Έρωτας Φυγάς: «Χωρίζουμε! Ζήσε με τον Μάρκο» - Το γράμμα που παίρνει στα χέρια του ο Ιάσονας και δίνει διαζύγιο στην Αλεξάνδρα

Τι γράφει;

Έρωτας Φυγάς: «Χωρίζουμε! Ζήσε με τον Μάρκο» - Το γράμμα που παίρνει στα χέρια του ο Ιάσονας και δίνει διαζύγιο στην Αλεξάνδρα

Ο Ιάσονας συνειδητοποιεί πως ό,τι και να κάνει, η Αλεξάνδρα θα είναι πάντα ερωτευμένη με τον Μάρκο και πως και δεν έχει πλέον νόημα να την διεκδικεί. Ετσι της ανακοινώνει ότι έχει πάρει την απόφαση να χωρίσουν και εκείνη θα είναι πια ελεύθερη να ζήσει με τον άνδρα που αγαπάει, ρεπορτάζ που ήδη σας είχαμε αποκαλύψει για τον Έρωτα Φυγά, μιας και θα βρει μέχρι και νέα γυναίκα την οποία θα ερωτευτεί.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλλη/TiVi Σήριαλ

Ο Ιάσoνας κινδυνεύει με πτώχευση και ο Στέφανος τείνει χείρα βοηθείας για να τον σώσει από την καταστροφή. Ο Κοντογιάννης, από τη μία καραδοκεί να αρπάξει την περιουσία του και απ’ την άλλη, σώζει τη ζωή του Στέφανου, χωρίς εκείνος να το ξέρει, μόνο και μόνο για να ‘χει ο ίδιος τη χαρά να τον ξεκάνει στο μέλλον. Στο μεταξύ, οι προσπάθειες της Αλεξάνδρας για μία νέα απόπειρα φυγής από το Κιάρι πέφτουν στο κενό, καθώς η ίδια δεν μπορεί να ξεφύγει από το άγρυπνο βλέμμα του άντρα της. «Δεν θα με αφήσει ποτέ από τα μάτια του. Θα με παρακολουθεί παντού και πάντα. Τι θα κάνουμε;», σκέφτεται.

Ο Στρατής από την άλλη κατηγορείται άδικα για τον φόνο του Μίμη και ο Μάρκος αποφασίζει να τον βοηθήσει. Ρισκάροντας άλλη μία σφοδρή σύγκρουση με τον Ιάσoνα, αποκαλύπτει ενώπιον της εισαγγελέως τον τρόπο φυγής του με την Αλεξάνδρα, που αθωώνει πανηγυρικά τον Στρατή. Ο Μάρκος βλέποντας και εκείνος με τη σειρά του πως δεν θα μπορεί ποτέ να είναι με την Αλεξάνδρα αποφασίζει να στείλει ένα γράμμα στον Ιάσονα και για πρώτη φορά του μιλάει για όσα πραγματικά νιώθει για την Αλεξάνδρα, αλλά και για όσα τους ενώνουν και που ποτέ δεν θα μπορέσουν να τους διαλύσουν ότι κι αν κάνει ο Ιάσονας. Μετά από αυτό ο Δεμερτζής αντιλαμβάνεται ότι ποτέ δεν θα έχει μια θέση στην καρδιά της Αλεξάνδρας.

Η μεγάλη απόφαση & η συμφωνία στον Έρωτα Φυγά

Έρωτας Φυγάς Ιάσονας Αλεξάνδρα

Ο Ιάσονας μετά το μνημόσυνο της Μαργέτας ανοίγει την καρδιά του στον Στέφανο. «Εκανα πολύ μεγάλο κακό στην Αλεξάνδρα και τον Μάρκο. Ο μόνος λόγος που η γυναίκα μου δεν με αγάπησε ποτέ είμαι εγώ», του λέει. Ο Στέφανος πάντα μειλίχιος του απαντάει: «Ετσι είναι οι άνθρωποι. Κάνουν λάθη. Το σημαντικό είναι να τα συνειδητοποιούμε και να τα διορθώνουμε». «Πίστευα ότι θα αλλάξω τη μοίρα αλλά έκανα λάθος», απολογείται ο Ιάσονας. «Αυτά θα τα ακούει η μητέρα σου και θα χαίρεται από εκεί ψηλά. Από τον έρωτά σου για την Αλεξάνδρα έπεσες στην παγίδα του θυμού σου. Αλλά αν μέσα σου έχεις μετανιώσει πραγματικά τότε είναι στο χέρι σου να βοηθήσεις αυτούς που αγαπάς», είναι η συμβουλή του Στέφανου.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Φρίκη - Ο Μάρκος σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της Αλεξάνδρας και του Ιάσονα

Ο Ιάσονας μετά την κουβέντα τους πάει και βρίσκει την Αλεξάνδρα. «Θέλω να μιλήσουμε», της λέει. Εκείνη δυσανασχετεί και του λέει ειρωνικά: «Θα μου πεις πάλι ότι θα αν φύγω θα μου πάρεις τα παιδιά και θα με κλειδώσεις σε κανένα δωμάτιο;». «Οχι! Κουράστηκα να σε διεκδικώ. Δεν έχει νόημα πια, αφού ποτέ σου δεν θα με αγαπήσεις όπως αγαπάς τον Μάρκο. Θα σου δώσω το διαζύγιο που τόσο θέλεις για να ζήσεις μαζί του. Ομως, υπό μια προϋπόθεση: Θα μου αφήσεις την κόρη μας, τη Μυρσίνη». «Αυτό αποκλείεται», του λέει, όμως εκείνος της εξηγεί ότι δεν έχει σκοπό να την πάρει μακριά της. «Θα μένουμε κοντά και θα την βλέπεις όποτε θέλεις. Δεν θέλω να στη στερήσω, απλά θέλω να την έχω κοντά μου» της εξηγεί και συμφωνούν, με την Αλεξάνδρα να τον διαβεβαιώνει: «Και εσύ όποτε θελήσεις να δεις τον Γιωργάκη να έρχεσαι να τον βλέπεις! Αλλωστε κοντά σου έζησε, είσαι σαν πατέρας του».

Λίγο αργότερα ο Ιάσονας βρίσκει και τον Μάρκο. «Δεν θα γίνουμε ποτέ φίλοι, αλλά θέλω να μου υποσχεθείς ότι θα προσέχεις την Αλεξάνδρα. Αποφάσισα να της δώσω το διαζύγιο και έχω μιλήσει με τον δικηγόρο μου για να προχωρήσει τη διαδικασία». Ο Μάρκος εκπλήσσεται, τον ευχαριστεί και τού υπόσχεται ότι θα μπορεί να βλέπει τον Γιωργάκη όποτε θέλει. Οι δυο άνδρες δίνουν τα χέρια. Αργότερα ο Μάρκος και η Αλεξάνδρα συναντιούνται χαρούμενοι αλλά και μουδιασμένοι. Από τη μία φοβούνται μήπως είναι παγίδα και από την άλλη ανησυχούν πως, αν είναι όντως ελεύθεροι, ίσως δεν θα τα καταφέρουν, στην τόσο πρωτόγνωρη αυτή συνθήκη.