Έρωτας Φυγάς: «Τι έκανες, κορίτσι μου; Παναγιά μου» - Την βρίσκουν μέσα σε λίμνη αίματος

Όσα θα δούμε στα πρώτα επεισόδια της εβδομάδας Κυριακή 17/9 έως Παρασκευή 22/9

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έρωτας Φυγάς: «Τι έκανες, κορίτσι μου; Παναγιά μου» - Την βρίσκουν μέσα σε λίμνη αίματος

Η δραματική σειρά εποχής Έρωτας Φυγάς, επιστρέφει στην οθόνη του OPEN και υπόσχεται καταιγιστικές εξελίξεις, ίντριγκες, έρωτες, μίση και πάθη. Ο νέος κύκλος επεισοδίων βρίσκει την Αλεξάνδρα στη φυλακή και τον Ιάσονα να χαροπαλεύει.

Ο δεύτερος κύκλος της δραματικής σειρά, υπόσχεται συναρπαστικές εξελίξεις με γρήγορη πλοκή και συνεχείς ανατροπές. Οι ισορροπίες αλλάζουν όπως και οι συμμαχίες και τίποτα δεν είναι πια δεδομένο (δείτε το συγκλονιστικό trailer).

Αναλυτικά τα επεισόδια της εβδομάδας από Κυριακή 17/9 έως Παρασκευή 22/9

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου επ. 1 & 2

Η Αλεξάνδρα, απελπισμένη από την απαγόρευση του Ιάσονα να δει τα παιδιά της, τον πυροβολεί κατάστηθα. Τρέχοντας να γλιτώσει, πέφτει πάνω στον Μάρκο που του αναφέρει τι έγινε με κλάματα. «Ελα, πρέπει να φύγουμε από εδώ και να σε κρύψω», της λέει και προσπαθεί να τη φυγαδεύσει. Ομως τη συλλαμβάνουν και ομολογεί την πράξη της, χωρίς να δείχνει μετανιωμένη. «Εγώ τον πυροβόλησα», είναι τα ψυχρά λόγια της.

Την ίδια στιγμή, ο Ιάσονας χαροπαλεύει… Η Μαργέτα αγωνιά. «Εγώ φταίω για όλα», παραδέχεται και έχει τη στήριξη του Στέφανου. Την ίδια στιγμή ο Μάρκος ενημερώνεται πως, αν ο Ιάσονας πεθάνει, η Αλεξάνδρα πιθανότατα θα εκτελεστεί. Η ζωή του Ιάσονα κρέμεται από μια κλωστή. Οι γιατροί του νοσοκομείου μαζί με έναν διακεκριμένο καρδιοχειρουργό από την Καλαμάτα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αφαιρέσουν τις σφαίρες και να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η πίστη της Μαργέτας δοκιμάζεται. Στήριγμά της ο Στέφανος που δεν φεύγει λεπτό μακριά της. «Είναι γερό παλικάρι ο γιος σου. Θα τα καταφέρει», την ενθαρρύνει. Εξίσου δύσκολες στιγμές περνάει και η Αλεξάνδρα στη φυλακή. Μια συγκρατούμενή της τη βάζει στο μάτι και είναι αποφασισμένη να της κάνει τη ζωή κόλαση. Στο μεταξύ ο Στρατής βοηθάει τον Νικόλα να δώσουν ένα μάθημα στους τύπους που του επιτέθηκαν, ενώ ο Παύλος μαθαίνει για την κρίσιμη κατάσταση του Ιάσονα και αποφασίζει το τελειωτικό του χτύπημα με ένα θανάσιμο σχέδιο με στόχο την Αλεξάνδρα.

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου επ3

Ο Μάρκος ζητάει από την Ευγενία διαζύγιο και η ίδια πέφτει ακόμα πιο πολύ ψυχολογικά. Ο Στέφανος και η Νότα προσπαθούν να μεταπείσουν τον Μάρκο. «Δεν είναι καλά. Αν χωρίσετε τώρα μπορεί να βλάψει όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και το παιδί σας», του τονίζουν. Ο Μάρκος αρνείται να τη συγχωρέσει και το μυαλό του είναι μόνο στην Αλεξάνδρα. Παράλληλα αποκαλύπτεται η κομπίνα που έστησε ο Παύλος στον Στρατή και η Φωτεινή βοηθά τη Γεωργία να πάρει πίσω όσα τους έκλεψε ο σύζυγός της.

Δείτε επίσης: Βαρύ πένθος για την οικογένεια Δεμερτζή - Πεθαίνει η...

Έρωτας Φυγάς δεύτερο σεζόν εξελίξεις

Ο Παύλος το ανακαλύπτει και η Φωτεινή δεν διστάζει να αναμετρηθεί μαζί του στα ίσα. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η προσωρινή κράτηση της Αλεξάνδρας αξιολογείται ενώπιον του δικαστηρίου. Τόσο η δική της σιωπή, όσο και οι προσπάθειες της Νάντιας δεν αρκούν για να της αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Η Μαργέτα, κατόπιν παροτρύνσεως του Μιχάλη, επισκέπτεται τη νύφη της στη φυλακή και της λέει κάτι που την αιφνιδιάζει. «Ξέρω ότι έκανα πολλά και θέλω να με συγχωρήσεις. Εγώ φταίω για όλα. Σου έκανα μεγάλο κακό. Δεν θέλω να ανησυχείς για τα παιδιά σου. Εγώ θα σου τα φέρνω και θα τα βλέπεις».

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου επ4

Η ζωή της Αλεξάνδρας βρίσκεται στα χέρια της συγκρατούμενής της, Γιώτας, που ετοιμάζεται να εκτελέσει το φονικό σχέδιο του Κοντογιάννη. Τελευταία στιγμή το μετανιώνει και την αφήνει να ζήσει. Ο Μάρκος αγωνιά για την τύχη της αγαπημένης του η οποία έχει αφεθεί στη μοίρα της, αρνούμενη να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ο ίδιος προσλαμβάνει δικηγόρο από την Αθήνα προκειμένου να την υπερασπιστεί. Την ίδια ζέση για την ελευθερία της Αλεξάνδρας δείχνει και η Μαργέτα που είναι αποφασισμένη να τη βοηθήσει για να απαλλαχθεί από τις ενοχές της. Ο Ιάσονας συνέρχεται και αναρρώνει. Ωστόσο, γεμάτος μίσος για ό,τι του έκανε η Αλεξάνδρα, διαφωνεί με τις προθέσεις της μητέρας του. «Να σαπίσει στη φυλακή. Της τα έδωσα όλα κι αυτή πήγε να με σκοτώσει. Δεν της αξίζει τίποτα καλύτερο. Και ούτε θα ξαναδεί τα παιδιά. Αυτά να τα ξεγράψει», της φωνάζει.

Η Ευγενία με τη σειρά της επιχειρεί ξανά να προσεγγίσει τον Μάρκο, αλλά ο ίδιος εξακολουθεί να της κλείνει όλες τις πόρτες. «Εμείς οι δύο έχουμε τελειώσει», της ανακοινώνει για μια ακόμη φορά. Η μεγάλη μέρα της δίκης της Αλεξάνδρας φτάνει και όλοι είναι αναστατωμένοι. Η Ευγενία, απελπισμένη και συντετριμμένη ψυχολογικά, παίρνει μια σοβαρή απόφαση: Να βάλει τέλος στη ζωή της.

Δείτε επίσης: Σπαραγμός στον Έρωτα Φυγά - Το μωρό της Αλεξάνδρας αυτοπυροβολείται

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου επ5

Η δίκη της Αλεξάνδρας έχει απρόοπτη εξέλιξη καθώς ο Ιάσονας και ο Μάρκος πιάνονται στα χέρια κι έτσι αναγκαστικά διακόπτεται. Στη συνέχεια, οι δύο άντρες βρίσκονται στο κρατητήριο, ενώ η επιστροφή της Αλεξάνδρας στο κελί τής επιφυλάσσει ένα δυσάρεστο νέο. Η Νότα, την ίδια ώρα, ζει έναν εφιάλτη διότι βρίσκει την Ευγενία μέσα σε μια λίμνη αίματος. «Τι έκανες, κορίτσι μου; Παναγιά μου», φωνάζει και με τη βοήθεια της Παναγιώτας παλεύει να την κρατήσει ζωντανή. Οι δύο γυναίκες κάνουν τα πάντα για να μπορέσουν να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει ο γιατρός.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου επ6

Ο Μάρκος και ο Ιάσονας βγαίνουν από το κρατητήριο και ο Στέφανος βρίσκει την Αλεξάνδρα ζητώντας της να αφήσει τον Μάρκο μια για πάντα. «Το ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά δεν είστε μόνοι σας. Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που υποφέρουν εξαιτίας σας. Αλλωστε ο καθένας σας έχει τώρα τη δική του οικογένεια και αυτό πρέπει να είναι το μέλημά σας», της λέει. Η ώρα της δίκης φτάνει και η Μαργέτα καταθέτει υπερασπιζόμενη την Αλεξάνδρα, αφήνοντας πρόεδρο, εισαγγελέα, ακροατήριο άφωνους και τον Ιάσονα πιο οργισμένο από ποτέ.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου επ7

Η Αλεξάνδρα, στη δίκη της, καλύπτει τον Μάρκο γιατί κατηγορείται ως συνεργός της, αλλά είναι παραιτημένη απ’ όλα. Η Μαργέτα φέρνει τα παιδιά στο επισκεπτήριο να τα δει η Αλεξάνδρα. Ο Ιάσονας το μαθαίνει κι έξαλλος παίρνει τα παιδιά και φεύγουν από το σπίτι. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, ύστερα από την καταγγελία για χρηματισμό της Νάντιας, εντοπίζονται χρήματα σπίτι της κι εκείνη τίθεται σε διαθεσιμότητα. Ο Μιχάλης είναι σίγουρος πως είναι σχέδιο της Ελπίδας. Επιπλέον, η Αλεξάνδρα ζητά από τον Μάρκο να την ξεχάσει κι εκείνος σκοπεύει να το σεβαστεί. Η Ευγενία παίρνει εξιτήριο, αλλά έχει ακόμα σκέψεις αυτοκτονίας. Μέσα σε όλα, η Βάσω έντρομη λέει στη Μαργέτα ότι νομίζει πως η Αθηνά πέθανε…