Αγαπημένη ηθοποιός επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από 3 χρόνια αποχής και μπαίνει σε σειρά του OPEN

Τελευταία φορά σε σειρά την είδαμε το 2019

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αγαπημένη ηθοποιός επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από 3 χρόνια αποχής και μπαίνει σε σειρά του OPEN

Στην τηλεόραση επιστρέφει μια αγαπημένη ηθοποιός, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε πολύ επιτυχημένες σειρές. Τελευταία φορά στο γυαλί της μικρής οθόνης την είδαμε το 2019 στην "Επιστροφή" του ΑΝΤ1.

Φέτος λοιπόν, επιστρέφει στην τηλεόραση και θα την παρακολουθήσουμε μέσα από τη σειρά του OPEN, Δική μας οικογένεια.

Αυτή η ηθοποιός επιστρέφει στην τηλεόραση

Ο λόγος για την Αγγελική Δαλιάνη που μετά την "Μαρία την Άσχημη" είδε την καριέρα της να εκτοξεύεται στα ύψη. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσε θα υποδυθεί την τη σύζυγο του Νίκου Πουρσανίδη που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι φέτος, η ηθοποιός είχε αφιερωθεί στην οικογένεια της (δείτε πότο έχουν μεγαλώσει τα παιδιά της).

Αγγελική Δαλιάνη
Instagram/aggelikidaliani

Λίγα λόγια για την Αγγελική Δαλιάνη

Γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1979 στην Αθήνα αν και η καταγωγή της είναι από την Καλαμάτα. Έχει μια μικρότερη κατά 6 χρόνια αδελφή, την Παναγιώτα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και του Τμήματος Σπουδών Ελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο του θεάματος ως δημοσιογράφος όπου και ασχολήθηκε με αυτό για επτά χρόνια. Άφησε την δημοσιογραφία για την υποκριτική και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα. To 2005, έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός μέσα από τη σειρά "Μη μου λες αντίο" του ΑΝΤ1 και το 2006 συμμετείχε στη σειρά "Ήρθε κι έδεσε" με ένα μικρό ρόλο.

Το 2006, πέρασε από οντισιόν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μαρίας Παπασωτηρίου στην σειρά "Μαρία η άσχημη", διασκευή της κολομβιανής τηλενουβέλας "Betty La Fea" και τον πήρε. Η σειρά κράτησε για δύο σεζόν, ωστόσο, λόγω της επιτυχίας που γνώρισε, το κανάλι τής είχε δώσει την εντολή να εμφανίζεται στα μέσα μόνο με την μορφή που έχει στη σειρά (δηλαδή της άσχημης) για τον πρώτο καιρό της προβολής της.

Παρ' όλα αυτά, ο τύπος είχε βρει και δημοσιεύσει παλιές φωτογραφίες της. Αυτή η σειρά την έκανε γνωστή στο κοινό, καθώς ήταν ο πρώτος της μεγάλος ρόλος και κατά το διάστημα της προβολής της σειράς, ήταν το πιο δημοφιλές πρόσωπο της χώρας.

Έπειτα, ακολούθησε η σειρά "Όλα στον αέρα" με μικρό ρόλο και η συμμετοχή της στην εκπομπή μαγειρικής "Dr Cook" (2012-13).

Στο θέατρο έχει συμμετάσχει στις εξής παραστάσεις: «Ευριπίδου Βάκχες» (2004-2005), «Ερωτικά παιχνίδια» (2006-2007), «Το ασχημόπαπο» (2007-2008), «Δεν πληρώνω, Δεν πληρώνω» (2008-2009), «Παίζουν το τραγούδι μας» (2010-2012), «Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν» (2012-2013), «Ποντικοπαγίδα» (2014-2015), «Πετάει-Πετάει» (2016-2018) και «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (Καλοκαίρι 2018).

Επέστρεψε τηλεοπτικά το 2019 στην σειρά ''Η επιστροφή'' με πρωταγωνιστικό στον ρόλο της Αθηνάς Σιδέρη.