Η Γη της Ελιάς (19/6): Καταρρέει πάνω από το κινητό της - Η συνομιλία πριν την αυτοκτονία της Αλεξίας

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς (19/6): Καταρρέει πάνω από το κινητό της - Η συνομιλία πριν την αυτοκτονία της Αλεξίας

Οι εξελίξεις για τη Γη της ελιάς δεν έχουν σταματημό και αυτό αναμένεται να το διαπιστώσει το τηλεοπτικό κοινό για μία ακόμη φορά μέσα από το επεισόδιο, που θα προβληθεί τη Δευτέρα 19/6 στο Mega (δείτε εδώ πως τα πηγαίνει η σειρά σε νούμερα).

Οι σημερινές (19/6) εξελίξεις για τη σειρά Η Γη της ελιάς

Την ίδια ώρα η Στέλλα επεξεργάζεται ένα σατανικό σχέδιο για να απαλλάξει μια και καλή τον Χάρη από την παρουσία της Ρένας. «Ξέρω ότι η Μαρίνα έχει ένα θέμα με την εγκυμοσύνη της. Θα της ζητηθεί να κάνει αμνιοπαρακέντηση. Αν δεν βγει καλή θα αλλάξω τα αποτελέσματα με αυτά της Ρένας. Ετσι η Ρένα θα πιστεύει ότι έχει πρόβλημα και θα πρέπει να διακόψει την εγκυμοσύνη της. Καταλαβαίνεις ότι μετά τη χωρίζεις και είμαστε μαζί», του λέει. Ο Χάρης εκφράζει αρχικά τις αντιρρήσεις του: «Καλά και θα αφήσουμε μια κοπέλα να πιστεύει ότι δεν έχει πρόβλημα, ενώ μπορεί και να έχει;», απορεί, αλλά με τα πολλά, τελικά συναινεί.

Ο Ισίδωρος προσπαθεί να συνετίσει την Ιουλία σε σχέση με τις σπασμωδικές αντιδράσεις της απέναντι στην Αρετή: «Τι είναι αυτά που κάνεις; Εφτασες στο σημείο να πέσεις στο επίπεδο της Αρετής και να τη χαστουκίζεις στην μέση του δρόμου; Πού είναι η αξιοπρέπειά σου», την επιπλήττει, αλλά μάταια, η Ιουλία επιμένει σ’ αυτή τη στάση: «Τέρμα η Ιουλία που ξέρατε. Μας τελείωσε, Ισίδωρε», του απαντάει. Την ίδια ώρα, η Αρετή νιώθει πως ο Στάθης της δίνει σιωπηρά μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς δείχνει ανοχή απέναντί της. Η Ασπασία όμως τη συμβουλεύει: «Επειδή σου φέρεται έτσι, νομίζεις ότι θα γυρίσει πάλι σε σένα; Μην τρέφεις φρούδες ελπίδες Αρετή, δεν υπάρχει περίπτωση και σου το υπογράφω», της επισημαίνει. Ο Πότης από την άλλη, προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει στην Αννα πώς αισθάνεται, ενώ εκείνη οργανώνει την επόμενη μουσική βραδιά.

Στο μεταξύ ο Στάθης ανακουφίζεται κάπως όταν μαθαίνει πως η μικρή Αλεξία έπεσε στις ρόδες του αυτοκινήτου του, κάνοντας απόπειρα αυτοκτονίας: «Κάτι είναι κι αυτό. Τουλάχιστον ξέρω πως δεν φταίω, αλλά να θέλει ν’ αυτοκτονήσει η κοπέλα γιατί;», αναρωτιέται. Λίγο αργότερα ο Ορέστης και η Δήμητρα βγαίνουν βόλτα μόνοι με το φουσκωτό και για πρώτη φορά έρχονται πιο κοντά.

Τρίτη 20/6 Επεισόδιο 200

Μια έντονη έλξη και από τις δύο πλευρές αναπτύσσεται έντονα μέχρι που αγκαλιάζονται και δίνουν το πρώτο τους φιλί. Ενα φιλί γεμάτο πάθος, αλλά τρυφερότητα. Η Δήμητρα είναι σαν να την χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Απομακρύνεται απότομα από την αγκαλιά του και μετανιώνει για το φιλί με τον Ορέστη: «Συγγνώμη, αλλά δεν μου είναι εύκολο, χρειάζομαι χρόνο για να μπορέσω να βεβαιωθώ αν μπορώ να προχωρήσω σε μια σχέση. Πιστεύω να με καταλαβαίνεις. Δεν φταις εσύ, εγώ έχω ένα θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσω μέσα μου», ισχυρίζεται.

Ο Στάθης απαλλάσσεται από τυχόν ευθύνες σχετικά με το αυτοκινητικό δυστύχημα, αλλά εξακολουθεί να φοβάται να ξαναπιάσει τιμόνι. Την ίδια στιγμή η Αθηνά προσπαθεί με κάθε τρόπο να «ξεκλειδώσει» τη Φιλιώ και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, αλλά το μικρό κορίτσι παλεύει ακόμα με τους δαίμονές του και δεν μπορεί εύκολα να συνηθίσει τη νέα της ζωή. Στο μεταξύ η Αννα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα μουσική βραδιά, κάνει πρόβες, διαλέγει τραγούδια και ζητάει από τον Πότη να είναι όλα τέλεια. Εκείνος όμως το μυαλό του είναι πώς θα πει στην Αννα τι αισθάνεται γι’ αυτήν.

Ετσι αποφασίζει να της το πει τραγουδιστά: «Θα της αφιερώσω ένα τραγούδι όλο νόημα κι ελπίζω αυτή τη φορά να καταλάβει», μονολογεί. Ο Φίλιππος περνάει δύσκολα στον στρατό και μια νέα κρίση ζήλιας δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της, καθώς ο Μιλτιάδης που έχει «φάει κέρατο» στη ζωή του, του τριβελίζει όλη μέρα το μυαλό ότι η Βασιλική έχει βρει άλλον. Η Βασιλική όμως αυτή τη φορά δεν θα ανεχτεί την προσβολή: «Λοιπόν Φίλιππε, ως εδώ! Δεν ανέχομαι να με προσβάλλεις έτσι. Λες και σου έχω δώσει δικαιώματα ή με έμαθες χθες. Παράτα με, μην με ξαναπάρεις τηλέφωνο», είναι τα λόγια της και του το κλείνει, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να έρθει σε άσχημη ρήξη. Την ίδια στιγμή το σχέδιο της Στέλλας δουλεύει ρολόι και ο γιατρός καλεί τη Μαρίνα και τον Μάνο για να τους μιλήσει: «Επειδή στον υπέρηχο είδα κάτι στο μωρό, θα ήθελα σας παρακαλώ να έρθετε να κάνουμε μα αμνιοπαρακέντηση για να είμαστε εντελώς σίγουροι ότι όλα είναι καλά», τους λέει.