Έλενα Παπαρίζου - Τόνυ Μαυρίδης: Πώς διαλύθηκε ο έρωτάς τους - Ο αρραβώνας, η τρίπατη μεζονέτα, η αποτοξίνωση και τα δικαστήρια

Το love story και το απότομο τέλος της σχέσης τους

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency

Η Έλενα Παπαρίζου και ο Τόνυ Μαυρίδης υπήρξαν και οι δύο παιδιά Ελλήνων που μετανάστευσαν στην Σουηδία. Γνωρίστηκαν το 1999, ερωτεύτηκαν παράφορα και για χρόνια πίστευαν πως θα γεράσουν μαζί. Η ζωή, όμως, είχε άλλα σχέδια για εκείνους και έτσι μετά από 12 χρόνια σχέσης αποφάσισαν να χωρίσουν. Το κακό είναι πως ο χωρισμός τους δεν ήταν καθόλου εύκολος και γι' αυτό κατέληξαν στα δικαστήρια. Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή...

Πώς η Έλενα Παπαρίζου και ο Τόνυ Μαυρίδης κατέληξαν δύο ξένοι

Όταν γνωρίστηκαν, εκείνος είχε ανοίξει ένα κομμωτήριο και έβγαζε ικανοποιητικά χρήματα, ενώ μόλις είχε ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο της μουσικής, τραγουδώντας σε κοινό Ελλήνων το τραγούδι του Χρήστου Δάντη «Μωρό μου».

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2001 ο κολλητός της, Νίκος Παναγιωτίδης, της έδωσε να ακούσει το «Die for you» και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι Antique, το συγκρότημα με το οποίο ερμήνευσαν το κομμάτι στην Eurovision εκείνης της χρονιάς.

Το τέλος για την μπάντα δεν άργησε, όμως, να έρθει, αφού το 2002 οι Antique διαλύθηκαν και ήρθε το οριστικό τέλος στη σχέση της με τον κολλητό της, καθώς θεώρησε πως εκείνη τον αντιμετώπισε με τρομερή αχαριστία.

Η Έλενα Παπαρίζου και ο Τόνυ Μαυρίδης
Η Έλενα Παπαρίζου και ο Τόνυ Μαυρίδης το 2008 αγκαλιά

Από την Σουηδία στην Ελλάδα

Η σχέση της με τον Τόνυ, ωστόσο, της έδινε δύναμη, εφόσον εκείνος της έδειχνε πως θα έκανε τα πάντα για να βρίσκεται στο πλευρό της. Πούλησε, μάλιστα, το κομμωτήριό του, που ανέλαβε στην πορεία η αδερφή του, και όλα του τα υπάρχοντα, και την ακολούθησε στην Ελλάδα.

Τον πρώτο καιρό, η αδελφή του Τόνυ τους έστελνε κάποια χρήματα για να μπορούν να καλύπτουν τα έξοδά τους, μέχρι που ήρθε η συμμετοχή στην Eurovision το 2005 με το «The Number One», που βγήκε νικήτρια και έκτοτε ακολούθησε μία ανοδική πορεία για το ζευγάρι.

Την ζητούσαν από παντού, σε εκπομπές, κανάλια, μαγαζιά και περιοδικά, με την ίδια να εμφανίζεται παντού με τον καλό της και τότε τα όνειρά τους έμοιαζαν να πραγματοποιούνται επιτέλους.

Ο αρραβώνας

Ο Τόνυ, λοιπόν, αποφάσισε, τότε, πως είχε φτάσει η στιγμή για να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους. Εμφανίστηκε έτσι έξω από το πατρικό σπίτι της καλής του στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, το 2004, κρατώντας μια ανθοδέσμη στο χέρι με κόκκινα τριαντάφυλλα, χτύπησε την πόρτα και ζήτησε από τον πατέρα της να αρραβωνιαστεί την τραγουδίστρια.

Οι γονείς της πετούσαν στα ουράνια από ευτυχία, τα μάτια τους γέμισαν με δάκρυα χαράς και έτρεξαν αμέσως να τους αγκαλιάσουν, αφού έβλεπαν πόσο χαρούμενο ήταν το παιδί τους και ένιωθαν τον νεαρό τότε Τόνυ σαν δικό τους παιδί, το οποίο εμπιστεύονταν και σέβονταν. Δεν συζήτησαν ποτέ για τον γάμο τους, διότι θεωρούσαν πως είχαν χρόνο....

Παπαρίζου Μαυρίδης φιλί
Η Έλενα Παπαρίζου και ο Τόνυ Μαυρίδης το 2008

Η μεζονέτα που αγόρασαν

Αφοσιώθηκαν στην καριέρα τους, με εκείνον πέρα από σύντροφος να γίνεται και μάνατζέρ της Έλενας Παπαρίζου. Βλέποντας την καριέρα τους να εκτοξεύεται, αποφάσισαν να στεγάσουν επίσημα τον έρωτά τους, αγοράζοντας το πρώτο τους σπίτι στην Άνω Γλυφάδα, το οποίο είναι περίπου 280 τετραγωνικά μέτρα περίπου και διαθέτει τρία επίπεδα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που είχε φέρει στο φως η εκπομπή "Μεσημεριανή Μελέτη".

Παπαρίζου Μαυρίδης μεζονέτα

Παπαρίζου Μαυρίδης μεζονέτα σαλόνι

Παπαρίζου Μαυρίδης μεζονέτα κουζίνα

Παπαρίζου Μαυρίδης μεζονέτα βεράντα

Παπαρίζου Μαυρίδης μεζονέτα υπνοδωμάτιο

Παπαρίζου Μαυρίδης μεζονέτα μπάνιο

Εκείνο το διάστημα ξεκίνησαν να δέχονται πιέσεις από τους δημοσιογράφους σχετικά με τον γάμο τους, με τις αόριστες απαντήσεις τους να δίνουν την εντύπωση πως κάτι δεν πήγαινε καλά μεταξύ τους.

Ο χωρισμός τους

Το καλοκαίρι του 2010 ήταν που ήρθε το τελειωτικό τους "χτύπημα". Εκείνη μάζεψε τα πράγματά της και έφυγε για τη Σουηδία για να μείνει με τη μητέρα της, μακριά από όλους και απ' όλα, εξαφανισμένη από τα media. Ο Τόνυ Μαυρίδης κάθε φορά που τον ρωτούσαν που ήταν η καλή του δεν αποκάλυπτε τίποτα και δήλωνε πως θα επέστρεφε όσο πιο σύντομα μπορούσε. Μέχρι, όμως, να γυρίσει, εκείνος είχε ήδη προχωρήσει τη ζωή του.

«Δεν πλακωθήκαμε. Την εμπιστεύτηκα με κλειστά τα μάτια και την πάτησα... Δεν το είχα με τα χρήματα –λάθος μου– ναι μεν τα διεκδικούσα για εκείνη, αλλά δεν τα διαχειριζόμουνα εγώ... Ανέκαθεν με έφταναν έστω και 10 ευρώ για τα τσιγάρα μου... Και με την Εύα έτσι είμαι, έτσι μεγάλωσα - δείτε εδώ ποια είναι η Εύα, η δεύτερη σύζυγός του.

Στο σπίτι μας η μάνα μου έκανε κουμάντο στα οικονομικά. Με στενοχώρησε που χώρισα μαζί της τόσο άσχημα. Συναισθηματικά για μένα αλλά και για εκείνη πιστεύω ότι είχε τελειώσει η σχέση από το 2008, ζούσαμε μαζί για τη δουλειά, για την εικόνα της και για την τηλεόραση. Εκείνη τότε αποφάσισε να φύγει και να πάει στη Σουηδία για να κάνει αποτοξίνωση από το ποτό και μάλιστα αποχαιρέτησε τον κόσμο τότε από το μικρόφωνο στο μαγαζί όπου εμφανιζόταν με τον Ρέμο λέγοντας ότι ήταν η τελευταία της μέρα στην Ελλάδα.

Εγώ έμεινα εδώ και την περίμενα να έρθει για να ξεκαθαρίσουμε τα οικονομικά μας, είχαμε χωρίσει, αλλά περίμενα τις δικές της αποφάσεις για τα επαγγελματικά μας πλέον. Στο μεταξύ είχα γνωρίσει την Εύα και είχα προχωρήσει τη ζωή μου. Εκείνη λοιπόν γύρισε πίσω μετά από 6 μήνες και μου ζήτησε να τα μαζέψω και να φύγω από το σπίτι», είχε πει σε συνέντευξή του στο YOU και στην Τζώρτζια Συρίχα στο παρελθόν για τον χωρισμό τους και συνέχιζε:

Πιστεύεις ότι την πείραξε το γεγονός ότι είχες προχωρήσει τη ζωή σου με μια άλλη γυναίκα...

«Νομίζω ναι, γιατί μας έκανε διάφορες ενοχλήσεις. Δεν έχω να θυμάμαι άσχημα με την Έλενα όσο ήμασταν μαζί, μετά άλλαξε, πιθανόν να θίχτηκε ο γυναικείος της εγωισμός επειδή εγώ προχώρησα τη ζωή μου».

Τα πραγματικά προβλήματα, όμως, ξεκίνησαν όταν έπρεπε να χωρίσουν την κοινή τους "περιουσία"...

Πέρασες μια πολύ δύσκολη περίοδο που φαντάζομαι ότι σου κόστισε περισσότερο οικονομικά και κατά συνέπεια δημιουργικά...

«Είχα ένα στούντιο στο Ελληνικό, από τα τούβλα που το έφτιαξα το 2009 επένδυσα εκεί όλα τα χρήματά μου, αλλά το 2012 το έχασα γιατί δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στις οικονομικές απαιτήσεις του ιδιοκτήτη.

Πήγα σε ένα πιο μικρό, αλλά τότε έχασα τα μηχανήματά μου και αυτό μου κόστισε περισσότερο –μου τα πήρε η Παπαρίζου γιατί μερικά ήταν στο όνομά της– δεν μπορούσα επομένως να δουλέψω. Αν της έπαιρνα εκείνης το μικρόφωνο και τα ρούχα της, θα μπορούσε να δουλέψει; Της ζήτησα να μου τα αφήσει και αρνήθηκε...».

Ξέρεις ότι η εικόνα που έχει ο κόσμος για σένα είναι ότι έβγαλες πολλά λεφτά όσο ήσουνα με την Παπαρίζου...

«Ξέρω ποια είναι η εικόνα που έχει ο κόσμος, ότι έφαγα τα λεφτά της Παπαρίζου και ότι είμαι μια χαρά, ότι έχω στην τράπεζα 2-3 εκατομμύρια, φυσικά αυτό δεν ισχύει. Όταν γνώρισα την Εύα είχα στην τσέπη μου ένα ευρώ, δεν μπορούσα να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου, μου έδιναν οι γονείς μου χρήματα, ήμουνα στο μηδέν.

Δεν διεκδίκησα τίποτα από εκείνη στο παρελθόν, γιατί από τη στιγμή που είχαμε σχέση δεν με ενδιέφεραν τόσο οι οικονομικές δοσοληψίες, θεωρούσα ότι πορευόμουνα με έναν άνθρωπο έχοντας έναν κοινό στόχο και ένα όραμα…

Φτάσαμε, λοιπόν, να έχουμε μια δικαστική διαμάχη τώρα και ζητάω το 20% από τα κέρδη που έβγαλε η εταιρεία που είχα μαζί με την Παπαρίζου και εκείνη ήταν η διαχειρίστρια. Της είχα απόλυτη εμπιστοσύνη όταν μου έλεγε τότε ότι θα μοιραζόμασταν τα χρήματα όπως και αν εξελισσόταν η σχέση μας».

Οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ σας έχουν τελειώσει;

«Όχι βέβαια! Έχουμε και άλλες... Μου ζητάει να της πληρώσω νοίκια που μένω στο σπίτι, μου έχει κάνει αγωγή όπου υποστηρίζει ότι ουδέποτε είχα σχέση με τη μουσική, ότι με ζούσε εκείνη και ότι ήμουνα άνεργος. Έχω απονομές από 16 πλατινένιους δίσκους για τις πωλήσεις που αναφέρεται το όνομά μου, αυτά δεν υπολογίζονται;

Με πίκρανε και πιο πολύ ενοχλήθηκα που πίκρανε τη μαμά μου ακούγοντάς τη να ακυρώνει το παιδί της που το είχε σπουδάσει με το υστέρημά της. Πριν αρχίσουν τα δικαστήρια, της πρότεινα να τα βρούμε εξωδικαστικά και να έρθουμε σε συμβιβασμό, δεν δέχτηκε...

Της είπα ότι έχω ξεκινήσει μια καινούρια ζωή, να μου αφήσει το σπίτι που είχαμε πάρει με δάνειο από κοινού και που είναι χρεωμένο στην τράπεζα και ότι θα αναλάμβανα να το πληρώσω εγώ με όποιο κόστος, θα δανειζόμουνα, αλλά θα το ξεπλήρωνα, δεν δέχτηκε... Στο μεταξύ, το σπίτι το έβγαλε σε πλειστηριασμό... Έχει γίνει ένα δικαστήριο για τα χρήματα αυτά που διεκδικώ και περιμένω την απόφαση, έχω εμπιστοσύνη όμως στη Δικαιοσύνη...».

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο 2022 με το θέμα του σπιτιού τους να μην έχει λυθεί και την Έλενα Παπαρίζου να τον μηνύει για συκοφαντική δυσφήμιση, καταλήγοντας στις δικαστικές αίθουσες. Δύο χρόνια μετά ανακοινώθηκε η οριστική απόφαση - δείτε εδώ ποια είναι αυτή.