Το Ναυάγιο: Βλέπει τον εραστή της γυναίκας του πάνω από τον τάφο της - Ρίγη ανατριχίλας!

Οι εβδομαδιαίες (19-22/11) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: Βλέπει τον εραστή της γυναίκας του πάνω από τον τάφο της - Ρίγη ανατριχίλας!

H Ειρήνη αποφασίζει να κάνει νέα αρχή στη ζωή της βρίσκοντας νέο σπίτι, ενώ αγνοεί ότι ο πατέρας της αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην υγεία του. Η Στέλλα και ο Βασίλης έρχονται κοντά. Και όλα αυτά, μαζί άλλα πολλά, στα επόμενα επεισόδια της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο.

Οι εβδομαδιαίες (19-22/11) εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Κυριακή 19/11 Επεισόδιο 25

Η βαλίτσα της Κλαίρης, που βρέθηκε στην αποθήκη του λιμενικού σώματος, βυθίζει όλους στο πένθος. Ο Ιπποκράτης είναι πλέον σίγουρος πως η γυναίκα του δεν ζει και παρά τη θλίψη του, κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην καταλάβει ο Ορέστης τι συμβαίνει. Η Ειρήνη κατανοώντας την ψυχολογική του κατάσταση, προσπαθεί να τον στηρίξει όσο μπορεί. «Εχω περάσει από αυτό το σημείο και ξέρω πως είναι δύσκολα. Πρέπει να κρατηθείς για χατίρι του γιου σου», του λέει και εκείνος χαίρεται που έχει την κοπέλα αυτή στη ζωή του. Στο μεταξύ, ο Αγγελος ρωτάει με καχυποψία τον Πέτρο για τους δύο τύπους που τον επισκέφθηκαν και εκείνος προσπαθεί να καλύψει τα όσα είδε.

Ο Βασίλης συνειδητοποιεί ότι ο Κυριάκος, που γνώρισε στο πλοίο, είναι ο άντρας της Στέλλας και νιώθει πως πρέπει να της μιλήσει, για να της μεταφέρει τις τελευταίες του κουβέντες. Χωρίς να διστάσει θα εμφανιστεί στην πόρτα της και η συζήτηση που θα κάνουν για την τραγωδία του ναυαγίου, θα τους φέρει κοντά. Ο Δημήτρης παίρνει μια γενναία απόφαση που θα εκπλήξει όλη του την οικογένεια και κυρίως την Πολυξένη. Παράλληλα, η Λίνα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα, γεγονός που δεν θα αρέσει στον πατέρα της, αφού ο κίνδυνος να ασχοληθεί με την υποκριτική, υποβόσκει πάντα στη σκέψη του.

Η Αλίκη, η νέα γραμματέας της εφημερίδας, έχει γίνει ένα με το περιβάλλον και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει τον Γιώργη με την έρευνά του. Μάλιστα δεν αργεί να κερδίσει την εύνοιά του. «Μπράβο, Αλίκη. Η βοήθειά σου είναι πολύτιμη. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν ήσουν εδώ...», θα της λέει συνέχεια, κατανοώντας την προσπάθεια που κάνει για να τον βοηθήσει. Η στιγμή που θα νιώσει για εκείνη ένα ερωτικό σκίρτημα, δεν θα αργήσει. Την ίδια ώρα ο Πέτρος καταλαβαίνει ότι κάτι λείπει από το δωμάτιό του, ενώ παράλληλα η Λαμπρινή βλέπει τον γιο της στο όνειρό της και πείθει τον εαυτό της για μια ακόμη φορά πως είναι ζωντανός, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του παπα-Γρηγόρη να τη μεταπείσει. «Βρες ένα τρόπο να το πιστέψεις για να συνεχίσουμε, Λαμπρινή. Δεν θα έχει καλή εξέλιξη η ζωή μας αν εσύ πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει η πόρτα και θα δεις το παιδί».

Δευτέρα 20/11 Επεισόδιο 26

Η Ειρήνη έχει αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στα Κύθηρα, χωρίς όμως να έχει υπολογίσει ότι ο καιρός έχει άλλα σχέδια. Ο Ιπποκράτης αποκαλύπτει στον Τρύφωνα κάποιες κρυμμένες πτυχές του παρελθόντος του, ενώ η Λίνα επισκέπτεται την αυλή για να κάνει δώρο στον Μάκη. Τελικά όμως κάνει μια αναπάντεχη γνωριμία. Την ίδια ώρα στην Κρήτη, ο Δημήτρης και η Μαρία συναντιούνται για να κάνουν μια συζήτηση που καθυστέρησε πολλά χρόνια. Ο Βασίλης μιλάει στη Στέλλα για τον εραστή της Ασημίνας και την ίδια μέρα η Στέλλα έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του, χωρίς να γνωρίζει πως πρόκειται για τον φίλο του Βασίλη, τον Γιώργη. «Ωστε εσύ είσαι ο μυστηριώδης άντρας που είχε μπει στη ζωή της. Με εσένα έκανε λοιπόν σχέδια για το μέλλον. Καλό θα ήταν να ξέρεις πως ο άντρας της υπέφερε και μόνο στη σκέψη ότι θα τον άφηνε», του εξηγεί και ο Γιώργης της λέει πως τώρα πια είναι αργά για συγγνώμες και απολογίες. Ο Μιχάλης κουβαλά ένα μυστικό και αναγκάζεται να λέει ψέματα στην Ελένη, ενώ η έρευνα του Γιώργη έχει αρχίσει να φτάνει σε αδιέξοδο. Ο Μιλτιάδης Παντελίδης κερδίζει έδαφος, γεγονός που ενθαρρύνει τον Βασιλείου. Λίνα και Μάκης συναντιούνται ξανά σε ένα γύρισμα της τύχης και αυτό τους φέρνει αναπάντεχα κοντά.

Τρίτη 21/11 Επεισόδιο 27

Ο Βλάσης δέχεται ένα απρόσμενο νέο που τον στέλνει κατευθείαν στο σπίτι του Δημήτρη, ο οποίος ήταν σε μυστική συνάντηση με τη Μαρία, ενώ μετά το πρώτο παθιασμένο φιλί της Λίνας με τον Μάκη, εκείνη του επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη. Και εκείνος όμως με τη σειρά του θα της κάνει ένα δώρο που θα θυμάται για πάντα και αυτό είναι το άρωμα του Απόστολου και της Ειρήνης που θα βρει στις αποθήκες του λιμενικού σώματος. Η Λίνα θα εντυπωσιαστεί με την ευωδιά και δεν θα σταματήσει να τον ευχαριστεί. Την ίδια στιγμή, η Ειρήνη θα ανακοινώσει στον Ιπποκράτη την επιθυμία της να ψάξει το δικό της διαμέρισμα στην Αθήνα και εκείνος θα θορυβηθεί «Μήπως θα ήταν καλύτερα να μείνεις λίγο ακόμα μαζί μας; Στην κατάστασή σου θα χρειάζεσαι βοήθεια και δεν ξέρω κατά πόσο ο πατέρας σου θα μπορεί να έρχεται συχνά από τα Κύθηρα», θα της πει, αλλά εκείνη θα επιμείνει πως αν βρεθεί μόνη σε ένα νέο περιβάλλον θα νιώσει καλύτερα.

Ο Μιχάλης αντιμετωπίζει προβλήματα στη νέα του δουλειά και υποπτεύεται ότι έχει βάλει το χέρι του ο Βασιλείου. Ο καπετάν Αντρέας αναλαμβάνει να τον βοηθήσει να καταλάβει τι συμβαίνει. Ο Γιώργης καταφέρνει να μιλήσει με τον ασυρματιστή του «Φοίνιξ» αλλά τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Το ίδιο δυσάρεστα είναι και τα νέα για την υγεία του Τρύφωνα που ανατρέπουν όλα του τα σχέδια.

Δείτε επίσης: «Τα γυρίσματα είναι πολύ δύσκολα...» - Η αποκάλυψη της Γιολάντας Μπαλαούρα για τον ρόλο της στο "Ναυάγιο"

Τετάρτη 22/11 Επεισόδιο 28

Ο Αγγελος συλλαμβάνει τους δύο απατεώνες με τους οποίους έχει μπλέξει ο Πέτρος, αλλά εκείνοι βρίσκουν τρόπο να του φορτώσουν ένα ακόμα πρόβλημα. Η ώρα που ο Πέτρος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον Αγγελο, μάλλον έχει φτάσει. Παράλληλα, ο Ιπποκράτης μαθαίνει για την κατάσταση της υγείας του Τρύφωνα και μαζί αποφασίζουν να μην πούνε τίποτα στην Ειρήνη. Η Στέλλα κρύβει από τον Βασίλη το γεγονός ότι είδε κάποιον άλλον άντρα στον τάφο της Ασημίνας, αλλά μια σύμπτωση φέρνει μπροστά τους τον Γιώργη, συνειδητοποιώντας εκείνη ότι αυτός είναι ο άντρας με τον οποίο τον απατούσε.

Ο Μάκης ζητάει από τη Λίνα να γίνει το κορίτσι του

Από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν, εκείνος την ερωτεύτηκε σφόδρα και δεν σταμάτησε να τη φωτογραφίζει μέσα στο καράβι, όμως τα βήματά τους σαν έφτασαν στην Κρήτη, χωρίστηκαν για τα καλά. Η μοίρα έμελλε όμως να τους ενώσει ξανά στο μοιραίο «Φοίνιξ», όπου μάλιστα εκείνος έσωσε τον σκύλο της, τον Ηρακλή. Μετά από μεγάλη προσπάθεια και κόπο, οι δύο νέοι συναντήθηκαν ξανά στην Αθήνα, όμως αυτή τη φορά κανένας από τους δύο δεν έκρυψε τα συναισθήματά του. Ετσι, μετά το πρώτο τους φιλί, που θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς, εκείνος θα της ζητήσει και επίσημα να γίνει το κορίτσι του. «Αν μου πεις το ναι θα με κάνεις τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο», θα της πει και ένα ακόμη φιλί της θα επιβεβαιώσει την απάντηση που είχε στον νου του. Παρ’ όλα αυτά, η εμφάνιση του Διονύση στο σπίτι της θα χαλάσει το ωραίο κλίμα μεταξύ τους.