Ζωή Γεράζη - Ποια είναι η ηθοποιός που έγινε «κόκκινο πανί» για τον Μάρκο Σεφερλή

Δεν είναι μόνο η «Ειρήνη» από τη «Γη της Ελιάς»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency, Κώστας Καπαρελιώτης
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency, Κώστας Καπαρελιώτης

Μία αναδημοσίευση ενός κειμένου στα social media έμελλε να βάλει τη Ζωή Γεράζη στο «στόχαστρο» του Μάρκου Σεφερλή. Ο θιασάρχης ξέσπασε, με αφορμή τις επικρίσεις που λέγονται και γράφονται για την παράστασή του και το επίμαχο σκετς με το Nemo, με τη νεαρή ηθοποιό να βρίσκεται στο επίκεντρο ερήμην της.

«Δεν πήρα κάποια θέση πάνω στο θέμα, ούτε ξέσπασα, ούτε εξέφρασα γνώμη για το συγκεκριμένο συμβάν. Κανένα μίσος για κανέναν άνθρωπο. Μόνο σεβασμός και αγάπη. Αυτά κερδίζουν στο τέλος», σημείωσε με τη σειρά της η Ζωή Γεράζη, θέλοντας να βάλει τέλος σε αυτό το θέμα. Ποια είναι, όμως, η ηθοποιός που προκάλεσε αυτή την έντονη αντίδραση και πόσα κοινά έχει τελικά με την «Ειρήνη» από τη «Γη της Ελιάς»;

Ζωή Γεράζη - Ποια είναι η ηθοποιός που έγινε «κόκκινο πανί» για τον Μάρκο Σεφερλή
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

Τα παιδικά χρόνια της Ζωής Γεράζη και η επανάσταση στην εφηβεία

Η Ζωή Γεράζη περιγράφει τον εαυτό της ως ένα πολύ ήσυχο παιδί, ακόμα και στην εφηβεία, σε αντίθεση με τον πιο ζωηρό αδελφό της. Παρ' όλα αυτά, όπως κάθε έφηβη, αναζήτησε την αυτονομία της.

«Άρχισα να τσακώνομαι με τους γονείς μου για ανόητους λόγους, για να κάνω σώνει και ντε την επανάστασή μου και για να τους δείξω ότι μεγαλώνω και πρέπει να με αφήσουν στην ησυχία μου. Ευτυχώς εκείνοι δεν με πίεσαν ποτέ και πάντα με άφηναν ελεύθερη για να κάνω αυτό που θέλω. Αν και είχαμε κάποιες οικονομικές δυσκολίες μάς έδιναν τα πάντα για να είμαστε καλά, αλλά με μέτρο, ποτέ δεν μας έλειψε τίποτα», έλεγε η Ζωή Γεράζη στο You και τη δημοσιογράφο Τζώρτζια Συρίχα.

Ζωή Γεράζη - Ποια είναι η ηθοποιός που έγινε «κόκκινο πανί» για τον Μάρκο Σεφερλή
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

Από τη ζαχαροπλαστική στην υποκριτική

Αν και η Ζωή σπούδασε ζαχαροπλαστική, ακολουθώντας το πάθος της για τη μαγειρική, πάντα είχε στο πίσω μέρος του μυαλού της την επιθυμία να γίνει ηθοποιός. «Ο πατέρας μου ήταν μάγειρας και όταν ήμουν μικρή μού άρεσε να μαγειρεύουμε μαζί και να φτιάχνουμε πολλά γλυκά. Σπούδασα ζαχαροπλαστική, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου σκεφτόμουν πάντα να γίνω ηθοποιός και ήθελα να σπουδάσω στο Λονδίνο, όπως και έγινε», τονίζει μεταξύ άλλων.

Ο πατέρας της την υποστήριξε όταν του ανακοίνωσε την απόφασή της να σπουδάσει υποκριτική, αποκαλύπτοντάς της ότι και εκείνος είχε όνειρο να ασχοληθεί με τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία. Έτσι, μέσα από την καριέρα της, έβλεπε να υλοποιούνται τα δικά του ανεκπλήρωτα σχέδια.

Η περιπέτεια στην Αγγλία και η υποκριτική

Η πρώτη νύχτα της Ζωής στο Λονδίνο ήταν περιπετειώδης. «Είχα μείνει από μπαταρία στο κινητό, μόνιμη κατάσταση για μένα, με έψαχνε ο αδελφός μου, που ζει μόνιμα εκεί, και οι γονείς μου ανησυχούσαν μήπως έπαθα κάτι», έλεγε και συμπλήρωνε πως περιπλανιόταν στην πόλη, χωρίς να νιώθει ξένη, παρά το γεγονός ότι ήταν άγνωστη σε ξένο τόπο.

Η εμπειρία της στη Βρετανία, ωστόσο, διακόπηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναγκάζοντάς την να επιστρέψει στην Ελλάδα. Παρά τις δυσκολίες, αυτή η εμπειρία ενίσχυσε την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει την καριέρα της, ενώ παράλληλα η Ζωή Γεράζη μέχρι σήμερα λατρεύει να φτιάχνει γλυκά για τους φίλους και την οικογένειά της, χρησιμοποιώντας τη ζαχαροπλαστική ως τρόπο εκτόνωσης. Σπεσιαλιτέ της είναι το γαλακτομπούρεκο.

Ζωή Γεράζη - Ποια είναι η ηθοποιός που έγινε «κόκκινο πανί» για τον Μάρκο Σεφερλή
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

Στον χώρο της υποκριτικής, η Ζωή Γεράζη εμφανίστηκε έτοιμη να αντιμετωπίσει απορρίψεις, έχοντας ήδη βιώσει αρκετές πριν τη συμμετοχή της στη σειρά «Η Γη της Ελιάς». Παρά τις δυσκολίες, δεν το έβαλε κάτω, πιστεύοντας ότι κάθε κλείσιμο μιας πόρτας ανοίγει νέες ευκαιρίες. Ένας φίλος της, που έβλεπε ότι αναζητάει δουλειά, της σύστησε να πάει σε casting για το ρόλο της «Ειρήνης Καπερνάρου» και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

«Στην αρχή δεν την “χώνεψα” καθόλου και κατάλαβα ότι θα φέρει πολλά προβλήματα. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, άρχισα να δικαιολογώ γιατί τα κάνει όλα αυτά», σημείωνε η Ζωή Γεράζη για τον ρόλο της, τονίζοντας έτσι πως τα κοινά τους είναι ελάχιστα.