ΕΡΤ: Αναβιώνει μετά από 22 χρόνια θρυλικό τηλεπαιχνίδι – Θα συζητηθεί το όνομα του παρουσιαστή

Αποφασίστηκε εν μέσω καλοκαιριού

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
ΕΡΤ: Αναβιώνει μετά από 22 χρόνια θρυλικό τηλεπαιχνίδι – Θα συζητηθεί το όνομα του παρουσιαστή

Η ΕΡΤ ετοιμάζεται να αναβιώσει τα «Τετράγωνα των Αστέρων», επαναφέροντας τη λάμψη του κλασικού τηλεπαιχνιδιού στις οθόνες μας και ενισχύοντας το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου.

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση εν μέσω καλοκαιριού, η δημόσια τηλεόραση αποφάσισε να εμπλουτίσει το ψυχαγωγικό της πρόγραμμα, επενδύοντας όχι μόνο σε νέες σειρές, αλλά και στην επαναφορά του δημοφιλούς σόου «Τετράγωνα των Αστέρων», μετά από 22 χρόνια απουσίας.

Δείτε επίσης: Μεταγραφή έκπληξη από την ΕΡΤ στον ΣΚΑΙ - Η επίσημη ανακοίνωση για την εκπομπή που έρχεται

Θα συζητηθεί το όνομα του νέου παρουσιαστή της ΕΡΤ

Όπως αναφέρει η Real Life, την παρουσίαση του ιστορικού τηλεπαιχνιδιού αναλαμβάνει ο Θανάσης Αλευράς. Ο χαρισματικός ηθοποιός, που φέτος παρουσίασε και τη Eurovision μαζί με τον Ζερόμ Καλούτα, βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΕΡΤ εδώ και μήνες για το ενδεχόμενο να αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του καναλιού.

Θανάσης Αλευράς
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η ιδέα της αναβίωσης των «Τετράγωνων των Αστέρων» συνδυάστηκε τέλεια με την επιθυμία να αξιοποιηθεί ο Θανάσης Αλευράς. Η τελική απόφαση επικυρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν το τηλεπαιχνίδι πήρε και επίσημα το «πράσινο φως» από το Δ.Σ. της ΕΡΤ. Η εκπομπή θα προβάλλεται μία φορά την εβδομάδα, στην prime time ζώνη του Σαββατοκύριακου.

Για τρίτη φορά στην ελληνική TV τα «Τετράγωνα των Αστέρων»

Ο Θανάσης Αλευράς θα γίνει ο τρίτος ηθοποιός που θα αναλάβει την παρουσίαση των «Τετράγωνων των Αστέρων». Το θρυλικό τηλεπαιχνίδι έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο του 1980 και ήταν το πρώτο έγχρωμο τηλεπαιχνίδι στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Την παρουσίαση είχε αναλάβει η Μαρία Αλιφέρη, η οποία έκλεινε κάθε επεισόδιο με την αξέχαστη ατάκα «Σας αγαπώ», ενώ στους ρόλους των αστέρων συμμετείχαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, όπως ο Μίμης Φωτόπουλος και ο Νίκος Ρίζος.

Η δεύτερη αναβίωση του σόου πραγματοποιήθηκε το 2003 στο Mega, με παρουσιαστή τον Γιώργο Μαρίνο και αστέρες όπως ο Χάρης Ρώμας, ο Σάκης Μπουλάς και η Άβα Γαλανοπούλου. Το τηλεπαιχνίδι βασίζεται στο διεθνές φορμάτ «Hollywood Squares», το οποίο έκανε πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση το 1965 και αναμένεται να επιστρέψει το 2025 στο CBS, με παρουσιάστρια την Ντρου Μπάριμορ.