Χρύσα Ρώπα: Έμαθε ότι είναι υιοθετημένη στα 12 - Ο θάνατος της δίδυμης αδερφή της και η τραγική της ιστορία

Ο επώνυμος άντρας που παντρεύτηκε, τα 4 χειρουργεία και η ευτυχία που δεν βρήκε ποτέ

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Με αφορμή τη νέα κωμική σειρά του ALPHA, η Κατάρα της Τζέλας Δελεφράγκα, που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τρίτης 24/9 και πραγματικά σάρωσε σε νούμερα τηλεθέασης (δείτε εδώ τα ποσοστά) το Youweekly.gr κάνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη Χρύσα Ρώπα, που θα κλέψει την παράσταση σαν Μυρσίνη Φορτουνάκη.

Η Χρύσα Ρώμα παρά το γεγονός ότι θα την δεις πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη, κρύβει πίσω της μια βαριά και συγκινητική ιστορία την οποία θα διαβάσετε παρακάτω...

Το παρελθόν της Χρύσας Ρώπα

Χρύσα Ρώπα νέα
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η Χρύσα Ρώπα κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1956. Δηλώνει ανεξάρτητη και δυναμική, κι όχι απλά το δηλώνει, είναι κιόλας! Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες όπως "Τόπος", "Κόκκινη μαργαρίτα" και "Γαμήλιο πάρτι" ενώ τα τελευταία ασχολείται με τον χώρο κάνοντας Remake σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου όπως "Οι γαμπροί της Ευτυχίας" και "Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός", υποδυόμενη ρόλους που ανήκαν στη Γεωργία Βασιλειάδου. Τελευταία ταινία που συμμετείχε, η ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ''Ευτυχία'', υποδυόμενη τη Σωτηρία Μπέλλου.

Την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση την έκανε το 1985 πρωταγωνιστώντας στην μίνι κοινωνική σειρά της ΕΡΤ2 Στον αργαλειό του φεγγαριού. Πέντε χρόνια αργότερα τη σεζόν 1990-1991 συνεργάστηκε με τον Λάκη Λαζόπουλο στη σατιρική σειρά, σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου, του MEGA "Ήταν ένα μικρό καράβι" κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση σε σειρά της ιδιωτικής τηλεόρασης.

«Έμαθα ότι είμαι υιοθετημένη στα 12»

Σε ηλικία δώδεκα ετών έμαθε πως είναι υιοθετημένη. Μεγαλώνοντας βρήκε τη χαμένη δίδυμη αδερφή της στο Παρίσι, η οποία έχει πλέον πεθάνει, όπως και η μητέρα της που είχε άνοια... Από τότε το επισκέπτεται συχνά, είτε διδάσκοντας σε κάποια δραματική σχολή είτε παίζοντας σε κάποια θεατρική παράσταση.

Χρύσα Ρώπα με την αδερφή της
27-06-2006 Θέατρο Βράχων "Μια νύχτα με τον Σαίξπηρ" σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη.Χρύσα Ρώπα με την αδερφή της

Σε παλιότερη συνέντευξή της, μάλιστα, που είχε αναφερθεί σε αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το έμαθα στην είσοδο μιας πολυκατοικίας ότι είμαι υιοθετημένη από την γειτόνισσά μου…. Το άκουσα τυχαία. Ήμουν 12-13 ετών. Η αδερφή μου το ήξερε. Ζήσαμε πολλά χρόνια κοντά η μια στην άλλη… Μου λείπει ακόμα η οικογένεια που δεν είχα. Θα ήθελα να πάω σε μια θεία μου, να δω ένα σπίτι, να πω ότι εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα…» ενώ σε άλλη συνέντευξή της είχε πει μια φράση - μαχαιριά στην καρδιά «Η λέξη “μαμά”, μου φέρνει στο μυαλό εμένα. Δεν είχα μαμά, οπότε αυτή η λέξη μου φέρνει στο μυαλό μόνο εμένα. Με θεωρώ πολύ δυνατό άνθρωπο. Στάθηκα στα πόδια μου οικονομικά στην τρίτη λυκείου, πούλαγα βιβλία».

Η Χρύσα Ρώπα στα παιδικά της χρόνια βίωσε, μάλιστα, βίαιες καταστάσεις. Ήταν θύμα όπως έχει εξομολογηθεί «Την σωματική βία την αντιμετώπισα, την απέφυγα! Είχα βιώσει σωματική βία σαν παιδί. Αυτό που δεν μπόρεσα να διαχειριστώ μετά ήταν η ψυχολογική βία, έχω πολλά πράγματα μαζεμένα μέσα μου»...

«Παντρεύτηκα επειδή έμεινα έγκυος»

Χρύσα Ρώπα με τον πρώην πια σύζυγό της,Θανάση Λάλα
01-11-2000 Πρεμιέρα θέατρο Αλίκη "Η δίαιτα του αστροναύτη" της Έλενας Ακρίτα.Χρύσα Ρώπα με τον πρώην πια σύζυγό της,Θανάση Λάλα

Η Χρύσα Ρώπα υπήρξε αρκετά χρόνια παντρεμένη με τον Θανάσης Λάλα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Happy Day» πρόσφατα αναφέρθηκε στον συγκεκριμένο γάμο και ήταν ειλικρινής και άκρως αφοπλιστική.

«Έχω κάνει μόνο έναν γάμο στη ζωή μου, δεν ήταν το όνειρό μου να παντρευτώ, το έκανα επειδή έμεινα έγκυος. Το έκανα, για να μην μείνει ανύπαντρος ο άνθρωπός μου. Υπήρξα πολλά χρόνια παντρεμένη με έναν δημοσιογράφο, με μια εξουσία, πράγμα που δεν είχα καταλάβει εγώ και τότε χτυπούσαν εμένα»

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο τους, απέκτησαν μαζί έναν γιο, τον Κωνσταντίνο ο οποίος πλέον ζει στην Γαλλία, που τους έχει κάνει και παππούδες! Ο εγγονός της ζει στην Αυστρία με την μαμά του...

Χρύσα Ρώπα με το γιό της,Κωνσταντίνο Λάλα
05-04-2011 Θέατρο Χορν-Βραδιά για ηθοποιούς.Χρύσα Ρώπα με το γιό της,Κωνσταντίνο Λάλα

«Το σώμα μου με εκδικείται γιατί δεν είχα σεξουαλική ζωή»

«Για μένα είναι πολύ βασικό να έχουμε υγεία. Έχω κάνει εγχειρίσεις παντού, στήθος, κοιλιά, κεφάλι… Όπως λέει και ένας φίλος μου, το σώμα μου εκδικείται γιατί δεν είχα ερωτική ζωή. Το άφησα αυτό το κομμάτι», είχε αποκαλύψει σε άλλη συνέντευξη η ηθοποιός, μια ηθοποιός που δεν μάσησε ποτέ τα λόγια της!