Γη της ελιάς: «Δεν με εξαγοράζεις με τα λεφτά!» - Η Αριάδνη αρνείται την κληρονομιά της Ιουλίας

Ο Στάθης έξω φρενών

Γη της ελιάς: «Δεν με εξαγοράζεις με τα λεφτά!» - Η Αριάδνη αρνείται την κληρονομιά της Ιουλίας

Σοκαριστικές οι εξελίξεις στη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς! Η παρουσία της Αριάδνης στη Μάνη έχει φέρει τα πάνω-κάτω σε πολλούς και για διαφόρους λόγους. Η Ιουλία, όσες προσπάθειες κι αν κάνει, δεν έχει αποτέλεσμα. Κι ενώ η Αριάδνη αρχίζει να έρχεται κοντά με πολλά πρόσωπα, ακόμα δεν μπορεί να φτιάξει τη σχέση της με τη μάνα της, ενώ μια κίνηση της Ιουλίας κάνει τα πράγματα χειρότερα!

Οι Βρεττάκοι συγκλονίζονται από την αποκάλυψη για την Αριάδνη, αλλά βλέποντας την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της Ιουλίας, αποφασίζουν να της συμπαρασταθούν. Η Αρετή, από την άλλη, δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτό το νέο και διαδίδει σε όλο το χωριό ότι έπεσε θύμα του Στάθη: «Αυτός είναι ο Καπερνάρος, θαυμάστε τον που όλα αυτά τα χρόνια με κορόιδευε πίσω από την πλάτη μου», λέει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Την ίδια στιγμή η Αριάδνη επιδιώκει να συναντηθεί με τη Βασιλική. Οταν συναντάει την αδελφή της την παρακαλεί:

«Θέλω να μιλήσουμε. Σε παρακαλώ, δώσε μου λίγα λεπτά να σου πω αυτά που θέλω. Είμαστε αδελφές, πάντα ήθελα να έχω αδέλφια και γι’ αυτό έψαχνα μόνο», της λέει, αλλά εκείνη της ξεκαθαρίζει: «Δεν ξέρω τι έψαχνες, αλλά εγώ δεν τρέφω κανενός είδους συναισθήματα απέναντί σου και δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Για μένα είσαι μια ξένη», υποστηρίζει.

Γη της ελιάς: «Δεν με εξαγοράζεις με τα λεφτά!» - Η Αριάδνη αρνείται την κληρονομιά της Ιουλίας

Δείτε επίσης: Γη της Ελιάς: «Το κέρατό μου μέσα» - Αποκαλύπτεται το ένοχο παρελθόν του Ισίδωρου στην χειρόγραφη διαθήκη του

Στο μεταξύ η Αρετή δεν σταματάει πουθενά και συνεχίζει να ξεσπαθώνει με την υπόθεση της Αριάδνης και του Στάθη, ενώ ο Στάθης ενημερώνει την Ιουλία:

«Η Αριάδνη δεν θα φύγει. Αποφάσισε να μείνει μαζί μου εδώ στη Μάνη. Σου το λέω να το ξέρεις και να κάνεις υπομονή», της λέει

Παράλληλα η Αριάδνη έχει αρχίσει να δημιουργεί θετικές εντυπώσεις στον κύκλο και την οικογένεια του Στάθη και σε αυτό το πλαίσιο ο Δημοσθένης καλεί στο σπίτι τον ξάδελφό του με την κόρη του για να τους κάνει το τραπέζι. Ολοι είναι άνετοι εκτός από την Ασπασία, η οποία αισθάνεται μεγάλη αμηχανία. Την επόμενη μέρα ο Ισίδωρος κάνει κουβέντα στον Στάθη για την Αριάδνη και του δείχνει τις πραγματικές του προθέσεις:

«Στάθη, η Αριάδνη είναι μέλος της οικογένειάς μας. Είναι κόρη της αδελφής μου κι εμείς να ξέρεις θα αγκαλιάσουμε το κορίτσι και θα του φερθούμε όπως της αρμόζει», του ξεκαθαρίζει. Αργότερα, η Αριάδνη πηγαίνει στην ταβέρνα και ο Χρήστος τής ανακοινώνει ότι την προσλαμβάνει, ενώ πάντα ανάμεσά τους υποβόσκει αμοιβαία έλξη. Την ίδια ώρα η Ιουλία βλέποντας ότι η Αριάδνη αποδέχεται όλους εκτός από την ίδια της τη μάνα, βρίσκεται σε απόγνωση και δεν ξέρει τι άλλο να κάνει. Ετσι αποφασίζει να κάνει μια μεγάλη έκπληξη στην Αριάδνη και σε μια προσπάθεια να φτιάξει τη σχέση τους, θέλει να της γράψει όλη την ακίνητη περιουσία της.

Στο μεταξύ η Ασπασία μετά το τραπέζι εξηγεί στην Αρετή την αλήθεια σχετικά με την εγκυμοσύνη της Ιουλίας: «Αυτό έγινε πριν παντρευτεί εσένα και όλα αυτά τα χρόνια δεν ήξερε τίποτα. Ούτε για την εγκυμοσύνη της Ιουλίας, ούτε για το κορίτσι», της τονίζει, αλλά δεν καταφέρνει να την πείσει. Την ίδια ώρα η Αφροδίτη συμβουλεύει την Ιουλία:

«Ιουλία, πρόσεξε πολύ. Αυτό που πας να κάνεις δεν είναι σωστό. Μη μεταβιβάσεις την περιουσία στην Αριάδνη, γιατί θα είναι σαν να τη δωροδοκείς», της επισημαίνει. Η Ιουλία όμως το βλέπει σαν πράξη αγάπης: «Είναι η κόρη μου, θέλω να δει πόσο την αγαπάω και ότι δεν έχω τίποτα άλλο εκτός από αυτή», απαντάει. Ο Στάθης μετά την κουβέντα με τον Ισίδωρο, προσπαθεί να φέρει πιο κοντά την Αριάδνη με την οικογένεια Βρεττάκου, ενώ την ίδια ώρα η Αριάδνη απορρίπτει τη δωρεά της Ιουλίας: «Δεν με εξαγοράζεις με τα λεφτά σου. Τι νόμιζες ότι θα με κέρδιζες με την περιουσία; Λυπάμαι», της λέει και θυμώνει ακόμα περισσότερο. Φυσικά η Ιουλία είναι απαρηγόρητη που η Αριάδνη όχι μόνο απέρριψε τη δωρεά της, αλλά στράφηκε ακόμα πιο έντονα εναντίον της:

«Γιατί; Εγώ το έκανα επειδή το ένιωθα. Ηθελα να της δείξω ότι την αγαπάω, είναι η κόρη μου», λέει στον Στάθη, αλλά εκείνος όχι μόνο δεν της δίνει κάποιο ελαφρυντικό για την πράξη της, αλλά παίρνει ανοιχτά το μέρος της Αριάδνης και έξαλλος κατηγορεί την Ιουλία: «Τι να σου πω; Πάντα η ίδια. Για μια ακόμα φορά έκανες επίδειξη της οικονομικής σου άνεσης. Το ίδιο έκανες και με μένα και είδες τα αποτελέσματα, αλλά μυαλό δεν έβαλες», είναι τα λόγια του.

Από την Μαρία Μεταξητινού και το περιοδικό Tv24