Το Ναυάγιο: Ο Ιπποκράτης δείχνει στην Ειρήνη το σκληρό πρόσωπο του - Ο τσακωμός και η απομόνωση

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: Ο Ιπποκράτης δείχνει στην Ειρήνη το σκληρό πρόσωπο του - Ο τσακωμός και η απομόνωση

Τα προβλήματα στην οικογένεια Γιαννακάκη δεν έχουν τέλος όπως θα δούμε στο Ναυάγιο, ενώ ο Πέτρος αναγκάζεται να πει την αλήθεια σε δύο δικούς του ανθρώπους. Κατά λάθος, η μητέρα του τον εντοπίζει. Την ίδια ώρα, ο μικρός Ορφέας λέει στον πατέρα του ότι δεν θέλει να χάσει την Ειρήνη από το πλευρό του.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Κυριακή 10/12 Επεισόδιο 36

Ο Πέτρος ετοιμάζεται να κάνει ένα έγκλημα για να γλιτώσει από τους ανθρώπους που τον κυνηγούν, με τον Αγγελο να βρίσκεται πάντα δύο βήματα πίσω του. O τελευταίος ξέρει ότι κάτι ύποπτο κρύβει το αγόρι της διπλανής κάμαρας, αλλά ακόμα δεν μπορεί να το αποδείξει. Ετσι λοιπόν τον ακολουθεί κατά πόδας για να τον προστατέψει αν χρειαστεί.

Την ίδια στιγμή, ο Ιπποκράτης δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται τη γυναίκα του. Γεγονός που δεν προβληματίζει μόνο τη Δήμητρα αλλά και την Ειρήνη. «Μην του δίνεις σημασία, Ειρήνη μου, και μην τον παρεξηγείς. Εχεις κι εσύ τα δικά σου. Μπορεί να μην το δείχνει, είναι δυνατός για να μην τον βλέπει το παιδί, όμως πιστεύω πως δεν έχει πιστέψει ακόμα πως χάθηκε η κυρία Κλαίρη. Νομίζω ότι κατά βάθος πιστεύει πως θα ανοίξει κάποια στιγμή η πόρτα και θα μπει μέσα», της λέει και η Ειρήνη παραδέχεται πως είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να τον βλέπει να είναι καλά. «Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για εκείνον. Με έσωσε από τα κύματα και μετά με φρόντισε σαν να ήμουν μέλος της οικογένειάς του. Μου έδωσε το σπιτάκι στον κήπο, με εμπιστεύτηκε. Ο,τι και να κάνω, δεν θα του το ξεπληρώσω ποτέ», παραδέχεται σχεδόν δακρυσμένη.

Δείτε επίσης: «Νιώθω να ξαναζώ δίπλα σου» - Νύχτα πάθους για Αλίκη και Γιώργη

Η Μαρία βγαίνει από το νοσοκομείο αλλά τα προβλήματά της δεν σταματούν παρόλο που έχει ζητήσει από τον Δημήτρη να μην την ενοχλήσει ξανά. Η κόρη της Θοδώρα, έχοντας ξεμείνει από δουλειά, κανονίζει να δουλέψει στο γραφείο του Δημήτρη, γεγονός που τη βγάζει εκτός εαυτού και σχεδόν απαγορεύει στην κόρη της να δουλέψει δίπλα στον άντρα που είχε σχέση στο παρελθόν. «Δεν θέλω να έχεις καμία σχέση με αυτή την οικογένεια, το κατάλαβες;», θα της πει αρχικά και όταν η Θοδώρα τη ρωτήσει γιατί είναι τόσο αρνητική με μια οικογένεια που δεν γνωρίζει καν, θα το διορθώσει λέγοντας πως μπορεί να βρει κάτι καλύτερο.

Ταυτόχρονα, μαθαίνει για την πρόσληψή της η Πολυξένη και προσκαλεί όλη την οικογένεια στο σπίτι για φαγητό. Ο Δημήτρης από τη μια θα χαρεί που θα δει ξανά την παλιά αγαπημένη του, αλλά γρήγορα θα καταλάβει πως δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να βρεθούν οι δύο οικογένειες μαζί, δεδομένων και των οικονομικών διαφορών που είχαν στο παρελθόν. «Δημήτρη μου, γιατί κάνεις έτσι; Η κυρία Μαρία που τη γνώρισα στο νοσοκομείο είναι πρώτης τάξεως κυρία, όπως και ο άντρας της. Γιατί να μην είμαστε κοντά με αυτούς τους ανθρώπους από τη στιγμή μάλιστα που η κόρη τους θα γίνει βοηθός σου; Μην ξεχνάς άλλωστε πως με αυτούς τους ανθρώπους μάς συνδέει κάτι τεράστιο. Παραλίγο να χαθούν τα παιδιά μας στο ναυάγιο», θα του θυμίσει και τελικά εκείνος θα υποχωρήσει στο να γίνει πράξη αυτό το κάλεσμα.

Η Λαμπρινή μαθαίνει ποιος έφερε τα λεφτά στη Σοφούλα και ζητάει από τον Νικολή τα στοιχεία της Θοδώρας, σίγουρη πως η κοπέλα αυτή θα την οδηγήσει στα ίχνη του γιου της. Ο Μιλτιάδης Παντελίδης δίνει στις εφημερίδες την είδηση του πυροβολισμού εναντίον του και φυσικά τα γεγονότα έχουν γραφτεί με τρόπο που να τον βολεύει. Οι οικογένειες των θυμάτων που είχαν παρευρεθεί στη συγκέντρωση θα χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν διαπιστώσουν ότι η αλήθεια είναι διαστρεβλωμένη. Λίγο αργότερα, ο Δημήτρης θα αποκαλύψει στον Γιώργη μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία για την Αλίκη, ενώ η Ειρήνη γνωρίζει επιτέλους τον περιβόητο κύριο Βασιλείου και δεν είναι καθόλου ευγενική μαζί του. Η ώρα της τελετής βράβευσης του Ιπποκράτη έφτασε, αλλά θα είναι επεισοδιακή.

Δείτε επίσης: Της κάνει πρόταση γάμου, εκείνη δέχεται και μετά μαθαίνει πως είναι φονιάς

Δευτέρα 11/12 Επεισόδιο 37

Το σχέδιο του Αγγελου και του Πέτρου δουλεύει ρολόι και οι αρχαιοκάπηλοι συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω. Ο Πέτρος μιλάει για πρώτη φορά στη Χριστίνα και τον Μάκη ανοιχτά για τη ζωή του και εκείνοι σοκάρονται. «Αγόρι μου, γιατί δεν μας μίλησες από την πρώτη στιγμή; Ισως να σε είχαμε προφυλάξει και τα πράγματα να μην έφταναν εκεί για εσένα. Θα μπορούσες να είχες κινδυνεύσει πραγματικά», του εξηγεί η Χριστίνα και ο Μάκης συμφωνεί. Και οι δύο πάντως θα του υποσχεθούν πως δεν θα μιλήσουν σε κανέναν για την πραγματική του ταυτότητα. Την ίδια ώρα, η Στέλλα εκλιπαρεί τη Λίνα να της πει ποιος ήταν ο άντρας που σκότωσε τον

Κυριάκο, ενώ ο Ιπποκράτης είναι ανήμπορος να κατευνάσει την οργή του Ορφέα, που μόλις έμαθε για τον χαμό της μάνας του και ζητάει τη βοήθεια της Ειρήνης, η οποία του στέκεται με μητρική αγάπη. «Εσένα σε ακούει από την πρώτη μέρα που σε γνώρισε. Σε έχει αγαπήσει Ειρήνη, γιατί του φέρεσαι όπως η μητέρα του. Μίλησέ του σε παρακαλώ και θα σου το χρωστάω. Είσαι η μόνη μου ελπίδα», της εξηγεί και η Ειρήνη χωρίς να του απαντήσει τρέχει στο πλευρό του μικρού της φίλου. Παρά τις προσπάθειες της Μαρίας, η Θοδώρα δηλώνει αποφασισμένη να παρακούσει τη μητέρα της και να ξεκινήσει δουλειά στο γραφείο του Δημήτρη. Ο Παντελίδης προσπαθεί να δελεάσει με ύπουλο τρόπο έναν ακόμα κομβικό μάρτυρα του ναυαγίου, ενώ η Αλίκη κάνει μια τρομερή ανακάλυψη για τον παράνομο δεσμό του Γιώργη με την Ασημίνα.

Τρίτη 13/12 Επεισόδιο 38

Η Λαμπρινή τηλεφωνεί στην αυλή για να βρει τον Μάκη αλλά δεν γνωρίζει ότι στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο γιος της. Ο Ορφέας, όμως, κάνει την έκπληξη και ζητάει από τον πατέρα του να παντρευτεί την Ειρήνη. «Γιατί μπαμπά δεν παντρεύεσαι την Ειρήνη; Είναι καλή και με φροντίζει όπως και η μαμά μου. Με αγαπάει και πάντα βρίσκει χρόνο για εμένα. Μου υπόσχεσαι τουλάχιστον πως θα το σκεφτείς σοβαρά;», του λέει και ο αυστηρός άντρας που ήδη έχει αρχίσει να έχει συναισθήματα για τη γυναίκα που φιλοξενεί, κλονίζεται.

Το τραπέζι της Πολυξένης φέρνει στην επιφάνεια τα συναισθήματα του Δημήτρη για τη Μαρία και μάλιστα της το λέει βυθίζοντάς τη σε ένα τέλμα. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος, Δημήτρη, να σκέφτεσαι και να αναπολείς τα παλιά. Και οι δύο έχουμε φτιάξει τις ζωές μας, έχουμε δημιουργήσει τις οικογένειές μας, τις οποίες και δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο για τα παλιά», του ξεκαθαρίζει αλλά εκείνος δεν δείχνει να ακούει. Κρυμμένα μυστικά έρχονται στο φως και για τη Στέλλα όμως, η οποία θέλει διακαώς να βρει τον ναύτη που χτύπησε τον Κυριάκο. Η Αλίκη έρχεται κοντά με τον Γιώργη, την ίδια ώρα που ο Παντελίδης της δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο.

Η συνέχεια...

Ο Ιπποκράτης τσακώνεται με την Ειρήνη

Το κουδούνι χτυπάει στο σπίτι του Ιπποκράτη και πίσω από την πόρτα που ανοίγει η Δήμητρα, εμφανίζεται ο Γιώργης που ζητάει να μιλήσει με την Ειρήνη. Χωρίς να ρωτήσει πολλά τον οδηγεί στη σκεπτική κοπέλα και αμέσως ξεκινούν μια κουβέντα για το «Φοίνιξ». Η Ειρήνη είναι αποφασισμένη να του αποκαλύψει όσα θυμάται από το ναυάγιο προκειμένου να βοηθήσει να έρθει η αλήθεια στο φως, όμως πριν προλάβουν να πουν πολλά, μπαίνει μέσα ο Ιπποκράτης. Εξαλλος για τον απρόσκλητο επισκέπτη, του κάνει ανοιχτή επίθεση και χωρίς πολλά λόγια του δείχνει την πόρτα της εξόδου αφού πρώτα του εξηγεί πως δεν θέλει να πατήσει ξανά το πόδι του στο σπίτι του. Η Ειρήνη στενοχωριέται από τη συμπεριφορά του και εκείνος της δηλώνει πως δεν

θέλει να πάρει θέση στον αγώνα που κάνουν οι οικογένειες των θυμάτων. Τότε η άτυχη κοπέλα θα του θυμίσει πως και εκείνη μετράει θύματα, όμως η απόφαση που θα έχει πάρει ο αξιωματικός του Λιμενικού θα είναι τετελεσμένη. Οι δυο τους θα τσακωθούν έντονα, με αποτέλεσμα η Ειρήνη να θέλει να φύγει από το σπίτι του μια ώρα γρηγορότερα.