Σασμός: Θλίψη & στεναχώρια! Φεύγει για πάντα από την Άνω Ποριά

Οι εξελίξεις της εβδομάδας Δευτ. 2/10 έως Τετ. 4/10 της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός: Θλίψη & στεναχώρια! Φεύγει για πάντα από την Άνω Ποριά

Ο Αντρέας αποφασίζει να αλλάξει τακτική για να παραπλανήσει την οικογένειά του, την ώρα που ο Νικηφόρος δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα στη ζωή του. Η ανακάλυψη του πτώματος του Ευθύμη, βάζει όλους σε σκέψεις και τα νέα επεισόδια του Σασμού, αναμένονται συγκλονιστικά.

Οι εξελίξεις της εβδομάδας Δευτ. 2/10 έως Τετ. 4/10 στην σειρά του ALPHA, Σασμός

Κυριακή 1/10 Επεισόδιο 5

Παρόλο που ο Μαθιός φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο με την υγεία του και να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του, γνωρίζοντας πλέον πως ο Νικηφόρος είναι γιος του, τα σύννεφα πάνω από την οικογένεια των Σταματάκηδων δεν λένε να εξαφανιστούν. Συγκεκριμένα, ο Αστέρης ζητά εξαγριωμένος εξηγήσεις από την Καλλιόπη και τον Νικηφόρο γι’ αυτό που άκουσε αφήνοντάς τους εμβρόντητους.

Την ίδια στιγμή ο Αντρέας Βρουλάκης μαθαίνει όλη την αλήθεια για τη σχέση του Αστέρη με την Αργυρώ και απογοητεύεται. «Αλλιώς είχα αφήσει εγώ τα πράγματα μεταξύ της οικογένειάς μας και των Σταματάκηδων και αλλιώς τα βρίσκω. Δεν σεβαστήκατε ούτε τους νεκρούς μας, το αίμα τους που χύθηκε σε αυτή τη γη», θα πει μεταξύ άλλων στον Παύλο, ο οποίος θα τον ενημερώσει για την πρόθεσή του να κάνει σασμό και έξαλλος καθώς θα είναι θα πάει να βρει τη Μαρίνα και τη γιαγιά Ειρήνη για να τους μιλήσει. Ακόμα ένας τσακωμός θα λάβει χώρα ανησυχώντας την Αργυρώ. που θα ακούσει τη συζήτηση για την έκβαση που θα έχει η σχέση της με τον Αστέρη. «Δεν έχει έρθει για καλό αυτός, μαμά. Δεν θα δεχτεί ποτέ να γίνει η ανιψιά του γυναίκα ενός Σταματάκη», θα δηλώσει στη Μαρίνα και εκείνη θα την καθησυχάσει πως ο Παύλος θα τον ηρεμήσει με τον καιρό και θα του δείξει ποιο είναι το σωστό για το χωριό.

Η Στέλλα θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Βαγγέλη στη φυλακή, εκείνος ωστόσο δεν τη βοηθά με τη στάση του. «Ο Ευθύμης ήταν το αφεντικό μου και ξέρω πως ποτέ δεν θα έκανε κάτι για να με βλάψει. Είναι αθώος και ίσως σε λίγο καιρό θα πρέπει να μου ζητήσεις συγγνώμη που θέλεις να ομολογήσω κάτι που δεν έκανε. Οσο για το πού είναι, μόνο εκείνος ξέρει. Δεν μου τα έλεγε όλα, Στέλλα», ισχυρίζεται. Η δικηγόρος της Ανω Ποριάς θα μιλήσει λίγο αργότερα με την Ντίνα και θα της πει ότι η υπόθεσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού έχει αποφασίσει να κρατήσει το στόμα του σφραγισμένο σε ό,τι αφορά τις δουλειές του Φαρμάκη.

Η επίσκεψη του Αντώνη ταράζει τη Βασιλική, που βλέπει τον κλοιό γύρω από το παιδί της να στενεύει σχετικά με τον πυροβολισμό του στο μαντρί εναντίον του Μαθιού. Η Καλλιόπη αναλαμβάνει να λύσει και αυτό το πρόβλημα, λέγοντας στον διοικητή της Ανω Ποριάς πως ήταν ατύχημα. Για την ακρίβεια, παραδέχτηκε πως ο Νικηφόρος βρήκε το όπλο του Μαθιού στο μαντρί που είχε πάει για τριφύλλι, που ήταν οπλισμένο, και άμαθος καθώς ήταν με τα όπλα, έριξε εναντίον του γιου τής «καπετάνισσας» κατά λάθος. Η εκδοχή της θα επιβεβαιωθεί τόσο από τον Μαθιό όσο και από τον Νικηφόρο.

Στο μεταξύ, η Θοδώρα πηγαίνει στο ξενοδοχείο για να φτιάξει τα νύχια μιας πελάτισσας και μοιραία θα έρθει σε επαφή με την Εύα Αβραμίδη, με την οποία και θα ξεκινήσει μια νέα επαγγελματική σχέση. Η Αιμιλία μη έχοντας άλλο χρόνο στη διάθεσή της, κλείνει τις υποθέσεις της για να αναχωρήσει για την Αθήνα, γεγονός που προκαλεί θλίψη και στενοχώρια στους δύο άντρες της ζωής της, τον Δημήτρη και τον Παύλο. «Δεν πηγαίνω στην άλλη άκρη του κόσμου. Στην Αθήνα θα είμαι και θα μιλάμε συνέχεια», θα τολμήσει να πει στον Δημήτρη και εκείνος με τη σειρά του θα της τονίσει πως τα επαγγελματικά της καθήκοντα δεν θα της επιτρέπουν να παίρνει το αεροπλάνο συνέχεια για την Κρήτη.

Δείτε επίσης: Καρέ καρέ η κηδεία του Νικηφόρου! «Γιέ μου, αγόρι μου!»

Δευτέρα 2/10 Επεισόδιο 6

Ο θάνατος της Ελενας σοκάρει τον Γιώργο και αμέσως αποκτά υποψίες για το πού μπορεί να κρύβεται ο Ευθύμης Φαρμάκης. Δεν παραλείπει όμως να κατηγορεί και τον εαυτό του για το γεγονός ότι δεν την προστάτεψε όπως έπρεπε όταν του ανακοίνωσε πως γυρίζει στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, η επιστροφή του Αντρέα συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στις ευαίσθητες ισορροπίες ανάμεσα σε Βρουλάκηδες και Σταματάκηδες. Ούτε οι απειλές της Μαρίνας ούτε το ξεκαθάρισμα του Αστέρη κατορθώνουν να ηρεμήσουν τον Αντρέα. «Ξέρω πως με τον αδελφό μου έχεις προηγούμενα αλλά μη με υποτιμάς, Αντρέα. Αν πειράξεις εμένα ή την οικογένειά μου θα με βρεις απέναντί σου», θα του πει, ενώ παρόμοια συμπεριφορά απέναντι στον άντρα που έχει βαλθεί να ανατρέψει τα δεδομένα, θα έχει και ο Μαθιός.

Τρίτη 3/10 Επεισόδιο 7

Ο Νικηφόρος, από την άλλη, νιώθει το αδιέξοδο να τον κυκλώνει από παντού, και δίχως εξηγήσεις φτάνει στον παπα-Μιχάλη για να ακολουθήσει τη μόνη λύση που του μένει. Και αυτή είναι να επισκεφθεί τον γέροντα Φιλόθεο στο μοναστήρι, να του μιλήσει για να βάλει σε μια τάξη τις σκέψεις που τον βασανίζουν. Η φυγή του θα βάλει σε σκέψεις Βασιλική και Μαθιό που δεν θα ξέρουν πού βρίσκεται.

Η δολοφονία της Ελενας συνεχίζει να βασανίζει τον Γιώργο, ο οποίος αισθάνεται υπεύθυνος για ό,τι της συνέβη. Μάλιστα μιλά και στη Θοδώρα για τις σκέψεις του. Την ίδια στιγμή η Σοφία αναχωρεί για τη Μασσαλία αφήνοντας πίσω της τη Στέλλα και τον Τάσο, που δεν θα ξέρει πώς να διαχειριστεί τη φυγή της. Μαζί με την κόρη του θα αποφασίσουν να βρουν ένα νέο σπίτι για να χτίσουν από την αρχή αναμνήσεις. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στο χωριό, ο Αντρέας εξυφαίνει ένα σατανικό σχέδιο, προκειμένου να εκδικηθεί τους Σταματάκηδες. Αποφασίζει να δείξει σε όλους ότι δεν θα κάνει κάτι που θα βάλει φρένο στον γάμο της Αργυρώς με τον Αστέρη, αρκεί να μην του ζητήσουν να συμμαχήσει για τον επικείμενο σασμό.

Η Αργυρώ με τη Μαρίνα, παρά την αλλαγή στη συμπεριφορά του, τον αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη, ενώ η γιαγιά καταφεύγει στον παπα-Μιχάλη για συμβουλές. Παράλληλα η αστυνομία, προς μεγάλη της απογοήτευση, βρίσκει το πτώμα του Φαρμάκη στη θάλασσα και οι έρευνες όλων αλλάζουν ρότα. Πλέον καλούνται να μάθουν ποιος ήταν αυτός που του στέρησε τη ζωή. «Ακόμα και από τον άλλο κόσμο θα τρίβει τα χέρια του που εμείς τον είχαμε για ζωντανό κι εκείνος έχει φύγει. Για μια ακόμη φορά μας ξεγέλασε ο άτιμος», θα πει με απογοήτευση ο Αντώνης που ήθελε πολύ να του περάσει χειροπέδες.

Δείτε επίσης: «Θέλω να τον σκοτώσεις! Ορκίσου ότι θα το κάνεις» - Η Βασιλική ζητά από τον Μαθιό να γίνει ξανά φονιάς

Τετάρτη 4/10 Επεισόδιο 8

Ο Αντρέας εξακολουθεί να παριστάνει τον μετανοημένο, όμως η Καλλιόπη και ο Μαθιός δεν πείθονται από την αλλαγή της στάσης του, ενώ μια συνάντηση της Καλλιόπης με τη γιαγιά Ειρήνη θα φέρει στην επιφάνεια νέα μυστικά που για χρόνια κρατούνταν κρυφά. Ο Αστέρης και η Αργυρώ αποφασίζουν να τελέσουν έναν ανοιχτό αρραβώνα και να βάλουν ξανά μπροστά τις διαδικασίες για τον γάμο τους. Ο Νικηφόρος επιστρέφει στην Ανω Ποριά και δείχνει ξεκάθαρα την αλλαγή στη συμπεριφορά του.

Ο συμβολαιογράφος του Ευθύμη καλεί τη Στέλλα και ενώ εκείνη πιστεύει πως υπάρχουν εκκρεμότητες με τις υποθέσεις του, της ανακοινώσει πως ο εκλιπών την είχε συμπεριλάβει στη διαθήκη του. Και όχι μόνο εκείνη αλλά και τον Παύλο. Για την ακρίβεια, άφησε στη δικηγόρο του τις επιχειρήσεις του και στον πιστό και παιδικό του φίλο το οινοποιείο που είχε φτιάξει προς τιμήν της γυναίκας του, Ρέας.