3 επώνυμες Ελληνίδες που είναι τρανς και έχουν μιλήσει ανοιχτά για αυτό - Η μια έκανε επέμβαση αλλαγής φύλου

Οι ιστορίες τους έχουν συγκινήσει στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Τρανσέξουαλ ή φυλομεταβατικά χαρακτηρίζονται τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται με διαφορετικό φύλο από εκείνο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση και ίσως επιθυμούν να μεταβούν μόνιμα σε αυτό μέσω ιατρικής επέμβασης. 3 λοιπόν επώνυμες Ελληνίδες έχουν μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητα τους συγκινώντας με τις ιστορίες τους, θέλοντας με τον δικό τους τρόπο να περάσουν ένα δυνατό μήνυμα.

Αυτές είναι οι 3 επώνυμες Ελληνίδες που αποκάλυψαν πως είναι τρανς

Τζένη Χειλουδάκη

Η Τζένη Χειλουδάκη ήταν δημοφιλές μοντέλο της δεκαετίας του 1990, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσω της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης με το όνομα Ιωάννης Χειλουδάκης. Στην πρώιμη εφηβεία, υπό το βάρος της δυσφορίας για το βιολογικό της φύλο ξεκίνησε τη διαδικασία της φυλομετάβασης με χρήση ορμονών στην ηλικία των 13 ετών. Ολοκλήρωσε τις χειρουργικές επεμβάσεις για επαναπροσδιορισμό φύλου στο Λονδίνο σε ηλικία 20 ετών.

Έκανε καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ, δούλευε και διηύθυνε οίκους ανοχής, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων κυρίως αυτοβιογραφικού χαρακτήρα. Ζει πλέον στο πατρικό της σπίτι στη Σητεία, έχοντας αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τζένη Χειλουδάκη

«Το πιο σημαντικό είναι η υγεία μας και το πνεύμα μας. Τα τελευταία χρόνια έχω δει μια φτήνια, μια πρόκληση για την πρόκληση. Επειδή τα έχω περάσει στα νιάτα μου, θα πω στα νέα παιδιά και δη της πολύχρωμης κοινότητας - γιατί ξέρω ότι τραβάνε τα ζόρια τους και το βλέπουμε καθημερινά - ότι δεν χρειάζεται όλο αυτό, η πρόκληση για την πρόκληση. Να βγεις από την ντουλάπα αλλά όχι όλες αυτές τις υπερβολές», έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξη της - Δείτε πως είναι σήμερα.

Μίνα Ορφανού

Η Μίνα Ορφανού μεγάλωσε στην Κάλυμνο και κατά τη διάρκεια της εφηβείας της προέβη σε επαναπροσδιορισμό φύλου. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία Στρέλλα, ο οποίος της χάρισε βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και από την συμμετοχή της στην σειρά του MEGA, Οι βασιλιάδες.

Έχει κερδίσει Βραβείο Α΄ Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, καθώς και άλλα βραβεία. Έλαβε επίσης Υποψηφιότητα για Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που θεωρούνται αντίστοιχα των Αμερικανικών Βραβείων Όσκαρ. Επίσης, εκτός από ηθοποιός, είναι ζωγράφος και διακοσμήτρια.

Μίνα Αρναούτη

«Από τη ταινία το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι ήμουν τρανς. Αυτό δεν με ενόχλησε καθόλου. Ακόμα και στο δρόμο αν με δει κάποιος και πει "αυτή είναι τρανσέξουαλ" δεν θα με πειράξει, γιατί αυτή είμαι. Κάπως πρέπει να σε βαφτίσουν είναι τόσο απλό, όπως λέμε και το πιρούνι -πιρούνι. Για μένα η λέξη τρανσέξουαλ είναι πολύ ωραία λέξη, έχει μια γλύκα, σημαίνει μεταποίηση, αλλαγή.... τα έχει όλα. Οι πουριτανοί ότι και να πουν, πουριτανοί θα είναι. Όχι, δεν με φόβισε και η ανταμοιβή μου ήταν το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου στην Ελλάδα», έχει πει για την ταινία που την έκανε γνωστή.

Όπως επίσης έχει αποκαλύψει σε ηλικία 13-14 ετών οι γονείς της την έδιωξαν από το σπίτι, ωστόσο την δέχτηκαν ξανά πίσω.

Νικολίνα Νικολούζου

Η Νικολίνα Νικολούζου έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο My style rocks. Σε ένα από τα επεισόδια εξομολογήθηκε με μια φωτογραφία στο video wall πως κάποτε ήταν αγοράκι...

«Ήταν αρκετά δύσκολος ο δρόμος μου. Ήταν πολύ παράξενος ο τρόπος που συνειδητοποίησα ότι γεννήθηκα σε λάθος σώμα, γιατί ποτέ δεν ήταν ότι δεν το είχα συνειδητοποιήσει απλά δεν ήξερα πώς αν το εκφράσω με λόγια. Πάντα το ένιωθα και ευτυχώς το σπίτι μου ήταν ένας πάρα πολύ ασφαλής χώρος να βγάλω τη θηλυκή μου μεριά. Δεν με έκριναν ποτέ οι γονείς μου για αυτό.

Κάποια στιγμή όταν ήμουν 11 χρονών είχαμε πάει σε έναν γάμο και κοίταγα τη νύφη και έλεγα: "Θέλω να είμαι η νύφη". Και όταν πήγα σπίτι είπα στους γονείς μου ότι νιώθω έτσι εδώ και πάρα πολύ καιρό και θέλω το σκέφτομαι και το αναλύω και θέλω να σας το πω. Και έτσι ξεκίνησε όλο αυτό το ταξίδι. Οι γονείς μου αντέδρασαν πάρα πολύ θετικά.

Νικολίνα Νικολούζου
nikolinanikolouzou/Instagram

Δείτε επίσης: Ο Λάκης Γαβαλάς αποκαλύπτει για τη Νικολίνα Νικολούζου: «Είχε πει ότι θα μοιραστεί την ιστορία της και το ξέχασα!»

Θυμάμαι ότι ήταν μια πάρα πολύ έντονη στιγμή, εγώ έκλαιγα, η αδελφή μου γέλαγε και μου έλεγε "Δεν χρειάζεται να κλαις", η μάνα μου με πήρε μια μεγάλη αγκαλιά, το ίδιο και ο πατέρας μου και μου είπαν ότι όλα είναι εντάξει και είμαστε εδώ για σένα και θα κάνουμε τα πάντα που μπορούμε για να σε βοηθήσουμε. Αυτό ήταν το μήνυμα», έχει αποκαλύψει.

Η Νικολίνα Νικολούζου στα 12 της είχε ξεκινήσει διαδικασία φυλομετάβασης. «Έπρεπε να ψάξουμε να βρούμε ειδικούς για να με βοηθήσουν, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο. Στην Ελλάδα ήμουν η πρώτη περίπτωση νομίζω, κάτι που με έκανε να νιώθω σαν πειραματόζωο. Επειδή ξεκίνησα τη φυλομετάβαση στην εφηβεία ήταν όλο κάτι καινούριο, γιατί παράλληλα αναπτυσσόμουν και ανακάλυπτα τον εαυτό μου. Ήταν ένα πλούσιο ταξίδι».