Λαχταριστή λουκανικόπιτα της τεμπέλας: Έτοιμη σε 20 λεπτά με 6 μόνο υλικά

Το απόλυτο καλοκαιρινό κολατσιό

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Λαχταριστή λουκανικόπιτα της τεμπέλας: Έτοιμη σε 20 λεπτά με 6 μόνο υλικά

Μετά την εύκολη τυρόπιτα με τα 3 μόνο υλικά (δείτε εδώ την συνταγή) ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μοιράζεται μαζί μας την πιο εύκολη εκτέλεση για να φτιάξει κανείς μόνος του στο σπίτι λουκανικόπιτα.

Κατάλληλη ακόμα και για σένα που δεν σκαμπάζεις πολλά από μαγειρική.

Τι θα χρειαστείς για την λουκανικόπιτα

  • 850 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 8 λουκάνικα μεγάλα
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη μουστάρδα ντιζόν, την κέτσαπ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  2. Απλώνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη.
  3. Την χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη, προσθέτουμε τα λουκάνικα, αλείφουμε με το μείγμα μουστάρδας, βρέχουμε τις άκρες και τυλίγουμε τις λουκανικόπιτες. Η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί άλλη μια φορά.
  4. Σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα βάζουμε τις πίτες και αλείφουμε με μείγμα αυγού και νερού.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε.

Tips του σέφ

  • Αν θέλουμε βάζουμε στη σφολιάτα μεγαλύτερη ποσότητα από το μείγμα μουστάρδας-κέτσαπ.
  • Επιλέγουμε ποιοτικά υλικά, για να γίνουν νόστιμες οι λουκανικόπιτες.