εντελώς τυχαία, άκουσα έναν αξιωματικό να λέει κοιτάζοντας προς το μέρος μου: “Αυτός σκότωσε Τούρκο αξιωματικό”. Ξεκίνησαν με το να μου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο. Με ξυπνούσαν μέσα στη νύχτα, με έβριζαν, με έφτυναν. Με έβγαλαν έξω στην αυλή της φυλακής και μου έκαναν εικονική εκτέλεση».

Όσον αφορά την επώδυνη νύχτα, για ευνόητους λόγους δεν θέλησε να μοιραστεί πολλές λεπτομέρειες. Ο κ. Μιχάλης κατέληξε την κατάθεσή του, μιλώντας για τις περιστάσεις που οδήγησαν μέχρι τον βιασμό του, λέγοντας: «Μια μέρα ήμουν στο ντους μαζί με άλλους τρεις αιχμαλώτους. Μπήκε μέσα ένας αξιωματικός, μαζί με έναν στρατιώτη και διέταξαν τους άλλους να φύγουν». Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες στο παρακάτω βίντεο.