Η Γη της Ελιάς: «Θα πάω να μείνω στο σπίτι μου» - Θλιβερός χωρισμός στα νέα επεισόδια

Οι εβδομαδιαίες 2/10 - 6/10 εξελίξεις της σειράς του MEGΑ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς: «Θα πάω να μείνω στο σπίτι μου» - Θλιβερός χωρισμός στα νέα επεισόδια

Στα νέα επεισόδια της σειράς Η Γη της Ελιάς στο MEGA, η ζωή του Φίλιππου βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς ο Βαφέας ζητά άμεσα εκδίκηση. Παράλληλα, μια μεγάλη παρεξήγηση οδηγεί τη Μαρίνα και τον Μάνο στα πρόθυρα του χωρισμού, όμως η μεγάλη δυστυχία τους έρχεται όταν πεθαίνει το μωρό τους!

Οι εβδομαδιαίες 2/10 - 6/10 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιας

Δευτέρα 2/10 - Επεισόδιο 8

Ο Φίλιππος παίρνει άδεια από τον στρατό και πηγαίνει στη Μάνη όπου μαθαίνει για την καταστροφή του θερμοκηπίου. Ανησυχεί κι αυτός με τη σειρά του ότι κάποιος έχει βάλει την οικογένειά του στο στόχαστρο. Την ίδια ώρα, η Βασιλική βλέπει έναν εφιάλτη με τον Φίλιππο και φοβάται μην αποδειχθεί κι αυτός προφητικός.

Η Μαρίνα κάνει σκηνή ζηλοτυπίας στον Μάνο για τις γυμνές φωτογραφίες που βρήκε στο κινητό του: «Τι να μου εξηγήσεις; Αυτές οι φωτογραφίες τα λένε όλα», του φωνάζει, ενώ σύντομα θα ανακαλύψει όλη την αλήθεια πίσω από τη μυστηριώδη γυναίκα, που δεν είναι άλλη από μια εργάτρια η οποία είναι ερωτευμένη με τον Μάνο. Την ίδια στιγμή η Αθηνά αποφασίζει να αναβάλει το ταξίδι στο Σούνιο: «Δεν θα πάω πουθενά, η Φιλιώ με χρειάζεται, δεν μπορώ να την αφήσω μόνη της», λέει.

Ετσι, η Μαρία βρίσκει την ευκαιρία να οργανώσει μια ακόμα χαρτοπαικτική βραδιά. Στο μεταξύ ο Λυκούργος εκμυστηρεύεται στη Χάιδω: «Κοίτα, πρέπει να το μάθεις, εδώ και μερικές μέρες δέχομαι απειλές. Κάποιος με παίρνει τηλέφωνο και απειλεί τη ζωή μου», της αποκαλύπτει κι εκείνη τρέμει μην τριτώσει το κακό. Παράλληλα το κλίμα στο σπίτι του Δημοσθένη είναι βαρύ, όμως και ο ίδιος και η Ασπασία προσποιούνται πως όλα πηγαίνουν καλά, για χατίρι της Ειρήνης: «Η Ειρήνη είναι κόρη μου. Τη μεγάλωσα και αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Η ίδια δεν θα μάθει ποτέ τίποτα, μ’ ακούς;», ξεκαθαρίζει στην Ασπασία. Ο Σωτήρης βλέπει ότι γύρισε ο Φίλιππος στο χωριό και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Δείτε επίσης: «Μας ειδοποίησαν ότι δεν θα έρθει...» - Εκτός γυρισμάτων της Γης της Ελιάς ο Αγγελόπουλος μετά το θάνατο της μαμάς του

Τρίτη 3/10 Επεισόδιο 9

Την ίδια ώρα η Μαρίνα ζητά από τον Μάνο να χωρίσουν κι ετοιμάζει τη βαλίτσα της για να φύγει από σπίτι: «Θα πάω να μείνω στο σπίτι μου», του ανακοινώνει κι εκείνος καταρρέει. Στο μεταξύ η σχέση του Πότη με την Αννα είναι πλέον επίσημη, ενώ ο Αποστόλης αντιδρά και ξεκαθαρίζει: «Εγώ δεν πρόκειται να βάλω τον Πότη στο σπίτι μου σώγαμπρο. Πρώτα θα παντρευτείτε», τονίζει στην Αννα. Η Βασιλική βλέπει πάλι εφιάλτη με τον Φίλιππο και το κακό της προαίσθημα ενισχύεται, ενώ η Μαρίνα είναι ανένδοτη στα παρακάλια του Μάνου και ετοιμάζεται να μιλήσει στην Αγγελική για το διαζύγιο.

Ο Μάνος, ωστόσο, της κάνει κατάθεση ψυχής: «Είσαι η ζωή μου, η μόνη γυναίκα που αγάπησα και δεν υπάρχει άλλη. Σου ζητάω ταπεινά συγγνώμη για ό,τι έγινε. Επρεπε να σου μιλήσω, όμως δεν ήθελα να σε ταράξω στην κατάστασή σου», την εκλιπαρεί σχεδόν κλαίγοντας. Την ίδια στιγμή ο Ισίδωρος και η Αμαλία συνεχίζουν τις βόλτες στην Αθήνα και το δέσιμο μεταξύ τους γίνεται όλο και πιο δυνατό, ενώ η Ασπασία συναντά τη Χάιδω και της αποκαλύπτει: «Μίλησα στον Δημοσθένη για την Ειρήνη, δεν γινόταν αλλιώς, με άκουσε που μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Δεν ξέρει όμως τίποτα παραπάνω και δεν πρόκειται να μάθει», της λέει. Στο μεταξύ οι εντάσεις ανάμεσα στην Αντωνία και την Αλκμήνη επηρεάζουν την απόδοσή τους στη δουλειά και ο Κωνσταντίνος αναλαμβάνει να τους τρίξει τα δόντια.

Δείτε επίσης: «Έρχομαι κοντά με τον...» - Αποκλειστικό spoil από την Τζόλα για την συνέχεια της σειράς, Η Γη της Ελιάς!

Τετάρτη 4/10 Επεισόδιο 10

Ο Δημοσθένης, μετά τη δραματική αποκάλυψη πως η Ειρήνη δεν είναι κόρη του, διαχωρίζει τη θέση του σχετικά με την ανατροφή της: «Από δω και πέρα αναλαμβάνω εγώ και δεν θέλω κουβέντα. Η Ειρήνη θα κάνει ό,τι της λέω εγώ και μην τολμήσεις να φέρεις αντίρρηση», επισημαίνει στην Ασπασία. Παράλληλα η Αννα και ο Πότης απολαμβάνουν τις πρώτες ημέρες του έρωτά τους και δείχνουν πολύ ευτυχισμένοι. Την ίδια ώρα, ο Ορέστης και η Δήμητρα εξακολουθούν να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, ενώ η Μαρίνα συγχωρεί τον Μάνο για την επιπολαιότητά του, όμως η σχέση τους θα μπει σε ένα δύσβατο μονοπάτι όταν η Μαρίνα αναγκαστεί να γεννήσει πρόωρα.

Η κοπέλα αισθάνεται πόνους και όταν ο Μάνος την πηγαίνει στο νοσοκομείο, αναγκάζονται να της πάρουν το μωρό γιατί δεν ακούνε την καρδιά του. Οντως το μωρό γεννιέται νεκρό και ο γιατρός ενημερώνει πρώτα τον Μάνο, ενώ η Μαρίνα μάταια περιμένει να πάρει στην αγκαλιά της το μωρό που γέννησε λίγες ώρες πριν. Ο Μάνος με πόνο ψυχής αναγκάζεται να της πει αυτός την αλήθεια, όταν μπαίνει στο δωμάτιο και η Μαρίνα με μια λαχτάρα τον ρωτάει: «Το είδες το παιδί μας;». Ο Μάνος καταρρέει και πέφτει στην αγκαλιά της, ενώ η Μαρίνα ξεσπά σε ένα βουβό κλάμα.

Η μανία της εκδίκησης «χτυπά» τον Φίλιππο, όταν ο Σωτήρης Βαφέας του στήνει ενέδρα θανάτου. Ο Φίλιππος περνώντας με το αυτοκίνητό του στο σημείο που του έχει στήσει καρτέρι, πέφτει θύμα δολοφονικής επίθεσης, αλλά σώζεται την τελευταία στιγμή.

Πέμπτη 5/10 Επεισόδιο 11

Ο Δημοσθένης καταστρώνει ένα σατανικό σχέδιο για να πάρει εκδίκηση από την Ασπασία. Σε πρώτη φάση βγάζει για φαγητό επίτηδες στην ταβέρνα μια άγνωστη γυναίκα, την Ξένια (Αντρεα Χάννα), και όλοι όσοι τους βλέπουν καταλαβαίνουν ότι είναι ζευγάρι. Από την άλλη, η Αρετή βλέπει την Ασπασία σε κακό χάλι και την πιέζει να της πει τι είναι αυτό που την απασχολεί: «Ασε, βρε ξαδέλφη, τα “δεν έχω τίποτα”, αφού σε βλέπω σε μαύρα χάλια», της λέει, αλλά εκείνη ντρέπεται να της μιλήσει και κρατάει για τον εαυτό της το ένοχο μυστικό της.

Την ίδια ώρα η Αθηνά και η Μαργαρίτα, όσο περνούν οι μέρες, προβληματίζονται με τη στάση της Φιλιώς η οποία έχει κλειστεί στο δωμάτιό της και ζωγραφίζει δυσάρεστες και ζοφερές εικόνες. Στο μεταξύ η Ασπασία, μην αντέχοντας άλλο την ψυχρή στάση του Δημοσθένη απέναντί της, τον ρωτάει ευθέως: «Δημοσθένη, δεν πάει άλλο. Θέλω να ξέρω τι σκοπό έχεις. Ποια θα είναι στο εξής η σχέση μας». Εκείνος εκρήγνυται: «Εχεις τα μούτρα και με ρωτάς κάτι τέτοιο αντί να το βουλώνεις; Οποια θέλω θα είναι η σχέση μας. Πάντως δεν θα είναι ίδια με πριν», της ξεκαθαρίζει.

Δείτε επίσης: Βόμβα μεγατόνων! Δήμητρα και Κουράκος κάνουν έρωτα

Παρασκευή 6/10 Επεισόδιο 12

Ο Λυκούργος μαθαίνει ότι ο Δημοσθένης κυκλοφορεί με την ερωμένη του στο χωριό και ειδοποιεί τον Στάθη: «Ρε συ, μάζεψε τον ξάδελφό σου, έχει τρελαθεί τελείως; Εχει βρει άλλη και την κάνει βόλτες μέσα στο χωριό;», του επισημαίνει και ο Στάθης τα χάνει: «Ποιος, ο Δημοσθένης; Δεν είμαστε καλά», απορεί. Την ίδια ώρα η Αφροδίτη βγαίνει για φαγητό με τον Αποστόλη, αλλά ο Χρήστος δεν δείχνει να ζηλεύει παρότι είχαν έρθει πολύ κοντά ερωτικά την προηγούμενη μέρα. Στο μεταξύ ο Ορέστης λέει στη Δήμητρα: «Δεν σου κρατάω κακία. Καταλαβαίνω πώς νιώθεις και γιατί κρατάς αυτή τη στάση απέναντί μου. Από την πλευρά μου να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να σε πιέσω για να προχωρήσουμε σε κάποια σχέση», υποστηρίζει.

Και μέσα σε όλα αυτά, το γλυκό του κουταλιού με βάση την ελιά γίνεται ανάρπαστο και η Ασπασία χαίρεται με την επιτυχία της, ενώ την ίδια ώρα η Βασιλική συνειδητοποιεί πως η συνταγή της μητέρας της για τη βραβευμένη σπανακόπιτα έχει διαρρεύσει και αποφασίζει να το πει στην Αρετή με ό,τι συνεπάγεται.

Από την άλλη, η Αθηνά βλέποντας ότι η Φιλιώ δεν πηγαίνει καθόλου καλά και όλο κλείνεται στον εαυτό της τής προτείνει: “Φιλιώ μου, σκεφτόμουν μήπως είναι καλό να επισκεφθούμε κάποιον καλό παιδοψυχολόγο να σε δει να μιλήσετε. Πιστεύω ότι θα σου κάνει πολύ καλό», της λέει, αλλά εκείνη αρνείται. Τέλος, ο Πότης θέλοντας να είναι συνέχεια μαζί με την Αννα και μετά την «απαγόρευση» και το βέτο του Αποστόλη, αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα. Γονατίζει μέσα στο μαγαζί, βγάζει το μονόπετρο δαχτυλίδι και ζητάει επίσημα από την Αννα να τον παντρευτεί.