Το Προξενιό της Ιουλίας (25/1): Η συγκλονιστική σκηνή από την πρώτη νύχτα του γάμου με τον Γιωργίκη - Το κόλπο πίσω από το ματωμένο σεντόνι

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Προξενιό της Ιουλίας (25/1): Η συγκλονιστική σκηνή από την πρώτη νύχτα του γάμου με τον Γιωργίκη - Το κόλπο πίσω από το ματωμένο σεντόνι

Το βράδυ της Πέμπτης 25/1 θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της εβδομάδας για τη σειρά του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας. Βρισκόμαστε, πλέον, στο τέλος του γάμου της πρωταγωνίστριας, όπου η ίδια επιστρέφει στη νυφική φωλιά με τον σύζυγό της και ετοιμάζεται να κάνει έρωτα μαζί του και να δώσει τις εγγυήσεις που χρειάζεται η οικογένεια του γαμπρού για την αγνότητά της.

Τι θα δούμε απόψε (25/1) στο Προξενιό της Ιουλίας

Επεισόδιο 40

Την πρώτη νύχτα του γάμου, όταν οι καλεσμένοι φεύγουν, το ζευγάρι μένει μόνο και η νύφη οπλίζεται με θάρρος για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του νέου της ρόλου. Θα ήθελε να εξαφανιστεί, αλλά πλέον όλα έχουν τελειώσει. Το πρώτο βράδυ με τον σύζυγό της δεν μοιάζει καθόλου με αυτό που η Ιουλία είχε ονειρευτεί, καθώς προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τα συζυγικά της καθήκοντα, αναγκάζεται να ακολουθήσει τις οδηγίες και τις συμβουλές που της έδωσε η μητέρα της.

Όμως όλα πάνε κατ’ ευχή. Στο αρχοντικό Προβιού, η επόμενη μέρα θα τους βρει όλους να προσπαθούν να συνηθίσουν τα νέα δεδομένα και την Ιουλία να είναι ανακουφισμένη μεν, αλλά ανήσυχη για τη συνέχεια, καθώς η Χάδω είναι απότομη και προσβλητική, παρά το γεγονός πως το ματωμένο σεντόνι που μαζεύουν την επόμενη μέρα από την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, δίνει τις εγγυήσεις που χρειάζονται όλοι για την αγνότητα της νύφης.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη σοκ - Ρήγας και Γρηγόρης είναι αδέρφια

Αυτό είναι το τέλος της σειράς σύμφωνα με το βιβλίο

Η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιώργου Σ. Πολίτη που κυκλοφόρησε το 2020. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα γράφει:

Το προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της.

Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται· στο πλευρό της ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας.
Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή τον Δεκέμβριο του 1949. Η αφήγησή της γεννά και στους δύο ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια «πλάγια ιστορία», μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή της μπορεί να την αθωώσει. Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός.

Υποθέσεις, συνδέσεις γεγονότων, συνειρμοί, αποφάσεις κι ένας αγώνας δρόμου για να αποδείξουν την αθωότητά της, ενώ οι δείκτες του ρολογιού έχουν ξεκινήσει ήδη να μετρούν αντίστροφα. Τα γεγονότα δικαιολογούν κάθε ψήγμα αισιοδοξίας.

Η αλήθεια, όμως, δεν έχει φανερώσει την τελική της όψη...

Με πληροφορίες psichogios.gr