Το μυστικό της πεταλούδας: Φρίκη! Τον βρίσκουν κρεμασμένο μέσα στο σπίτι

Οι τραγικές ώρες...

Το μυστικό της πεταλούδας: Φρίκη! Τον βρίσκουν κρεμασμένο μέσα στο σπίτι

Στην σειρά, Το μυστικό της πεταλούδας, ο Φίλιππος πάει να παραδοθεί και ο Νικόλας αναλαμβάνει την υπεράσπισή του. Στο μεταξύ, ο Δώρος αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του (μετά από ακόμη έναν τραγικό θάνατο), ενώ η Ελενα αναζητά συμμάχους για να καταδώσει τον Χριστόφορο.

Από το TiVi Σήριαλ

Η Χριστίνα βλέπει τη Λουίζα να κοιμάται στο κρεβάτι του Θέμη και έξαλλη τον ρωτάει τι δουλειά έχει εκεί. «Παρεξήγησες, δεν συμβαίνει κάτι πονηρό», της λέει, αλλά εκείνη είναι θυμωμένη. Η Λουίζα, που ακούει τον καβγά τους λέει στον Θέμη: «Δεν θέλω να έχεις προστριβές με το παιδί σου, καλύτερα να φύγω». Ο Μάρκος, που έχει μάθει ότι η αστυνομία ψάχνει τον Φίλιππο για τη δολοφονία του Πολυβίου, πάει στον Χριστόφορο και τον ρωτάει αν μπορεί να κάνει κάτι για να βοηθήσει το Φίλιππο. Ο Χριστόφορος τηλεφωνεί στον Φίλιππο να δει αν είναι καλά και καταλαβαίνει ότι ο Φίλιππος γύρισε στο σπίτι του και πάει και τον βρίσκει. Του λέει ότι ο Ηλίας είναι νεκρός κι ο Φίλιππος του λέει ότι δεν του μένει παρά να πάει να παραδοθεί. Ο Στέφανος λέει στον Αλκη ότι ο δολοφονημένος άντρας είναι ο Ηλίας Ευαγγέλου, αυτός που ο Ξένος πιστεύει ότι σκότωσε τον Πολυβίου και παγίδεψε τον Φίλιππο. Ο Αλκης αγχώνεται επειδή είναι αυτός ο ένοχος και λέει στον Στέφανο ότι πρέπει να το έκαναν ο Χριστόφορος με τον Φίλιππο.

Καβγάς ανάμεσα σε Χριστίνα και Θέμη στο Μυστικό της πεταλούδας

Η Ειρήνη τηλεφωνεί στην Ελενα και της ζητάει να συναντηθούν στην ταβέρνα της Σοφίας. Οταν, όμως, πάει εκεί, βλέπει τον Χριστόφορο μπροστά της. «Θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου απέναντί σου», της λέει, αλλά εκείνη δεν τον πιστεύει. Ο Αλκης ξεκλειδώνει τα κινητά του Ηλία και του Φάνη. Βλέπει τις κλήσεις του Φάνη σε κάποιον «Πρόεδρο», που τον κάλεσε το βράδυ του φόνου του Ηλία. Οταν γυρνάει στο τμήμα ζητάει από τον Στέφανο να βρει σε ποιον ανήκει αυτό το νούμερο. Μαθαίνει πως ανήκει στον Χριστόφορο και ο Αλκης το συνδυάζει και βγάζει το συμπέρασμα πως ο Δώρος και ο Χριστόφορος πρέπει να είναι μπλεγμένοι με τον Χρυσοχόου και τον Ηλία.

Στο μεταξύ η Ειρήνη, αποφασισμένη να διακόψει την εγκυμοσύνη, κλείνει ραντεβού για να το κάνει. Η Σοφία βλέπει άναυδη στο μαγαζί της τον Χριστόφορο και την Ελενα. Η Σοφία προσπαθεί να μάθει απ’ την Ελενα τι γίνεται, αλλά αυτή της λέει: «Πες στην Ειρήνη να μείνει μακριά από αυτόν τον άντρα» και φεύγει. Η Λουίζα προσπαθεί να πλησιάσει τη Χριστίνα και να κατευνάσει τον θυμό της, αλλά εκείνη για άλλη μια φορά την κατηγορεί: «Την πέφτεις στον πατέρα μου! Τι θέλεις από εκείνον; Βρήκες ελεύθερο το πεδίο και βρήκες ευκαιρία;», της λέει. Η Λουίζα δεν το αντέχει άλλο αυτό και φεύγει οριστικά από το σπίτι του Θέμη. Ο Αρης πάει να πάρει τη Λουίζα μαζί του και έκπληκτος μαθαίνει από τον Θέμη ότι έφυγε χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν. Την ψάχνει με αγωνία και πάει στο σπίτι του μήπως γύρισε εκεί. Οταν ο Δώρος μαθαίνει τι έγινε τα βάζει με τον Αρη και ξεσπάει ένας μεγάλος καβγάς μεταξύ τους. Καβγάς ξεσπάει όμως και μεταξύ του Θέμη και της Χριστίνας για τη Λουίζα.

Ο Χριστόφορος απειλεί την Ελενα

Ο Χριστόφορος αποκαλύπτει στην Ειρήνη ότι η Ελενα είναι η αδερφή του Νικήτα Αβράμη. Η Ειρήνη λέει στον Χριστόφορο ότι θέλει να ανακαλέσει την άδειά της και να γυρίσει στη δουλειά για να βοηθήσει τον Φίλιππο, αλλά για να το κάνει θα πρέπει να τους πει ότι ο Χριστόφορος είναι ο Κυριάκος. Στο μεταξύ, ανήσυχη για τον Χριστόφορο, τον ρωτάει αν του συμβαίνουν συχνά αυτοί οι πονοκέφαλοι και τον ρωτάει ξανά τι έχει θυμηθεί από το παρελθόν. Εκείνος της λέει πως βλέπει παράξενες σκηνές απ’ το παρελθόν και μία απ΄ αυτές είναι ότι δεν σκοτώνει αυτός τον Νικήτα, αλλά η Βαγγελιώ. Αργότερα, η Ελενα πάει στο σπίτι της Ειρήνης να της πει ότι ο Χριστόφορος είναι ο Κυριάκος Βασιλείου κι ότι σκότωσε τον αδερφό της. Οταν συνειδητοποιεί πως η Ειρήνη δεν έχει σκοπό να τον καταδώσει στην αστυνομία, αποφασίζει να το κάνει αυτή. Στο μεταξύ, ο Στέφανος μιλάει στον Νικόλα για τις ανησυχίες του για τη Χάρις που σκαλίζει το παρελθόν του και την αγωνία του μήπως ανακαλύψει τη σχέση τους. Ο Χριστόφορος πάει στην Ελενα και την απειλεί να μείνει μακριά απ’ την Ειρήνη.

Ο Φίλιππος παραδίνεται

Ο Αλκης ψαρεύει τον Δώρο να μάθει αν ο Χριστόφορος είναι ανακατεμένος στη διακίνηση της κοκαΐνης. «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», του απαντάει, αλλά ο Αλκης του λέει για τον φόνο του Ηλία και κάνει τον Δώρο να πιστέψει ότι τον σκότωσε ο Χριστόφορος για να τον δελεάσει να καταθέσει εναντίον του. Αργότερα, ο Δώρος τηλεφωνεί στον Χριστόφορο και τα βάζει μαζί του, γιατί νομίζει πως εκείνος σκότωσε τον Ηλία. Η Ειρήνη τρομαγμένη ανακαλύπτει πως ο Φίλιππος λείπει και τηλεφωνεί στον Χριστόφορο. Ο Φίλιππος έχει πάει να παραδοθεί και ανακρίνεται απ’ τον Αλκη που τον ρωτάει αν σκότωσε αυτός τον Πολυβίου και τον Ηλία. «Δεν σκότωσα κανέναν, κάποιος μου έχει στήσει παγίδα», λέει.

Ο Φίλιππος το αρνείται και αρνείται και κάθε ανάμειξη του Χριστόφορου στις δολοφονίες. Ο Στέφανος δεν μπορεί να πάει να πάρει την Αμάλα απ’ το αεροδρόμιο, αφού πρέπει να είναι παρών στην ανάκριση του Φίλιππου και τηλεφωνεί στον Νικόλα να του ζητήσει τη χάρη να πάει να την πάρει αυτός. Ο Νικόλας πάει και βλέπει τη Χάρις, που έχει πάει εκεί πρώτη, να μιλάει με την Αμάλα. Ο Θέμης τηλεφωνεί στον Μάρκο να μάθει αν η Χριστίνα πήγε πάλι σ’ αυτόν, ενώ ο Χριστόφορος προσπαθεί να σκεφτεί με τι τρόπο θα βοηθήσει τον Φίλιππο. Η Ειρήνη πάει στο τμήμα να δει τον Φίλιππο, αλλά αυτός τη διώχνει: «Φύγε, μην έρθεις ξανά εδώ». Ο Στέφανος λέει στον Νικόλα ότι ο Φίλιππος χρειάζεται δικηγόρο κι εκείνος δέχεται ν’ αναλάβει την υπεράσπισή του. Η Ελενα αποφασίζει να ψάξει για συμμάχους εναντίον του Χριστόφορου και ζητάει από τη Σοφία να πάνε μαζί στην αστυνομία να πουν ότι ο Χριστόφορος είναι ο Κυριάκος. Η Σοφία, όμως, διστάζει να το κάνει. Οταν ο Χριστόφορος διαβάζει το τελευταίο κομμάτι του ημερολογίου της Βαγγελιώς συμβαίνει κάτι που τον αφήνει άφωνο. Ο Θέμης γυρίζει τη Λουίζα σπίτι της, αλλά όταν φτάνουν βρίσκουν τον Δώρο κρεμασμένο!

Οι τραγικές ώρες

Η Λουίζα είναι σε σοκ, ενώ ο Θέμης παίρνει την αστυνομία. Η Ειρήνη βρίσκει τον Χριστόφορο τρομαγμένο στο πάτωμα μετά που «είδε» μπροστά του τον Κυριάκο να του λέει ότι δεν σκότωσε αυτός τον Νικήτα. Τον ρωτάει αν θυμήθηκε κάτι ακόμα, αλλά ο Χριστόφορος δεν της λέει για το όραμά του. Ο Χριστόφορος πάει με την Ειρήνη στο ιατρικό κέντρο για να διακόψει η Ειρήνη την εγκυμοσύνη της. Η Ελενα πάει στον Θέμη και του λέει ότι είναι η αδερφή του Νικήτα και του ζητάει να καταδώσουν μαζί τον Χριστόφορο. «Ο Χριστόφορος ισχυρίζεται πως η Βαγγελιώ σκότωσε τον αδελφό μου», του λέει και ο Θέμης γίνεται έξαλλος.

Ο Νικόλας πάει στο τμήμα να μιλήσει με τον Φίλιππο, αφού έχει αναλάβει την υπεράσπισή του. Η Σοφία μαθαίνει ότι ο Φίλιππος παραδόθηκε στην αστυνομία. Μιλάει με την Ειρήνη γι’ αυτό και η κοπέλα τής ανακοινώνει και κάτι ακόμα, που την κάνει να συγκινηθεί πολύ. Η Λουίζα είναι ακόμα χαμένη και σε σοκ μετά τον θάνατο του Δώρου. Ο Θέμης πάει να δει πώς είναι κι η συμπεριφορά της Λουίζας απέναντί του είναι τελείως διαφορετική απ’ αυτό που περίμενε. Ο Αρης τηλεφωνεί στον Χριστόφορο και του λέει για τον θάνατο του Δώρου. Ο Χριστόφορος πάει στο σπίτι του Δώρου, όπου έρχεται ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με τον Θέμη που είναι οργισμένος μαζί του ύστερα από αυτά που του είπε η Ελενα.