MasterChef 2024 – Τελικός: Συγκινητικό reunion Λευτέρη & Χριστίνας με τις οικογένειές τους μετά από καιρό!

Οι δοκιμασίες και οι... απουσίες

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
MasterChef 2024 – Τελικός: Συγκινητικό reunion Λευτέρη & Χριστίνας με τις οικογένειές τους μετά από καιρό!

Ο Μεγάλος Τελικός του MasterChef 2024 συνεχίζεται! Στο ταξίδι τους στη Μεσσηνία, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμασία του τελικού, η Χριστίνα Χριστοφή και ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα αναμενόμενα, καθώς επικράτησε το άγχος και στα δύο πιάτα τους.

Η πρώτη δοκιμασία είναι παρελθόν. Οι κριτές του MasterChef, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος σφράγισαν την πρώτη βαθμολογία. Απόψε, Τρίτη 11 Ιουνίου, σφραγίζεται ακόμα μια, καθώς διαγωνίζονται στη δεύτερη και προτελευταία μαγειρική δοκιμασία του φετινού τελικού.

Δείτε επίσης: MasterChef 2024: Άλλαξε τελευταία στιγμή ο μεγάλος τελικός - Πότε θα γίνει;

Ο Λευτέρης και η Χριστίνα καλούνται να αντιμετωπίσουν το πιο δύσκολο Tεστ Δημιουργικότητας. Πριν από αυτό, πήραν δύναμη ωστόσο, με την παραγωγή να τους ετοιμάζει μία ευχάριστη έκπληξη: Τις οικογένειές τους. Οι φιναλίστ του MasterChef 2024 αντίκρισαν τους δικούς τους μετά από καιρό, έπεσαν συγκινημένοι στην αγκαλιά τους και πήραν δύναμη για τη συνέχεια.

Οι δοκιμασίες στον αποψινό τελικό του MasterChef

Οι δύο φιναλίστ διαγωνίζονται πλέον σε μία πολυεπίπεδη μαγειρική αναμέτρηση. Το κάθε στάδιο, το οποίο έχει διαφορετικό χαρακτήρα, είναι εμπνευσμένο από δοκιμασίες του φετινού MasterChef.

  • Το amuse bouche, πρέπει να είναι βγαλμένο από την Cucina Povera.
  • Το ορεκτικό, εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα.
  • Το κυρίως, να έχει τα χαρακτηριστικά της fusion κουζίνας.
  • Το γλυκό, να έχει βασικό υλικό τη σοκολάτα.

Στη δοκιμασία δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και οι φιναλίστ μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια υλικά θέλουν από την αποθήκη τροφίμων. Ο χρόνος, όμως, είναι η μεγαλύτερη δυσκολία, που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε αυτή τη δοκιμασία.

Έμπνευση, δημιουργικότητα, και άρτια τεχνική εκτέλεση μπαίνουν στο προσκήνιο σε αυτή τη μαγειρική αναμέτρηση. Η Χριστίνα και ο Λευτέρης καλούνται να διατηρήσουν τη μαγειρική τους ψυχραιμία, παραμένοντας προσηλωμένοι στον στόχο της κατάκτησης του τίτλου, του τροπαίου και του χρηματικού επάθλου των 100.000 ευρώ του MasterChef 2024!

Στο πλατό και πρώην διαγωνιζόμενοι

Σημειώνεται, δε, ότι υποδέχτηκαν στο πλατό και κάποιους από τους άλλοτε συναδέλφους τους στην κουζίνα του MasterChef. Στην πλειοψηφία τους έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα της παραγωγής, πέρα από δύο ηχηρές απουσίες: Ο Γιάννης Κούρτογλου και η Γεωργία Μπετχαβά δεν εμφανίστηκαν στο επεισόδιο που προβλήματα.