Το Ναυάγιο: «Είναι το παιδί σας, και αν ο Κυριακός ζούσε θα...» - Σε κίνδυνο η εγκυμοσύνη της Στέλλας! Τι συμβαίνει με το μωρό

Οι εβδομαδιαίες (5-7/11) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: «Είναι το παιδί σας, και αν ο Κυριακός ζούσε θα...» - Σε κίνδυνο η εγκυμοσύνη της Στέλλας! Τι συμβαίνει με το μωρό

Η Ειρήνη αρρωσταίνει και ο Ιπποκράτης δεν φεύγει από το προσκεφάλι της, ενώ η Λίνα έρχεται σε επαφή με τον Μάκη και κανονίζουν το πρώτο τους ραντεβού. Όλα αυτά ενώ ο Μιλτιάδης Παντελίδης προσπαθεί να εξαγοράσει τη σιωπή των διασωθέντων στη σειρά του MEGA, Το Ναυάγιο.

Οι εβδομαδιαίες (5-7/11) εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Κυριακή 5/11 Επεισόδιο 18

Ο Πέτρος παλεύει να καταλάβει τι σχέση έχει ο Αντώνης με την εκκλησία του χωριού, αλλά δεν τα καταφέρνει. Τα λόγια εκείνου του άγνωστου άντρα που του ζητούσε επίμονα, σχεδόν απειλητικά, την εικόνα του Αγίου Νικολάου, κάθε φορά που τα φέρνει στον νου τον ταράζουν. Την ίδια στιγμή η Λίνα πετά από τη χαρά της. Αφενός γιατί βρήκε ξανά τον Ηρακλή που νόμιζε ότι είχε χάσει την τραγική βραδιά του ναυαγίου και αφετέρου γιατί μαθαίνει πως ο Μάκης είναι καλά στην υγεία του. Χωρίς να χάσει καιρό του λέει: «Τι θα έλεγες να έρθεις σπίτι μου αύριο; Νομίζω πως έχουμε πολλά να πούμε. Κυρίως όμως πρέπει να σε ευχαριστήσω που έσωσες και κράτησες μαζί σου τον Ηρακλή. Η σκέψη πως μπορεί να χάθηκε για πάντα, με σκότωνε». Ο Μάκης, που ποτέ δεν έκρυψε το πόσο του αρέσει, προσπαθεί να τη φιλήσει, αλλά ένα τηλεφώνημα έρχεται να διακόψει την όμορφη στιγμή τους.

Βλέποντας ο Ιπποκράτης πως η Ειρήνη δεν είναι καλά την πηγαίνει στον γιατρό και εκείνος συνιστά να ξεκουραστεί και πιο συγκεκριμένα να περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο κρεβάτι. Εκείνη του εξηγεί πως αυτό είναι αδύνατον, μα ο Ιπποκράτης της λέει πως θα τη βοηθήσει να έχει ό,τι χρειάζεται.

Αντίθετα, η Στέλλα που επίσης έχει βυθιστεί στο πένθος, βάζει σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη της και ο πατέρας της την επιπλήττει. «Εχεις ένα παιδί να προστατεύσεις και αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητά σου. Φαντάζεσαι να πάθει κάτι κι αυτό; Είναι το παιδί σας Στέλλα, και αν ο Κυριακός ζούσε θα σου έλεγε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Να κάνεις ό,τι μπορείς για να το προστατεύσεις».

Δείτε επίσης: Σούπερ αποκλειστικό! Βασίλης και Στέλλα γίνονται ζευγάρι

Η Ευγενία ζητάει εξηγήσεις από τον Ιπποκράτη γι’ αυτά που της είπε ο δικηγόρος της Κλαίρης, τη στιγμή που η Ειρήνη είναι στο διπλανό δωμάτιο και η τελευταία μη αντέχοντας άλλο τα όσα ζει, χάνεται μέσα στη νύχτα. «Πού είναι, Δήμητρα; Δεν έπρεπε να φύγει στην κατάσταση που βρίσκεται και το ξέρεις κι εσύ καλά αυτό», θα της φωνάξει ο Ιπποκράτης και όταν εκείνη παραδεχτεί πως δεν την είδε να φεύγει, ούτε ξέρει κάτι παραπάνω, θα βγουν στους δρόμους να την ψάξουν. Αλλωστε στην κατάστασή της δεν θα έχει προλάβει να πάει μακριά. Οταν μετά από αρκετή ώρα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι στους δρόμους της γειτονιάς τους, ο Ιπποκράτης καλεί στα νοσοκομεία της χώρας, φοβούμενος για το χειρότερο.

Δευτέρα 6/11 Επεισόδιο 19

Ο Πέτρος πηγαίνει να πληρώσει το ίδρυμα με τα λεφτά του Αντώνη, χωρίς όμως να μπορεί να φανταστεί πως εκεί τον περιμένει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη και αυτό είναι η παρουσία των δύο εγκληματιών. Οταν ρωτήσει τον Θόδωρο για τα μπλεξίματα του γιου του, δεν θα είναι σε θέση να του απαντήσει.

Ο Διονύσης φέρνει τη Λίνα για φωτογράφιση στο στούντιο, με πονηρούς σκοπούς, ενώ ο Στελής δέχεται μια απρόσμενη και ταυτόχρονα συγκινητική επίσκεψη από δύο διασωθέντες του ναυαγίου, που σώθηκαν χάρη στη βοήθεια και το πείσμα της Φωτεινής του.

Τρίτη 7/11 Επεισόδιο 20

Οι ελπίδες του Μάκη αναπτερώνονται όταν η Λίνα κάνει μια απρόσμενη επίσκεψη στην αυλή του. Παράλληλα, ο Παντελίδης εκβιάζει τη σιωπή τού Αγγελου, υποσχόμενος να τον βοηθήσει στο θέμα της μετάταξής του που επιθυμεί. Οι δύο εγκληματίες απάγουν τον Πέτρο και προσπαθούν να του αποσπάσουν με τη βία πληροφορίες για τη χαμένη εικόνα. «Ούτε είδα, ούτε ξέρω κάτι για την εικόνα που μου λέτε. Ταξίδευα χωρίς αποσκευές και το μόνο πράγμα που δεν είδα είναι η εικόνα του Αγίου Νικολάου. Με το ζόρι έσωσα τον εαυτό μου, δεν ξέρω γιατί πράγμα μου μιλάτε», ισχυρίζεται, αλλά εκείνοι που δεν πιστεύουν τα λόγια του, τον χτυπούν ανελέητα.

Ιπποκράτης και Δήμητρα βρίσκουν την Ειρήνη, η οποία τα έχει χαμένα χάρη στον υψηλό πυρετό. Μη έχοντας άλλη επιλογή, αναγκάζεται να μείνει στο σπίτι του αξιωματικού του Λιμενικού και μάλιστα εκείνος ξενυχτάει στο προσκεφάλι της. Την ίδια ώρα, Μάκης και Χριστίνα φροντίζουν τις πληγές του Πέτρου που προσπαθεί να τους πείσει να μην πάνε στην αστυνομία. Εν τω μεταξύ, η ώρα για το πρώτο ραντεβού του Μάκη και της Λίνας πλησιάζει, ενώ ο Δημήτρης προσπαθεί να πείσει τη Μαρία να βρεθούν για τελευταία φορά και να θυμηθούν τα παλιά. Ο Βασίλης ζητάει μια χάρη από τον Γιώργη και ο Αγγελος καταφτάνει στην αυλή, όπου και τον υποδέχεται η Χριστίνα με ανοιχτές αγκάλες. Δεν θα χαρούν όμως και οι άλλοι γείτονες όταν μάθουν πως είναι αστυνομικός.

Ο Παντελίδης καταφτάνει στο γραφείο του Ιπποκράτη

Ο Μιλτιάδης Παντελίδης έχει αποφασίσει να αθωώσει την εταιρεία του Βασιλείου και θα το κάνει. Σταδιακά λοιπόν θα αρχίσει να μιλάει με τους επιζώντες και όσους γενικά εμπλέκονται στο ναυάγιο για να τους ζητήσει να είναι διακριτικοί στο εξής ή ακόμα και να τους χρηματίσει για να μην κατηγορήσουν ανοιχτά τον πελάτη του. Ενας από αυτούς θα είναι και ο Ιπποκράτης, ο αξιωματικός του Λιμενικού, που χάρη στην άμεση μεσολάβησή του τη νύχτα του ναυαγίου, σώθηκε αρκετός κόσμος. Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος θα του αποκαλύψει πως είναι διατεθειμένος να τον πληρώσει προκειμένου να διαστρεβλώσει όσο μπορεί τις καταθέσεις των επιζώντων, όμως ο Ιπποκράτης δεν θα το σκεφτεί πολύ...