Σασμός 1/11: Το μυαλό της Βασιλικής γυρνάει, ο Μαθιός σοκαρισμένος - «Μου ζητάς δηλαδή...»

Η στιγμή της αλήθειας

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Σασμός 1/11: Το μυαλό της Βασιλικής γυρνάει, ο Μαθιός σοκαρισμένος - «Μου ζητάς δηλαδή...»

Σπαρακτικά είναι τα όσα αντικρίζουν αποσβολωμένοι οι τηλεθεατές τα τελευταία 24ωρα στην κορυφαία σειρά του ALPHA, Σασμός. Η Βασιλική έχασε το παιδί της και ο πόνος της είναι αβάσταχτος. Η οργή κατακλύζει τις σκέψεις της που το μόνο που λένε είναι πως ο φονιάς του παιδιού της πρέπει να πεθάνει.

Τι θα δούμε απόψε, Τετάρτη 1/11, στον Σασμό (Επεισόδιο 23)

Ο θάνατος του Νικηφόρου σκάει σαν βόμβα και στα αυτιά της Θοδώρας από την Εύα, η οποία σπεύδει να συμπαρασταθεί στη Βασιλική. Την ίδια στιγμή, η Αργυρώ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποκρύψει την αλήθεια από τη γιαγιά Ειρήνη. «Αργυρούλα μου», της λέει μέσα από το νοσοκομείο, «ήρθαν πουλιά, εδώ στον ύπνο μου και μου είπαν για το μεγάλο κακό που έχει βρει το χωριό μας. Γιατί δεν μου λες τι έχει συμβεί;», τη ρωτά.
Ο Αστέρης ενημερώνει την Καλλιόπη για την πρόθεσή του να φύγει με την Αργυρώ στην Αυστραλία. Εκείνη, τυφλωμένη από τον πόνο και την οργή, διαμηνύει στη Μαρίνα ότι το αίμα του εγγονού της θα πληρωθεί μόνο με αίμα. «Ο Λάζαρος πρέπει να μπει φυλακή. Εκεί είναι η θέση του», θα απαντήσει η Μαρίνα.

Το μίσος έχει κυριεύσει τη Βασιλική που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει και να διαχειριστεί την απώλεια του παιδιού της. Φωνάζει τον Μαθιό και του ζητά κάτι που δεν μπορεί να πιστέψει. «Θέλω να πάρεις τη ζωή εκείνου που σκότωσε τον γιο μας», του λέει με τόλμη. «Μου ζητάς δηλαδή να βάψω ξανά τα χέρια μου με αίμα, Βασιλική μου;», τη ρωτά και εκείνη γνέφει θετικά.

Δείτε επίσης: Σασμός: Δείτε την πριν προβληθεί στην τηλεόραση - Η συγκλονιστική σκηνή που η Βασιλική ετοιμάζει στο νεκροθάλαμο το Νικηφόρο για την κηδεία του

Την ίδια στιγμή, η Καλλιόπη συγκαλεί συμβούλιο με τον Δημητρό και τον Νικολή. Τα σχέδιά της είναι σκοτεινά και σίγουρα δεν θα έχουν καλή κατάληξη.

Η σπαρακτική σκηνή που η Βασιλική σκοτώνει τον Λάζαρο

Σύμφωνα με το περιοδικό MyTv, ωστόσο, η Βασιλική μοιάζει να έχει μεταλλαχθεί, εμφανίζοντας ένα σκληρό πρόσωπο, που κανένας δεν περίμενε. Τις επόμενες μέρες, ο Λάζαρος είναι κρυμμένος προκειμένου να αποφύγει τόσο τη σύλληψη όσο και τα αντίποινα των Σταματάκηδων, οι οποίοι τον ψάχνουν.

Η Βασιλική, όμως, είναι εκείνη που μαθαίνει πού κρύβεται και χωρίς δεύτερη σκέψη πηγαίνει να τον συναντήσει αποφασισμένη για όλα. Πράγματι, η γυναίκα, θολωμένη από τον πόνο για τον χαμό του Νικηφόρου, βάφει τα χέρια της με αίμα. Ο Λάζαρος πεθαίνει και η Βασιλική βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.