MasterChef highlights τελικού: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής των 100χιλιάδων ευρώ - Η ανακοίνωση για τον επόμενο κύκλο

Όσα είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο της χρονιάς

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef highlights τελικού: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής των 100χιλιάδων ευρώ - Η ανακοίνωση για τον επόμενο κύκλο

Το βράδυ της Πέμπτης 13/6 ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο 8ος κύκλος του MasterChef με τον μεγάλο τελικού, όπου ένας παίκτης κέρδισε τον τίτλο για το 2024 αλλά και 100.000 ευρώ. Έχουμε τα highlights.

Τα highlights του τελικού του MasterChef 8

Συγκινήθηκε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με τον guest κριτή

Στον τελικό βρέθηκε ο βραβευμένος με δυο αστέρια Michelin, Βάσκου chef Andoni Luis Aduriz!

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον υποδέχτηκε εμφανώς συγκινημένος, ενώ η φωνή του «έσπασε», μιλώντας για τη συνάντησή τους πριν από 16 χρόνια. «Εγώ παιδιά έτσι αγκαλιάζομαι με τον σεφ γιατί το 2008, είχα πάρει το αυτοκίνητο από εδώ, είχα στείλει ένα mail στο εστιατόριο του σεφ που έλεγε ότι "Θα κοιμάμαι στο πάρκινγκ μέχρι να με πάρετε". Πήγα και είχα την τύχη να βρεθώ δίπλα στον σεφ!», τόνισε ο κριτής του MasterChef με δάκρυα στα μάτια.

Και συμπλήρωσε: «Συζητάμε για έναν από τους τιτανομεγιστοτεράστιους όχι μόνο στο επάγγελμα αλλά και σαν άνθρωπος. Όσοι είχαμε τη χαρά και την τιμή να υπάρξουμε έστω και λίγο δίπλα του, το πόσα πήραμε φεύγοντας ήταν τα πολλαπλάσια. Όχι για τις συνταγές, γιατί οι συνταγές υπάρχουν και στην πορεία».

Δείτε επίσης: Πέθανε σε τροχαίο η 59χρονη μητέρα πρώην διαγωνιζόμενου Masterchef

Ανακοινώθηκε ο επόμενος κύκλος του διαγωνισμού μαγειρικής!

Οι τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο να βαθμολόγησαν τη Χριστίνα Χριστοφή και τον Λευτέρη Ζαφειρόπουλο, στην τρίτη και τελευταία δοκιμασία! Οι δύο φιναλίστ αντέγραψαν πιάτα του βραβευμένου με δυο αστέρια Michelin, Βάσκου chef Andoni Luis Aduriz και περίμεναν την ανακοίνωση του αποτελέσματος live σε λίγη ώρα!

Πριν από αυτό, ωστόσο, άνοιξαν ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής για τον επόμενο κύκλο του MasterChef. Με τη φωνή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου να λέει πως «Τίποτα δεν είναι δεδομένο», το Star ανακοινώνει πως θα υπάρξει και νέος κύκλος στον διαγωνισμό μαγειρικής την επόμενη χρονιά. Αυτός θα είναι ο 9ος κύκλος προβολής του στην Ελλάδα.

Φέτος 24 υποψήφιοι ξεκίνησαν τον μαγειρικό μαραθώνιο του MasterChef 2024, αλλά ο Λευτέρης και η Χριστίνα ήταν αυτοί που κατόρθωσαν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε κάθε απαιτητική μαγειρική δοκιμασία που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και διεκδικούν τον τίτλο του MasterChef 2024 μαζί με το τρόπαιο και το έπαθλο των 100.000 ευρώ! Για πρώτη φορά στο MasterChef θα υπάρξει έπαθλο και για τον 2ο φιναλίστ του τελικού, που θα εισπράξει το ποσό των 30.000 ευρώ!

«Ένα πράγμα μένει σταθερό, το τρόπαιο», λέει από την πλευρά του Πάνος Ιωαννίδης στο trailer του νέου κύκλου του MasterChef, και μένει να δούμε αν τα χρηματικά ποσά θα ξεπεράσουν τα φετινά ρεκόρ. Θυμίζουμε ότι πέρα απ' τα 130.000 ευρώ που θα δοθούν απόψε, υπάρχουν τα 10.000 ευρώ που πήρε ο Ηλίας στο Silver Award για το πιάτο του και 28.000 ευρώ για κάθε παίκτη που στη διάρκεια του διαγωνισμού κέρδισε το έπαθλο των 1000 ευρώ για το καλύτερο πιάτο των δοκιμασιών.

Δείτε παρακάτω το trailer για τον νέο κύκλο του MasterChef:

Στον τελευταίο φάκελο κρίθηκε το αποτέλεσμα και το μεγάλο έπαθλο των 100.000€

Ο τελικός παίχτηκε σε τρία στάδια: Mystery Box η πρώτη δοκιμασία, Tεστ Δημιουργικότητας η δεύτερη και απόψε η σημαντικότερη και πιο κρίσιμη Δοκιμασία Αντιγραφής. Η Χριστίνα και ο Λευτέρης είχαν την τιμή και τη χαρά να αντιγράψουν δύο εξαιρετικά δημιουργικά πιάτα ενός θρύλου της μαγειρικής, του βραβευμένου με δυο αστέρια Michelin, Βάσκου chef Andoni Luis Aduriz, που έκρινε και το αποτέλεσμα! Εκείνος ήταν που έκανε και το tie break!

Το άγχος επικράτησε στις δύο πρώτες δοκιμασίες, με τους δύο φιναλίστ να συγκεντρώνουν 14 πόντους ο καθένας – από 7 βαθμολογήθηκαν στην καθεμία. Θυμίζουμε ότι τα τρία διαγωνιστικά σκέλη μεταδόθηκαν μαγνητοσκοπημένα, ωστόσο το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε live από το στούντιο του MasterChef.

«Μέσα στον φάκελο υπάρχει ένα 9 και ένα 7», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς, παίρνοντας στα χέρια του τον τελευταίο φάκελο, που είχε και την απόφαση του guest κριτή. Μετά από μία μικρή αναμονή ανακοίνωσε ότι την υψηλότερη βαθμολογία πήρε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, που έγινε ο νέος Έλληνας MasterChef για το 2024 και κέρδισε τα 100.000€, μαζί φυσικά με το μεγάλο τρόπαιο.

Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή ο Λευτέρης αφιέρωσε το βραβείο στον θείο του, που παρακολούθησε την προσπάθειά του, αλλά έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τον δει να κερδίζει τον Μεγάλο Τελικό του MasterChef 2024. Χειροκροτήματα κέρδισε επίσης η Χριστίνα Χριστοφή ως επάξια φιναλίστ, η μοναδική γυναίκα για μήνες στον διαγωνισμό, που αποχώρησε με 30.000€.