Ηλέκτρα (15/1): «Είναι η τελευταία λύση για να σώσω τον γάμο και τη γυναίκα μου» - Στιγμές απελπισίας για τον Παύλο

Τι θα συμβεί στο νέο επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ηλέκτρα (15/1): «Είναι η τελευταία λύση για να σώσω τον γάμο και τη γυναίκα μου» - Στιγμές απελπισίας για τον Παύλο

Το απόγευμα της Δευτέρας 15/1 η Ηλέκτρα επιστρέφει μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ με ένα καθηλωτικό επεισόδιο. Μυστικά θα βγουν στη φόρα και ίσως ένας γάμος διαλυθεί μια και καλή... Δύσκολα τα πράγματα για τους πρωταγωνιστές.

Τι θα δούμε απόψε (15/1) στην Ηλέκτρα

Επεισόδιο 53

Ενώ ο Βασίλης σχεδιάζει τη φυγή τού Παύλου από το νησί, η Τιτίκα έρχεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο μυστικό του γιου της. Την ίδια στιγμή, οι ετοιμασίες για έναν γάμο συνεχίζονται.

Ο Κωνσταντής κάνει μια μη αναμενόμενη πρόταση στον Παύλο, ο οποίος μοιράζεται με την Ηλέκτρα μια τελευταία σκηνή. «Ούτε στα πιο σκοτεινά μου δεν ένιωθα τόσο καταδικασμένος, σ’ αγαπώ μα δεν θα σε έχω», της λέει. Ενώ όλοι ετοιμάζονται για τον γάμο της Ουρανίας με τον Βασίλη, οι έρευνες για το ποιος σκότωσε την Πόπη συνεχίζονται. Ο Φανούρης σιγουρεύεται πως πίσω απ’ όλα κρύβεται ο Νικόλας! Ο Βασίλης, ταυτόχρονα με τον γάμο, σχεδιάζει και τη φυγή τού Παύλου από το νησί. Ο Σωτήρης πείθει τον Χάρη να πάνε κρυφά στην προβλήτα του λιμανιού για να πιάσουν στα πράσα τον Παύλο. «Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από αυτόν. Είναι η τελευταία λύση για να σώσω τον γάμο και τη γυναίκα μου, Χάρη», του εξηγεί εμπιστευτικά. Στο μεταξύ, στην Αρσινόη καταφτάνει ο ταξίαρχος Ανδρέας Γκίκας (Θάνος Καληώρας) με άγριες διαθέσεις.

Δείτε επίσης: "Ψαλίδι" από τα κανάλια - Ποιες σειρές μας αποχαιρετάνε πρόωρα!

Το επόμενο επεισόδιο

Η Αρσινόη είναι ανάστατη. Ο Γκίκας λύνει και δένει και μπαγλαρώνει τον ύποπτο για τον φόνο της Πόπης. Την Ηλέκτρα την πνίγουν οι τύψεις. Φοβάται πως η αποκάλυψη που έκανε στον Βρεττό, σχετικά με την Πόπη και τι κατάλαβε για τη Δανάη, ίσως να όπλισε το δικό του χέρι. Και ο Βρεττός όμως έχει τις δικές του τύψεις καθώς είναι σίγουρος πως η Πόπη κατέληξε νεκρή επειδή της ζήτησε να ασχοληθεί με τον εμπρησμό στο Ναυπηγείο. Οταν η Τιτίκα θα κατηγορήσει τον Νικόλα για τον φόνο, τα χέρια του θα σφίξουν γύρω από το λαιμό της. «Πώς τολμάς να τα βάζεις με την ίδια σου τη μάνα; Αν κάποιος από όλους θα σε προστατεύσει από την καταιγίδα που έρχεται, αυτός είμαι εγώ», της λέει και ο Νικόλας δείχνει να ηρεμεί.

Η Ηλέκτρα συνδέει κάποια γεγονότα συνειδητοποιώντας πως είδε τον Νικόλα αμέσως μετά τον φόνο της Πόπης στον τόπο του εγκλήματος. Τρέχει να το πει στον διοικητή, ο οποίος αρχίζει να σκιαγραφεί το προφίλ του πραγματικού ενόχου. Πάνω σε μια ακραία συναισθηματική φόρτιση, αποκαλύπτει στον Παύλο το μεγάλο της μυστικό σε σχέση με τον Νικόλα και εκείνος χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Η Τιτίκα, που πλέον ξέρει τα πάντα για τον γιο της, διώχνει τη Φιλιώ από το σπίτι για να γλιτώσει.