Η Παραλία: Ο Γράντος δίνει το διαζύγιο στην Κερασία

Οι εβδομαδιαίες (22/25-1) εξελίξεις για τη σειρά της ΕΡΤ

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Η Παραλία: Ο Γράντος δίνει το διαζύγιο στην Κερασία

Στα νέα επεισόδια της εβδομάδας (22/25-1) της σειράς Παραλία οι εξελίξεις θα είναι απολαυστικές. Την ώρα που ο Χάρι ψάχνει το παρελθόν του, η Κερασία ξεμπροστιάζει τον Γράντο, ο Σήφης έρχεται πιο κοντά με τη Σάρα και η Ελένη σοκάρεται όταν ανακαλύπτει τι κρύβεται πίσω από την περίεργη συμπεριφορά του άντρα της.

Οι εβδομαδιαίες (22/25-1) εξελίξεις για τη σειρά η Παραλία

Δευτέρα 22/1 - Επεισόδιο 77

Μέρα με τη μέρα, το χωριό γεμίζει με χίπηδες και σφύζει από ζωή, αφού ο καιρός καλυτερεύει και η φήμη της περιοχής έχει εξαπλωθεί στα πέρατα της γης. Ο Μάρτιν, ως αρχηγός της κοινότητας, είναι πάντα εκεί για να υποδεχτεί τους νεόφερτους. Την ίδια στιγμή ο Γράντος φαίνεται να ζει τον αληθινό έρωτα με την Τες. Νιώθει έτσι για πρώτη φορά όπως και για πρώτη φορά αισθάνεται ότι κινεί ο ίδιος τα νήματα της ζωής του και κάνει τις δικές του επιλογές. Παράλληλα η Κερασία παίρνει μια δύσκολη απόφαση για τη σχέση τους. Θέλει να χωρίσει. «Δεν μπορώ πια να είμαι με τον Γράντο. Πατέρα, θέλω τη βοήθειά σου και τη στήριξή σου», λέει του παπα-Νικόλα, ο οποίος φυσικά δεν της τα αρνείται αφού κι ο ίδιος, βλέποντας τη συνθήκη που βιώνει η κόρη του, της είχε κάνει νύξη τον αφήσει. Αργότερα, σε μια ειλικρινή συζήτηση της Κερασίας και της Υπατίας, οι δυο τους μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με την έγγαμη ζωή και τον έρωτα. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η κατάσταση της υγείας του Νικήτα επιδεινώνεται, καθώς η συμπεριφορά του οξύνεται, μέρα με τη μέρα, απέναντι στην Αννα, η οποία έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Τρίτη 23/1 - Επεισόδιο 78

Ο Καραχάλιος, μετά την παρέμβαση του Αρχοντάκη, αναγκάζεται να φύγει από τα Μάταλα και η ψυχολογία της Μαρίας είναι αρκετά πεσμένη μετά την αναχώρησή του. Η Υπατία προσπαθεί να αναπτερώσει το ηθικό της φίλης της. «Δεν θα λείψει για πολύ. Θα δεις. Θα κάνει τα πάντα για να έρθει κοντά σου. Αφού ξέρεις πόσο σε αγαπάει», της λέει, ενώ παράλληλα κάνει σχέδια για τον επικείμενο γάμο της με τον Χάρι. Παρ’ όλα αυτά, η μοίρα του Χάρι αλλάζει δραματικά, καθώς η πρόσφατη ανακάλυψη του παρελθόντος της μητέρας του που αγνοούσε μέχρι πρότινος, τον οδηγεί σε έναν άνθρωπο που δεν περίμενε. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Αννα είναι πλέον απελπισμένη με την κατάσταση της υγείας του Νικήτα. Ετσι απευθύνεται στη Νικολίνα, περιγράφοντάς της όλα τα πρόσφατα συμβάντα που αφορούν στην υγεία του άντρα της.

Δείτε επίσης: Δανάη Μιχαλάκη: Η πρωταγωνίστρια μιλάει πρώτη φορά για τη γέννηση της κόρης της – «Είναι κάτι το απερίγραπτο»

Τετάρτη 24/1 - Επεισόδιο 79

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την πραγματική ταυτότητα της μητέρας του Χάρι, έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή του. «Πώς είναι δυνατόν να κρύψει κάτι τέτοιο; Να μην ξέρω ποιος πραγματικά είμαι;», αναρωτιέται. Η Υπατία τού συμπαραστέκεται και βρίσκεται πάντα στο πλευρό του στην αναζήτηση της αλήθειας για το παρελθόν της οικογένειάς του. «Μαζί θα είμαστε σε όλο αυτό. Δεν είσαι πια μόνος σου. Εχεις εμένα και θα είμαι πάντα εδώ για σένα», του υπενθυμίζει. Στο μεταξύ ο Σήφης έχει αρχίσει να έρχεται πιο κοντά με τη Σάρα και απολαμβάνουν μαζί ειδυλλιακές στιγμές και βόλτες με τη βάρκα του στη θάλασσα. Νιώθει ότι η ζωή αρχίζει να του δείχνει το καλό της πρόσωπο κι εκείνος αρχίζει να μαλακώνει ως άνθρωπος και να κάνει θετικές σκέψεις για το μέλλον. Την ίδια στιγμή, η Κερασία αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον Γράντο στα ίσια και χωρίς περιστροφές. Πλέον η ζωή της δεν παίρνει αναβολή και θέλει να βάλει τον εαυτό της σε προτεραιότητα και όχι τους άλλους όπως έκανε πάντα. «Τελείωσε, Γράντο. Θέλω να χωρίσουμε. Δεν θέλω πλέον να είμαστε μαζί. Οχι ότι ήμασταν και ποτέ δηλαδή. Αλλωστε τώρα έχεις αγαπητικιά, αυτή τη χίπισσα», αρχίζει να του λέει ξεστομίζοντας λόγια που για καιρό δίσταζε να πει.

Πέμπτη 25/1 - Επεισόδιο 80

Με αφορμή το ξεμπρόστιασμα του Γράντου από την Κερασία για τη σχέση του με την Τες, ο Γράντος αποφασίζει να δώσει το διαζύγιο στην Κερασία μαζεύοντας τα πράγματά του και εστιάζοντας στο καινούριο σπίτι που έχει νοικιάσει για τον ίδιο και την Τες. Παράλληλα, ο Σήφης ζει έναν παράφορο έρωτα με τη Σάρα, ενώ η Αναστασία κρατά πλέον για τα καλά το καφενείο. Η Ελένη με τη σειρά της έχει αρχίσει να υποψιάζεται την περίεργη συμπεριφορά του άντρα της κι αυτό είναι κάτι που δεν θα το αφήσει πια να περάσει έτσι. Θέλει να ξέρει τι συμβαίνει. Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει εάν οι υποψίες της για τα ψέματα του Λοΐζου είναι αληθινές, έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή αλήθεια.