Γιάννης Σεβδικαλής: O Παραολυμπιονίκης που έκλεψε την καρδιά της Σοφίας Κουρτίδου σπάει το ένα ρεκόρ πίσω απ' το άλλο

Πρωταθλητής στη ζωή, στα γήπεδα και στα μάτια της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/sevdikalis
Instagram/sevdikalis

Εντελώς ξαφνικά, και χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, αποφάσισαν να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης η Σοφία Κουρτίδου και ο Γιάννης Σεβδικαλής. Το ζευγάρι των νικητών στο J2US είχε μιλήσει ανοιχτά για την επιθυμία του να κάνει το επόμενο βήμα, ωστόσο αυτή η κίνηση αιφνιδίασε τους πάντες. Την ανακοίνωση έκαναν οι ίδιοι.

Μάλιστα, η Σοφία Κουρτίδου και ο Γιάννης Σεβδικαλής αποκάλυψαν πως η 8η Αυγούστου, η μέρα δηλαδή που υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης, έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνους.

Σοφία Κουρτίδου & Γιάννης Σεβδικαλής: Happily Ever After

«08/08! Μια μέρα πολύ σημαντική για μας και από σήμερα θα έχουμε άλλον ένα λόγο να τη γιορτάζουμε! Γιατί οι ζωές μας ενώθηκαν για πάντα… και επίσημα πλέον! Το αποφασίσαμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή, χωρίς να το ξέρει κανείς. Ούτε καν εμείς το ξέραμε μέχρι χθες! Ξέραμε όμως με σιγουριά τι νιώθουμε ο ένας για τον άλλον.

Δεν κρατιόμασταν μέχρι να οργανώσουμε το γάμο και θέλαμε πολύ να έχουμε επέτειο τη σημερινή ημερομηνία γιατί για μας σημαίνει πάρα πολλά. Οπότε έτσι αυθόρμητα, το αποφασίσαμε. Έτσι απλά. Γιατί έτσι είναι η αγάπη, απλή, χωρίς ερωτηματικά. Απλά εγώ & εσύ!», έγραψε η Σοφία Κουρτίδου σε ανάρτηση που έκανε με τον Γιάννη Σεβδικαλή.

Κάπως έτσι κορυφώθηκε το όμορφο παραμύθι που ζουν τον τελευταίο χρόνο, όσο κρατάει η σχέση τους. Η Σοφία Κουρτίδου ήταν εκείνη που τον πλησίασε, στα πλαίσια μίας συνέντευξης. «Το τελευταίο που είχα στο μυαλό μου ήταν ότι θα τον ερωτευτώ. Από την πρώτη στιγμή που τον είδα, είχαμε δώσει ραντεβού σε μια καφετέρια, σήκωσε το βλέμμα του και με κοίταξε και βλέπω αυτό το χαμόγελο. Είναι η ομορφιά που πηγάζει από μέσα του, είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, δεν γίνεται αυτό να μην του το αναγνωρίσεις», δήλωνε στο Στούντιο 4, με τον Γιάννη Σεβδικαλή να παραδέχεται πως στο πρόσωπό της βρήκε τον κόσμο όλο.

Εκείνη δεν είχε διστάσει να παραδεχτεί πως είναι μαζί, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, εκδηλώνοντας έναν απεριόριστο θαυμασμό στο πρόσωπό του. «Ο Γιάννης μάς έχει κάνει περήφανους αμέτρητες φορές», έλεγε μεταξύ άλλων. Μόνο που ακόμα και αυτή η φράση μοιάζει μικρή, μπροστά στα όσα έχει καταφέρει ο άντρας της ζωής της εντός και εκτός γηπέδων.

Τα 9 παγκόσμια ρεκόρ του

Ο Γιάννης Σεβδικαλής ήθελε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, αλλά δεν φανταζόταν ούτε και ο ίδιος μέχρι πού θα φτάσει αυτό το όνειρο και με ποιον τρόπο. Ασχολήθηκε συγκεκριμένα με το άλμα εις μήκος και με τη δισκοβολία, στην οποία και σπάει το ένα ρεκόρ πίσω απ' το άλλο -το τελευταίο σημειώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού.

Ο Παραολυμπιονίκης έχει ξεπεράσει τα 6μ. στο μήκος, σημειώνει ρεκόρ Ευρώπης και κόσμου, γράφει ιστορία στον δίσκο και κάνει πράξη το σύνθημά του: «Τα εμπόδια μπορούν να γίνουν έμπνευση». «Πάντα πίστευα στον εαυτό μου και τελικά η δύναμη της κάθε προσπάθειάς μας, πολλαπλασιάζεται από την πίστη που έχουν οι άνθρωποι που αγαπάμε σε μας. Και φυσικά ο αγαπημένος μου άνθρωπος χάρηκε με τη χαρά μου περισσότερο από όλους», έγραψε ο Γιάννης Σεβδικαλής γιορτάζοντας το πρόσφατο ρεκόρ του, αλλά και την προσπάθεια που κατέβαλε για να το φτάσει.

Δέχτηκε κλήση για το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή – Ακόμα δεν έχει αποζημιωθεί

Ο αγώνας ξεκίνησε το 2012, όταν η ζωή του Γιάννη Σεβδικαλή άλλαξε ριζικά. Περνώντας την διάβαση του τρένου στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Κωνσταντινουπόλεως, τον χτύπησε το τρένο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί διπλό ακρωτηριασμό κάτω από το γόνατο.

«Ήταν μία διάβαση με ελλιπή ορατότητα, δεν υπήρχε σήμανση, ούτε ήχος, ούτε φύλακας, το τρένο δεν κόρναρε… Κοίταξα δεξιά και αριστερά, δεν το αντιλήφθηκα και με χτύπησε μετωπικά. Ήμουν πεζός, με πήρε από κάτω, με πέρασε δύο βαγόνια και με πήγε 20 μέτρα», έχει δηλώσει για εκείνη τη μέρα ο Γιάννης Σεβδικάλης.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν πως, μετά απ' αυτό, ο Γιάννης Σεβδικαλής δέχτηκε χαρτί που λέει ότι θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ γιατί το τρένο καθυστέρησε να φτάσει στον προορισμό του. Ο Παραολυμπιονίκης επεσήμανε ότι παλεύουν ακόμη με τις αποζημιώσεις, δώδεκα χρόνια αργότερα.

Όπως σημείωσε δεν είχε πιει και του έγινε αλκοτέστ μάλιστα. Από την άλλη το τρένο έτρεχε με την διπλάσια ταχύτητα από το προβλεπόμενο όριο, ωστόσο δεν έγινε αλκοτέστ στον οδηγό, ούτε στον φύλακα της διάβασης που ήταν απών και ειδοποιήθηκε εκ των υστέρων (!) για να καλέσει ασθενοφόρο.