Ρουκ Ζουκ: Αυτό είναι το πρόσωπο πίσω από τη φωνή του "δάσκαλου" - Το δεύτερο επάγγελμα και η σχέση με την Φωτεινή Πετρογιάννη

Η ιδιαίτερη χροιά του μαγεύει κάθε φορά

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram @roukzouk.official
Instagram @roukzouk.official

Το Ρουκ Ζουκ είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλεπαιχνίδια των τελευταίων ετών και αυτό αποδεικνύεται εύκολα από τα σταθερά υψηλά νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει, αλλά και από τα βίντεο με τις ατάκες των διαγωνιζόμενων που γίνονται viral κάθε φορά στα social media.

Σημαντικό ρόλο παίζει πέρα από τους παίκτες και η παρουσιάστρια, Ζέτα Μακρυπούλια (δείτε εδώ τους έρωτες που της "έκλεισαν το σπίτι"), η οποία αν και κάποια στιγμή είχε σκεφτεί να σταματήσει, αποφάσισε να μην το κάνει, καθώς ο ρόλος αυτός της προσφέρει μεγάλη χαρά και μέσα από αυτόν έχει καταφέρει να "λυθεί" κι εκείνη μπροστά στον φακό, όπως έχει εξομολογηθεί (δείτε εδώ), ενώ λατρεύει το γεγονός πως προσφέρει άφθονο γέλιο στον κόσμο.

Αυτός είναι ο "δάσκαλος" του Ρουκ Ζουκ

Χωρίς τον "δάσκαλο", όμως, τίποτα δεν θα ήταν ίδιο, αφού εκείνος καθορίζει τους πόντους της κάθε ομάδας, επισημαίνοντας τα λάθη κάθε φορά. Η ταυτότητά του δεν είναι κρυφή πια και έτσι μιλάμε για τον Βασίλη Πανόπουλο. Γεννήθηκε στο Ψάρι της Κορινθίας και έχει μεταπτυχιακό στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία, ενώ είναι και δάσκαλος θεατρολογίας και μουσικός. Σήμερα, μάλιστα, είναι διευθυντής στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ κάποια στιγμή υπήρξε και δάσκαλος της Φωτεινής Πετρογιάννη στο σχολείο, με την ίδια να έχει εξομολογηθεί πως ήταν ένας από τους αγαπημένους της.

Όσον αφορά στην ενασχόλησή του με την μουσική, αξίζει να σημειωθεί πως έχει συνθέσει έργα των Ι. Καμπανέλλη, Μπ. Μπρεχτ, Ά. Τσέχοφ, Σέξπιρ, Γρ. Ξενόπουλου και Δ. Καπετανάκη, αλλά και για τραγωδίες του Ευριπίδη (Άλκηστις, Ορέστης) και του Αισχύλου (Πέρσες), οι οποίες παρουσιάστηκαν και στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αβινιόν, το 2011, το 2012 και το 2014. Επίσης, έχει γράψει μουσική για το θέατρο για παιδιά σε έργα Αριστοφάνη, Σέξπιρ, Ε. Τριβιζά, Στ. Μιχαηλίδου, Σ. Ζαραμπούκα και Φρ. Σταθάτου και για τον λόγο αυτό έχει λάβει σημαντικά βραβεία και πολλές διακρίσεις.