Ποιος είναι ο Μίνως Μάτσας - Ο λόγος που είχε χωρίσει με την Μαρία Κίτσου το 2019

Όσα δεν γνωρίζεις για τον σύζυγος της Όλγας Κεφαλογιάννη που κυκλοφόρησε πως παίρνουν διαζύγιο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ποιος είναι ο Μίνως Μάτσας - Ο λόγος που είχε χωρίσει με την Μαρία Κίτσου το 2019

Ο Μίνως Μάτσας είναι ένας πολύ επιτυχημένος συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός. Είναι εγγονός του ιδρυτή της δισκογραφικής εταιρείας Minos EMI για αυτό και γεννήθηκε σε μια μουσική οικογένεια με τη παράδοση της δισκογραφίας ολοζώντανη και με ένα πατέρα που βρισκόταν στην στιγμή της μεγάλης δημιουργίας του. O πατέρας του, Μάκης, τον είχε από πέντε χρονών στο στούντιο, μαζί του και από μικρός εκδήλωσε την επιθυμία να μάθει κλασική κιθάρα και έτσι πολύ σύντομα, έγινε το επίκεντρο της νεανικής τραγουδιστικής του παρέας.

Η καριέρα και η ζωή του Μίνωα Μάτσα

Πήρε πτυχίο από το Ωδείο Αθηνών και από τη Σχολή Τζούλιαρντ. Το 1994 συνέθεσε τον πρώτο του κύκλο τραγουδιών με τίτλο Χίλιες και μία νύχτες πάλι, σε στίχους Άκου Δασκαλόπουλου. Το 1995 τέσσερις συνθέσεις του είχαν συμπεριληφθεί στον πολυσυλλεκτικό δίσκο του Γιώργου Νταλάρα Καλώς τους.

Μίνως Μάτσας

Ως συνθέτης έχει δεκάδες ταινίες στο ενεργητικό του, θεατρικές παραστάσεις, καθώς και τηλεοπτικά προγράμματα. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά για την ταινία Ο Παρθενώνας, καθώς και στις παραστάσεις του Αριστοφάνη Όρνιθες και Ειρήνη, που ανέβηκαν στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου. Έχει βραβευθεί και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (για το Eduart και το Σκλάβοι στα δεσμά τους). Έγραψε επίσης τη μουσική για την ταινία O κυρίαρχος του παιχνιδιού 3: Η λύτρωση (Undisputed III: Redemption, 2010).

Το 2016 έντυσε μουσικά το αυθεντικό κείμενο του Βόιτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ, ενώ 2017 κυκλοφόρησε το σάουντρακ για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Σακαρίδη Amerika Square, που βασίζεται στην πολυβραβευμένη νουβέλα του Γιάννη Τσίρμπα Η Βικτώρια δεν υπάρχει.

Η προσωπική του ζωή και η σχέση του με την Μαρία Κίτσου

Πριν γνωρίσει την Όλγα Κεφαλογιάννη, παντρευτούν το 2021 και λίγο αργότερα αποκτήσουν τα δίδυμα παιδιά τους μέσω εξωσωματικής (δείτε το love story τους και πως έφτασαν στο χωρισμό), υπήρξε σε σχέση με την επιτυχημένη ηθοποιό Μαρία Κίτσου.

Μίνως Μάτσας Όλγα Κεφαλογιάννη

Ήταν μαζί για περίπου έναν χρόνο, με την ηθοποιό να δηλώνει τότε στη Real News «Ναι, ο Μίνως με κάνει πολύ ευτυχισμένη! Ευτυχώ στο πλάι του. Είμαι πολύ καλά, νιώθω πολύ τυχερή κι ευγνώμων γι’ αυτό που ζούμε». Μετά όμως τον όμορφο έρωτα που έζησαν, τελικά χώρισαν το 2019 αθόρυβα. Μάλιστα, ο χωρισμός τους ήταν βελούδινος και οι δυο τους διατήρησαν καλές και φιλικές σχέσεις. Άλλωστε αν μια σχέση φτάσει στο τέλμα και το καταλάβουν και οι δυο, ο χωρισμός πάντα είναι βελούδινος. Μάλιστα, η Μαρία Κίτσου έπαιξε σε θεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο πρώην σύντροφός της.

Μίνως Μάτσας Μαρία Κίτσου