Σασμός (24/1): Ο άλλοτε σκληρός Αντρέας "λυγίζει" - Όλη η οικογένεια του, του γυρνάει την πλάτη

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός (24/1): Ο άλλοτε σκληρός Αντρέας

"Τρέμουν" Παύλος και παπά Μιχάλης μην μάθει η Μαρίνα το μυστικό που κρύβουν όλοι στον Σασμό. Την ίδια ώρα ο Γιακωβάκης "ανασαίνει" στον σβέρκο του Μαθιού και τον ρωτάει για τη δολοφονία του Στεφανή. Θα έρθουν οι ένοχοι αντιμέτωποι με την τιμωρία που τους αξίζει;

Οι σημερινές 24/1 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Επεισόδιο 59

Το σχέδιο του Τόλη για τη Λεμονιά μπαίνει σε εφαρμογή με τη βοήθεια της Τζένης και της Θοδώρας. Εύα και Αντρέας δείχνουν να συνεννοούνται, ενώ ο Τηλέμαχος εγκαταλείπει πια τον αδελφό του, προς έκπληξη της Αργυρώς. «Μπράβο, Τηλέμαχε. Χαίρομαι που ξεκαθάρισες τη στάση σου από τον Αντρέα. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό», του λέει η ξαδέλφη του, ενώ τον συμβουλεύει να μιλήσει και στον Αντρέα.

Στο μεταξύ ο καινούριος εισαγγελέας συνεχίζει να ταράζει τα νερά. Στο στόχαστρό του μπαίνει η Ντίνα που την επιπλήττει για τη σχέση της με τον Βαγγέλη και τη ρωτάει για το αν είναι σίγουρη για τις δραστηριότητές του. Εκείνη θα του απαντήσει: «Ναι, είμαι σίγουρη για εκείνον. Ο Βαγγέλης ήταν μπλεγμένος στα Γιάννενα και όταν ήρθε εδώ συνέχισε τις παράτυπες ενασχολήσεις του με τον Φαρμάκη. Ηταν ο μέντοράς του. Πλέον συνεργάζεται με τον Παύλο που έχει βάλει στόχο να κρατήσει καθ’ όλα νόμιμες τις επιχειρήσεις τού Ευθύμη Φαρμάκη». Ο Χρήστος Γιακωβάκης όμως δεν είναι σίγουρος και της το λέει. «Σε αντίθετη περίπτωση θα ήθελα να με ενημερώσεις αν πέσει κάτι επιλήψιμο στην αντίληψή σου» και η αστυνόμος Πουλαντζά του δίνει τον λόγο της.

Αστέρης και Μαθιός ψάχνουν παραπάνω στοιχεία για τον μασκοφόρο που δεν έχει σταματήσει να τους αφήνει σημειώματα. Ο πρώτος μάλιστα μιλά γι’ αυτά και στην Αργυρώ που δείχνει να ανησυχεί.

Δείτε επίσης: Η Βασιλική γεννάει κορίτσι - Ο Μαθιός ξανά στην φυλακή

Τι θα δούμε στο επεισόδιο 60

Εν τω μεταξύ, το χάσμα ανάμεσα στην Αργυρώ και τη Βασιλική παραμένει αγεφύρωτο, παρ’ όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να τα ξαναβρούν. Ο Τηλέμαχος ξεκαθαρίζει οριστικά στον Αντρέα ότι δεν θα τον ακολουθήσει άλλο στον δρόμο της βεντέτας. Εκείνος, όμως, έχει σκοτεινά σχέδια. Ο Μαθιός επισκέπτεται τον Βαγγέλη, προσπαθώντας να μάθει την αλήθεια για τα μηνύματα στη Βασιλική. Ο Χρήστος εξακολουθεί να σκαλίζει τη δολοφονία του Στεφανή.

Δείτε επίσης: Θανάσιμος κίνδυνος για την Βασιλική και το αγέννητο παιδί της μετά την εξαφάνιση του Αντρέα

Η Καλλιόπη έχει μέσα στην καρδιά της τον Μανόλη και του το έχει πει πολλές φορές. Δεν είναι απλά ο κολλητός του εγγονού που έχασε και εκείνος που κράτησε κλειστό το στόμα του για τη δολοφονία του Στεφανή αλλά και το αγόρι που έσωσε τον Μαθιό όταν κατηγορήθηκε για τον θάνατο του Λάζαρου. Ζητά λοιπόν να τον δει και όταν ο Μανόλης την επισκέπτεται, του λέει ότι θέλει για να του δείξει την ευγνωμοσύνη της να του δώσει ένα από τα κτήματά της. Και αυτό για να στήσει εκεί την αγροτική μονάδα που ήθελε να φτιάξει με τον Νικηφόρο.

Ο Μανόλης εντυπωσιάζεται από την κίνησή της, αλλά της λέει πως δεν θέλει κανένα δώρο ή κτήμα για να του πει ευχαριστώ. Αντίθετα, της ζητάει να συγχωρέσει τον Παύλο. «Δεν ξέρω για ποιο λόγο απομακρυνθήκατε, κυρία Καλλιόπη, με τον Παύλο, ενώ μάλιστα συμμαχούσατε για να γίνει σασμός, όμως τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία για να κάνετε πίσω...», τονίζει και η «καπετάνισσα» έρχεται πραγματικά σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού δεν θέλει να ομολογήσει το μυστικό που έμαθε και αμαυρώνει τον Παύλο.