Σασμός (22/1): «Αχ! Το μωρό... Πονάω» - Κρίσιμες ώρες για την Βασιλική και την εγκυμοσύνη της

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός (22/1): «Αχ! Το μωρό... Πονάω» - Κρίσιμες ώρες για την Βασιλική και την εγκυμοσύνη της

Ο Θανάσης απειλεί τον Αντρέα, ζητώντας του χρήματα για να μη μιλήσει στην Καλλιόπη. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα στη ζωή του αφού ο Τηλέμαχος αποφασίζει να αποχωρήσει από τη βεντέτα. Αργυρώ και Βασιλική συνεχίζουν να είναι σε απόσταση. Τι θα δούμε στον Σασμό του ALPHA;

Οι σημερινές 22/1 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Επεισόδιο 57

Ο Χρήστος Γιακωβάκης είναι αποφασισμένος να βάλει πολύ βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο στις υποθέσεις που εκκρεμούν στην Κρήτη και πρώτη απ’ όλες που βρίσκονται σε φάκελο πάνω στο γραφείο του είναι η επίθεση στον Μαθιό έξω από το αστυνομικό τμήμα. Εχοντας μιλήσει και με τον Αντώνη, καταλαβαίνει πως ο Αντρέας και ο αδελφός του Τηλέμαχος κρύβονται από πίσω και έχει αποφασίσει να τους κάνει να ομολογήσουν.

Ηδη ο Τηλέμαχος αντέδρασε όταν εκείνος για να «ρίξει άδεια» τους είπε ότι ο συνεργός τους έχει δώσει τα ονόματά τους. Ομως για να τους οδηγήσει οριστικά στις φυλακές της Κρήτης πρέπει να βρει απτά στοιχεία. «Ξέρεις, Αντώνη, πως δεν μπορώ να τους κρατάω για πάντα στο κρατητήριο. Θα πρέπει να μου βρεις στοιχεία που να τους ενοχοποιούν», του εξηγεί και ο Αντώνης δεν διστάζει να παραδεχτεί πως θα είναι δύσκολο καθώς έχουν άλλοθι. «Κάνε ό,τι μπορείς. Οι Βρουλάκηδες δεν πρέπει να δουν ξανά το φως της μέρας. Θα τους κλείσω στο πιο σκοτεινό κελί. Ισως αυτή να είναι μια αρχή για το τέλος της βεντέτας», καταλήγει ο νέος εισαγγελέας της Ανω Ποριάς.

Την ίδια στιγμή, ο Αντρέας ανακοινώνει στον Τηλέμαχο μια μεγάλη αλήθεια για τη σχέση της μητέρας τους με τον Ρούσσο Σταματάκη και ο τελευταίος αιφνιδιάζεται. Οταν μάλιστα ο αδελφός του τού ανακοινώνει πως είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει το χωράφι που τους άφησε ο Σταματάκης όταν η μητέρα τους αυτοκτόνησε, ο Τηλέμαχος γίνεται έξαλλος και τα βάζει μαζί του προτείνοντάς του να αλλάξει ρότα. «Εμένα, αδελφέ, να μη με υπολογίζεις στα επόμενα σχέδιά σου. Ως εδώ ήμουν. Εσύ είσαι μόνος σου, δεν σε νοιάζει πού θα καταλήξεις. Εγώ όμως έχω γυναίκα και κοπέλια να μεγαλώσω, δεν θα ασχοληθώ άλλο με τη βεντέτα. Ας κάνουν ό,τι θέλουν οι Σταματάκηδες, εγώ όμως μέχρι εδώ ήμουν», λέει στον Αντρέα ο οποίος εκπλήσσεται, ενώ προσπαθεί να τον πείσει να είναι παρόν σε ακόμα μια επίθεση που θα κάνουν εναντίον του Μαθιού.

Ο Τηλέμαχος όμως έχει πάρει τις αποφάσεις του. Οι συναντήσεις του Χρήστου Γιακωβάκη με τους κατοίκους της Ανω Ποριάς συνεχίζονται και μεταξύ άλλων καλεί τον Βαγγέλη καθώς ήταν στενός συνεργάτης του Ευθύμη. Για τον ίδιο λόγο όμως καλεί και τον Γιώργο.

Δείτε επίσης: Στη φυλακή ο Παύλος - Σοκαριστικό αυτό που βρέθηκε χτισμένο στους τοίχους του οινοποιείου του

Λίγο πιο μακριά από την εισαγγελία Κρήτης, στο αλουμινάδικο των αδελφών Σταματάκη, ο Μαθιός είναι αποφασισμένος να τα βρει με τον αδελφό του που έχει επιστρέψει από την Αθήνα. Ομως την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να δώσει μια απάντηση στην Εύα για το αν θα δεχτεί τη βοήθειά της. «Πώς μπορείς να εμπιστευτείς τη γυναίκα αυτή που έχει μπλεξίματα με τον Αντρέα; Δεν βλέπεις Μαθιό μου πως κάτι κρύβει;», τον ρωτάει η Βασιλική και τον βάζει σε σκέψεις.

Η Καλλιόπη που βλέπει ότι Βασιλική και Αργυρώ παραμένουν σε απόσταση, έχει αρχίσει να ανησυχεί και ανακοινώνει στους γιους της πως αν δεν κάνουν κάτι για να τα βρουν, η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Την ίδια ώρα και ενώ ο Αντρέας έχει βγει τελικά από το κρατητήριο, θα έχει μια δυσάρεστη συνάντηση με τον Θανάση, που κινδυνεύει να τα χαλάσει όλα. Ο άντρας τού ζητάει επιπλέον χρήματα για τη δουλειά που του έκανε να μιλήσει στην Καλλιόπη για τον Παύλο Βρουλάκη. «Πληρώθηκες και με το παραπάνω», του θυμίζει ο Αντρέας αλλά εκείνος του επισημαίνει πως αν δεν του δώσει τα διπλά χρήματα, θα πει στην καπετάνισσα το κόλπο που της έστησαν για να ενοχοποιήσουν τον ξάδελφό του.

Τρίτη 23/1 Επεισόδιο 58

Η Καλλιόπη πηγαίνει να δει το εγγόνι της στο σπίτι της Αργυρώς αλλά εκείνη τη διώχνει και της ανακοινώνει πως δεν θέλει να έχει καμία επαφή μαζί της. Η «καπετάνισσα» δεν την αδικεί για τη συμπεριφορά της, της τονίζει πως θέλει ο Αστέρης να μείνει με την οικογένειά του, εκεί δηλαδή που ανήκει, αλλά της εκφράζει την ανησυχία της για το πότε θα βλέπει τον εγγονό της. «Μην ανησυχείς, Καλλιόπη, θα πω του Αστέρη να σου τον φέρνει να τον βλέπεις. Δυστυχώς ξέρω πως αυτό δεν μπορώ να το αποφύγω», της λέει και η άλλη φεύγει θλιμμένη από το σπίτι της.

Ο παπα-Μιχάλης προσπαθεί να πείσει τη Βασιλική να τα βρει με την Αργυρώ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Αστέρης και ο Μαθιός προβληματίζονται για την πρόθεση της Καλλιόπης να χαρίσει το χωράφι στον Μανόλη, εκείνη όμως αρνείται να τους εξηγήσει τους λόγους και στους δύο. Ο Αντρέας στριμώχνεται άγρια από τον Θανάση, που τον εκβιάζει ξανά ότι θα πει τα πάντα στην Καλλιόπη και καταφεύγει για βοήθεια στην Εύα.

Η αδελφή του Ευθύμη δέχεται να του δώσει τα χρήματα που χρειάζεται, αλλά τον ρωτάει αν θέλει να μεσολαβήσει ώστε να μην τον ενοχλήσει ποτέ ξανά ο Θανάσης. Η Αργυρώ, μέσα στην απελπισία της, αποκαλύπτει την αλήθεια για τον φόνο του Στεφανή, στο μοναδικό πρόσωπο που πιστεύει ότι δεν θα αποκαλύψει το μυστικό. Στη γιαγιά της, την Ειρήνη, η οποία και κλονίζεται!

Δείτε επίσης: Η Βασιλική γεννάει κορίτσι - Ο Μαθιός ξανά στην φυλακή

Τετάρτη 24/1 Επεισόδιο 59

Το σχέδιο του Τόλη για τη Λεμονιά μπαίνει σε εφαρμογή με τη βοήθεια της Τζένης και της Θοδώρας. Εύα και Αντρέας δείχνουν να συνεννοούνται, ενώ ο Τηλέμαχος εγκαταλείπει πια τον αδελφό του, προς έκπληξη της Αργυρώς. «Μπράβο, Τηλέμαχε. Χαίρομαι που ξεκαθάρισες τη στάση σου από τον Αντρέα. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό», του λέει η ξαδέλφη του, ενώ τον συμβουλεύει να μιλήσει και στον Αντρέα. Στο μεταξύ ο καινούριος εισαγγελέας συνεχίζει να ταράζει τα νερά. Στο στόχαστρό του μπαίνει η Ντίνα που την επιπλήττει για τη σχέση της με τον Βαγγέλη και τη ρωτάει για το αν είναι σίγουρη για τις δραστηριότητές του. Εκείνη θα του απαντήσει: «Ναι, είμαι σίγουρη για εκείνον.

Ο Βαγγέλης ήταν μπλεγμένος στα Γιάννενα και όταν ήρθε εδώ συνέχισε τις παράτυπες ενασχολήσεις του με τον Φαρμάκη. Ηταν ο μέντοράς του. Πλέον συνεργάζεται με τον Παύλο που έχει βάλει στόχο να κρατήσει καθ’ όλα νόμιμες τις επιχειρήσεις τού Ευθύμη Φαρμάκη». Ο Χρήστος Γιακωβάκης όμως δεν είναι σίγουρος και της το λέει. «Σε αντίθετη περίπτωση θα ήθελα να με ενημερώσεις αν πέσει κάτι επιλήψιμο στην αντίληψή σου» και η αστυνόμος Πουλαντζά του δίνει τον λόγο της.

Αστέρης και Μαθιός ψάχνουν παραπάνω στοιχεία για τον μασκοφόρο που δεν έχει σταματήσει να τους αφήνει σημειώματα. Ο πρώτος μάλιστα μιλά γι’ αυτά και στην Αργυρώ που δείχνει να ανησυχεί.

Πέμπτη 25/1 Επεισόδιο 60

Εν τω μεταξύ, το χάσμα ανάμεσα στην Αργυρώ και τη Βασιλική παραμένει αγεφύρωτο, παρ’ όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να τα ξαναβρούν. Ο Τηλέμαχος ξεκαθαρίζει οριστικά στον Αντρέα ότι δεν θα τον ακολουθήσει άλλο στον δρόμο της βεντέτας. Εκείνος, όμως, έχει σκοτεινά σχέδια. Ο Μαθιός επισκέπτεται τον Βαγγέλη, προσπαθώντας να μάθει την αλήθεια για τα μηνύματα στη Βασιλική. Ο Χρήστος εξακολουθεί να σκαλίζει τη δολοφονία του Στεφανή.

Δείτε επίσης: Θανάσιμος κίνδυνος για την Βασιλική και το αγέννητο παιδί της μετά την εξαφάνιση του Αντρέα

Η Καλλιόπη έχει μέσα στην καρδιά της τον Μανόλη και του το έχει πει πολλές φορές. Δεν είναι απλά ο κολλητός του εγγονού που έχασε και εκείνος που κράτησε κλειστό το στόμα του για τη δολοφονία του Στεφανή αλλά και το αγόρι που έσωσε τον Μαθιό όταν κατηγορήθηκε για τον θάνατο του Λάζαρου. Ζητά λοιπόν να τον δει και όταν ο Μανόλης την επισκέπτεται, του λέει ότι θέλει για να του δείξει την ευγνωμοσύνη της να του δώσει ένα από τα κτήματά της. Και αυτό για να στήσει εκεί την αγροτική μονάδα που ήθελε να φτιάξει με τον Νικηφόρο.

Ο Μανόλης εντυπωσιάζεται από την κίνησή της, αλλά της λέει πως δεν θέλει κανένα δώρο ή κτήμα για να του πει ευχαριστώ. Αντίθετα, της ζητάει να συγχωρέσει τον Παύλο. «Δεν ξέρω για ποιο λόγο απομακρυνθήκατε, κυρία Καλλιόπη, με τον Παύλο, ενώ μάλιστα συμμαχούσατε για να γίνει σασμός, όμως τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία για να κάνετε πίσω...», τονίζει και η «καπετάνισσα» έρχεται πραγματικά σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού δεν θέλει να ομολογήσει το μυστικό που έμαθε και αμαυρώνει τον Παύλο.