Άλλο ένα δύσκολο βράδυ πέρασαν οι Αθηναίοι στο Survivor, καθώς γνώρισαν νέα ήττα, με τους Επαρχιώτες να κατακτούν τη νίκη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Το συμβούλιο της Τρίτης 13 Ιανουαρίου, ωστόσο, δεν είχε μόνο αγωνιστικό πρόσημο, αλλά και έντονο συναισθηματικό φορτίο, με τον Gio Kay να βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο.

Η απόφασή του να ζητήσει από την ομάδα του να τον ψηφίσει, με στόχο όπως εξήγησε να διατηρηθεί η ενότητα και να αποφευχθούν εσωτερικές συγκρούσεις για το ποιος θα βγει υποψήφιος, σχολιάστηκε έντονα. Οι Επαρχιώτες αμφισβήτησαν ανοιχτά τη χρησιμότητα της κίνησής του, ενώ και στο εσωτερικό των Αθηναίων υπήρξαν αντιδράσεις.

Η Σταυρούλα δεν έκρυψε την ενόχλησή της, καθώς είχε βρεθεί υποψήφια την προηγούμενη ημέρα χωρίς να υπάρξει αντίστοιχη κίνηση προστασίας από τον Gio. Το κλίμα βάρυνε ακόμη περισσότερο όταν ο ίδιος πήρε τον λόγο και μίλησε με εμφανή φόρτιση.

Gio Kay – Αποχώρησε από το συμβούλιο του Survivor

«Σε αυτό το παιχνίδι οι αδύναμοι φεύγουν. Ξέρω ότι δεν είμαι αδύναμος και όντως αγαπάω αυτά τα παιδιά. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια νιώθω συναίσθημα πάλι. Για πολλά χρόνια στην Ελλάδα δεν είχα φίλους, δεν είχα κόσμο να μιλήσω, να ξυπνάω μαζί τους. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια νιώθω μια οικογενειακή σχέση εδώ. Δεν έκλεισα μάτι εχθές το βράδυ από αυτά που είπες», ανέφερε απευθυνόμενος στη Φανή, πριν αποχωρήσει από το συμβούλιο με δάκρυα στα μάτια.

Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος τον ακολούθησε για να τον ηρεμήσει, με τον Gio να ξεσπά λέγοντας: «Λένε μ…ες συνέχεια ρε αδερφέ. Έκανα κάτι για την ομάδα και μου μιλάνε τώρα έτσι;».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Gio Kay επέστρεψε στο συμβούλιο, σκουπίζοντας τα δάκρυά του, με τους συμπαίκτες του να τον υποδέχονται με χειροκροτήματα. «Σας αγαπώ παιδιά, είστε σαν οικογένεια. Το ξέρετε αυτό, έτσι;» είπε, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε τη στάση του: «Δείχνω την αγάπη μου όπως ξέρω. Στο τέλος της ημέρας δεν με νοιάζει να κερδίσω εγώ, ούτε η Σταυρούλα, με νοιάζει να κερδίσει ένας από την ομάδα μας, γιατί η ομάδα και η Αθήνα είναι κάτι πιο μεγάλο από τον εαυτό μας».

Η ένταση, ωστόσο, δεν άργησε να επιστρέψει, αυτή τη φορά με τον Σταύρο Φλώρο και τον Μιχάλη Σηφάκη, οι οποίοι αμφισβήτησαν εκ νέου την απόφαση του Gio, κάνοντας λόγο για πλεονέκτημα. Ο Σταύρος μιλούσε πάνω του, με τον Μιχάλη να παρεμβαίνει και τον Gio να του λέει: «Το αφεντικό σου δεν σε αφήνει να μιλήσεις». Η απάντηση του Μιχάλη Σηφάκη ήταν άμεση: «Αφεντικό είναι ο Γιώργος Λιανός, τον οποίο δεν σέβεσαι, μπρο».