Από το ΣΚΑΙ πάει στην ΕΡΤ - Μαθεύτηκε η μεταγραφή γνωστού δημοσιογράφου

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Από το ΣΚΑΙ πάει στην ΕΡΤ - Μαθεύτηκε η μεταγραφή γνωστού δημοσιογράφου

Η νέα σεζόν σιγά σιγά ξεκινάει για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις εκπομπές τους, γεγονός που σημαίνει πως οι περισσότερες ανακατατάξεις και μεταγραφές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Συμβαίνουν, όμως, κάποιες ακόμη και την τελευταία στιγμή. Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, η Espresso αποκάλυψε πως γνωστός δημοσιογράφος "μετακομίζει" από το ΣΚΑΙ στην ΕΡΤ.

Ο λόγος για τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο ίδιος βρισκόταν επί δύο συνεχόμενα χρόνια στο κανάλι του Νέου Φαλήρου και παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου, ωστόσο το συμβόλαιο που έκλεισε με το κρατικό κανάλι είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Ο νέος ρόλος του Γιάννη Παπαδόπουλου στην ΕΡΤ

Πιο συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει τα καθήκοντα προσωρινού προέδρου της ΕΡΤ περίπου στα μέσα του Σεπτέμβρη, ενώ η θέση του στο ΣΚΑΙ δεν πρόκειται να μείνει κενή και ήδη αναζητείται ο αντικαταστάτης του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πιο πιθανό σενάριο είναι να αξιοποιηθεί κάποιος εκ των έσω, που ήδη εργάζεται για τον σταθμό.

Δείτε επίσης: Θρήνος στην ΕΡΤ - «Η διοίκηση εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της...»

Γιάννης Παπαδόπουλος μεταγραφή από ΣΚΑΙ σε ΕΡΤ

Γίνονται, όμως, και επιστροφές

Πριν από μερικούς μήνες, στις αρχές Ιουλίου συγκεκριμένα, η Τίνα Μεσσαροπούλου έκανε μία μεγάλη αποκάλυψη για την αποχώρηση της Εύας Κουτσαυτάκη από το κανάλι του ΣΚΑΙ, μιλώντας για όλο το παρασκήνιο που οδήγησε σε αυτή την απομάκρυνση, για τα προβλήματα που υπήρχαν και την απομόνωσή της (δείτε εδώ).

Μιας που γίνονται ακόμη ανακατατάξεις στους σταθμούς για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, η δημοσιογράφος επανήλθε με νέο ρεπορτάζ, ανακοινώνοντας αυτή την φορά την επιστροφή ενός προσώπου στο κανάλι του Φαλήρου. Πρόκειται για έναν δημοσιογράφο ο οποίος είχε διάφορα προβλήματα με την Εύα Κουτσαυτάκη και εφόσον εκείνη πλέον δεν βρίσκεται εκεί, προχώρησε σε νέα συμφωνία.

Ο λόγος για τον Βασίλη Χιώτη. Ο ίδιος είχε έρθει σε έντονη διαφωνία μαζί της για πολλά θέματα που αφορούσαν και την τηλεόραση, αλλά και το ραδιόφωνο στο οποίο ήταν διευθυντής. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν Οκτώβρης του 2023 όταν απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθυντή του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ 100,3, καθώς ένα ομοφοβικό του σχόλιο για τον Στέφανο Κασσελάκη είχε προκαλέσει τεράστιο σάλο (δείτε εδώ τι είχε πει) και στάθηκε η αφορμή για τη συγκεκριμένη απόφαση του σταθμού.

Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει, όμως, ένα μήνα πριν, όταν ο δημοσιογράφος ήρθε σε σύγκρουση με τους ανώτερους για τη στελέχωση του ραδιοφώνου. Εκείνος διαφωνούσε κάθετα με την πρόταση του ΣΚΑΪ να χρησιμοποιήσει δημοσιογράφους από την τηλεόραση για να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες που υπήρχαν στο ραδιοφώνου και από απλή σύγκρουση κατέληξε σε μεγάλη ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μόλις έγινε και το σχόλιο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το ποτήρι ξεχείλισε και έτσι ο Σπύρος Μάλλης ανέλαβε τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού, με τον Βασίλης Χιώτη να συνεχίζει την εκπομπή του. Η νέα συμφωνία που έκλεισε, ωστόσο, περιλαμβάνει την ανάληψη της θέσης ως διευθυντής του ΣΚΑΪ 100,3.

Δείτε επίσης: Νέα αποχώρηση από τον ΣΚΑΙ - «Ένας κύκλος κλείνει! Και για εμένα δύσκολα...»

Βασίλης Χιώτης ΣΚΑΙ