18 επώνυμοι Έλληνες που τους "έσβησε" ο καρκίνος - Πέθαναν μετά από σκληρή μάχη που έδωσαν

Πάλεψαν για τη ζωή τους αλλά δυστυχώς έφυγαν και το πανελλήνιο βυθίστηκε στη θλίψη...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

O καρκίνος είναι μια νόσος που δεν κοιτάει ηλικίες... ειδικά τα τελευταία χρόνια "θερίζει". Συνήθως προσβάλλει ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, υπάρχουν όμως και μορφές καρκίνου που εμφανίζονται σε νεαρής ηλικίας άτομα, ακόμη και σε παιδιά. Πολλοί είναι οι επώνυμοι Έλληνες που πάλεψαν με το "θηρίο" ωστόσο δεν το κέρδισαν με αποτέλεσμα να φύγουν από τη ζωή...

Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι οι επώνυμοι που κατάφεραν και βγήκαν νικητές και μίλησαν για αυτό.

Αυτοί είναι οι 19 Έλληνες που πέθαναν από καρκίνο

Θέμος Αναστασιάδης

Ο Θέμος Αναστασιάδης τον Σεπτέμβριο του 2017, διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα στον θώρακα, μια σπάνια και πολύ επιθετική μορφή καρκίνου των οστών. Μετά από θεραπεία στη Ζυρίχη και στην κλινική Ντάνα Φάρμπερ της Βοστώνης, προσωρινά θεραπεύτηκε αλλά μετά από λίγους μήνες ο καρκίνος επανεμφανίστηκε. Τελικά, μετά από σταδιακή επιδείνωση που διήρκεσε συνολικά πέντε περίπου μήνες, απεβίωσε το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου 2019 στην Ζυρίχη σε ηλικία 61 ετών.

Κηδεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά, με την παρουσία πολλών δημοσίων προσώπων και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Ιερωνύμου. Η ταφή του έγινε στις 28 Ιανουαρίου και σε στενό οικογενειακό κύκλο στον Γερολιμένα της Μάνης, που ήταν ο αγαπημένος τόπος παραθερισμού του.

Θέμος Αναστασιάδης

Σάκης Μπουλάς

Ο Σάκης Μπουλάς πέθανε στις 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο Υγεία από καρκίνο του πνεύμονα. Στην κηδεία του παρέστησαν πολλές προσωπικότητες της υποκριτικής, της μουσικής σκηνής, αλλά και απλός κόσμος. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του διατηρούσε δεσμό με την ηθοποιό και πρώην μοντέλο Αλεξάνδρα Ούστα.

Δείτε επίσης: «Ο κόσμος όταν πέθανε ο Σάκης Μπουλάς ήθελε να...» - Η αποκάλυψη της Αλεξάνδρας Ούστα

Σάκης Μπουλάς

Γιώργος Βασιλείου

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Γιώργος Βασιλείου αντιμετώπιζε τον καρκίνο του πνεύμονα. Στο πλευρό του ήταν η οικογένειά του, φίλοι και συνάδελφοι. Πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 2 Νοεμβρίου 2016 σε ηλικία 66 ετών. Ο ηθοποιός κηδεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016, στο Νεκροταφείο (κοιμητήριο) Ζωγράφου.

Μελίνα Μερκούρη

Μετά από πολύχρονη αντιμετώπιση του καρκίνου, η Μελίνα Μερκούρη εξέπνευσε στο νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης, την Κυριακή 6 Μαρτίου του 1994. Η σορός της, έφτασε στην Ελλάδα στις 8 Μαρτίου του 1994 και τέθηκε σε διήμερο λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος. Την Πέμπτη 10 Μαρτίου του 1994, ψάλλεται η νεκρώσιμος ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και αμέσως μετά, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τη συνοδεύουν ως το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών

Αντώνης Βαρδής

Το 2013 ο Αντώνης Βαρδής διαγνώστηκε με καρκινικό όγκο στο κεφάλι και ξεκίνησε αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή. Παρά τις θεραπείες που ακολούθησε, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία, μετά την οποία υπήρξαν ενδείξεις βελτίωσης της υγείας του. Παρ' όλα αυτά η υγεία του γρήγορα επιδεινώθηκε καθώς η δεξιά πλευρά του παρέλυσε και δεν ήταν σε θέση να περπατήσει, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε προβλήματα με τον οισοφάγο του.

Έπειτα ακολούθησε ειδικές θεραπείες και νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του και άτομα από το στενό του περιβάλλον. Απεβίωσε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2014 σε ηλικία 66 ετών στο Νοσοκομείο Υγεία.

Δείτε επίσης: «Ήταν πολύ ξένος, και εγώ ήμουν...» - Συγκινεί ο Γιάννης Βαρδής με την εξομολόγηση για τον πατέρα του Αντώνη

Νίκος Παπάζογλου

Ρίκα Βαγιάνη

Η Ρίκα Βαγιάνη γεννήθηκε τον 4 Μαρτίου 1962 και έφυγε από την ζωή στις 7 Αυγούστου 2018 από καρκίνο του πνεύμονα. Ήταν ηθοποιός, τηλεπαρουσιάστρια, δημοσιογράφος, συντάκτρια και διευθύντρια σύνταξης περιοδικών, ιδρυτικό στέλεχος του Protagon και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Ρίκα Βαγιάνη

Αλέξανδρος Βέλιος

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος διαγνώστηκε με καρκινικό όγκο στο παχύ έντερο σε προχωρημένη μορφή. Το γεγονός απεκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή τον Ιούνιο του 2016, ανακοινώνοντας πως έχει μερικούς μήνες ζωής. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι έχει πάρει την απόφαση να προβεί σε ευθανασία, πριν φτάσει στο σημείο να καθηλωθεί στο κρεβάτι, αντιτασσόμενος στην απαγόρευσή της από την ελληνική νομοθεσία. Χαρακτηριστικά δήλωνε: «Δεν είμαι υπέρ της ευθανασίας. Είμαι υπέρ του δικαιώματος να μπορεί κανείς να επιλέξει πώς και πότε θα πεθάνει».

Πέθανε το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου 2016 στην οικία του στον Γέρακα, ενόσω ο καρκίνος ήταν σε τελικό στάδιο, καταφεύγοντας στη λύση της «μη υποβοηθούμενης ευθανασίας», καταναλώνοντας υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων σκευασμάτων.

Αλέξανδρος Βέλιος

Νίκος Κούρκουλος

Το 2001, διαγνώστηκε ότι ο Νίκος Κούρκουλος έπασχε από καρκίνο στο ρινοφάρυγγα. Παρά τα προβλήματα υγείας, συνέχιζε να αγωνίζεται για το Εθνικό Θέατρο. Απεβίωσε στις 30 Ιανουαρίου 2007, σε ηλικία 73 ετών. Κηδεύτηκε την επόμενη ημέρα, στο νεκροταφείο Ζωγράφου, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

Νίκος Κούρκουλος

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Μετά από δύο μήνες νοσηλείας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 σε ηλικία 62 ετών στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από καρκίνο στο ήπαρ (επίσημη αιτία θανάτου ήταν το ηπατικό κώμα, στο οποίο είχε περιπέσει τις τελευταίες ώρες). Ακολούθησε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Στις 25 Ιουλίου 1996 εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου, που έδωσε στην κηδεία τη μορφή λαϊκού προσκυνήματος. Ο τάφος της βρίσκεται στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, τον οποίο συχνά επισκέπτονται οι θαυμαστές της.

Δείτε επίσης: Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο για τα 28 χρόνια από τον θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη - Τα βλέμματα στον Αντώνη και την χήρα του αδερφού τους, Τάκη

Τζένη Καρέζη

Η Τζένη Καρέζη είχε διαγνωστεί με γυναικολογικό καρκίνο. Τον Μάρτιο του 1989 η παράσταση «Βυσσινόκηπο» του Τσέχωφ που έπαιζε διακόπηκε και η ηθοποιός ταξίδεψε για εξετάσεις στο Λονδίνο. Εκεί της διαγνώστηκε ο καρκίνος της. Αποφάσισε να δώσει μια ακόμα παράσταση την περίοδο 1990-1991, έκτοτε όμως η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε αρκετά, ενώ τις τελευταίες μέρες της ζωής της η υγεία της χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο.

Απεβίωσε στις 26 Ιουλίου 1992 τρία λεπτά πριν τα μεσάνυχτα προς 27 Ιουλίου μετά από τριετή αντιμετώπιση καρκίνου. Η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 29 Ιουλίου έγινε η κηδεία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και απλού κόσμου.

Δείτε επίσης: Ποιος ήταν ο Ζάχος Χατζηφωτίου - Ο μεγάλος έρωτας με την Τζένη καρέζη και ο χωρισμός

Έλενα Ναθαναήλ

Η Έλενα Ναθαναήλ έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα. Απεβίωσε στις 4 Μαρτίου 2008 και η κηδεία της έγινε το μεσημέρι της επομένης στο νεκροταφείο της Νέας Φιλαδελφείας στον Κόκκινο Μύλο.

Νίκος Παπάζογλου

Ο Νίκος Παπάζογλου πέθανε από καρκίνο στις 17 Απριλίου 2011, λίγο καιρό μετά τον θάνατο του συνεργάτη του, Μανώλη Ρασούλη.

Νίκος Παπάζογλου

Κώστας Καρράς

Ο σπουδαίος Κώστας Καρράς πέθανε σε ηλικία 75 ετών από καρκίνο στις 6 Μαΐου 2012.

Δείτε επίσης: Οι γυναίκες που σημάδεψαν τον Κώστα Καρρά, η γνωριμία με την σύζυγό του και η σχέση του με τον Κώστα Σπυρόπουλο

Κώστας Καρράς

Ρίτα Σακελλαρίου

Το 1998 η Ρίτα Σακελλαρίου εμφανίζεται στη σειρά του MEGA, Δύο ξένοι. Στις 28 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, όταν επέστρεψε από ολιγοήμερες διακοπές στην Επίδαυρο, εισήχθη σε νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας που είχε ήδη κάνει μετάσταση στα οστά και μετέβη στην Αμερική για χημειοθεραπείες. Το καλοκαίρι του 1999 εμφανίστηκε για τελευταία φορά μπροστά σε κοινό, σε μια σειρά συναυλιών στην Αυστραλία μαζί με τον Γιάννη Ντουνιά και τον Θανάση Κομνηνό.

Η κατάσταση της όμως επιδεινώθηκε και όταν επανήρθε στην Ελλάδα, εισήχθη στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου και νοσηλεύθηκε για 40 ημέρες. Απεβίωσε συνεπεία επιπλοκών της ασθένειας στις 6 Αυγούστου 1999, σε ηλικία 64 ετών και κηδεύτηκε στις 9 Αυγούστου στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Έλλη Λαμπέτη

Ο καρκίνος κάνει την εμφάνισή του στη ζωή της Έλλης Λαμπέτη το 1969, αφού της στέρησε τις αγαπημένες της αδελφές, τις οποίες έχασε όλες από καρκίνο. Μετά την εγχείρηση (ολική μαστεκτομή) στην οποία υποβλήθηκε στις ΗΠΑ, επιστρέφει και προσπαθεί να το ξεπεράσει.

Ο καρκίνος έκανε την επανεμφάνισή του μετά από 11 χρόνια, το 1980. Οι μεταστάσεις ήταν συνεχείς. Οι χημειοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε έπληξαν τις φωνητικές της χορδές, με αποτέλεσμα σταδιακά να χάσει και τη φωνή της. Στις 3 Σεπτεμβρίου 1983 στις 7:30 το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Mount Sinai Hospital των ΗΠΑ, όπου είχε μεταβεί λίγες εβδομάδες πριν.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1983 η σορός της μεταφέρθηκε στην Αθήνα και στις 6 Σεπτεμβρίου 1983 κηδεύτηκε με δημόσια δαπάνη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Γεωργία Αποστόλου

Η ηθοποιός Γεωργία Αποστόλου, έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών στο σπίτι της στις 10 Ιουνίου του 2016 σε ηλικία 43 ετών από καρκίνο.

Βίκυ Μοσχολιού

Η Βίκυ Μοσχολιού μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, απεβίωσε στις 16 Αυγούστου 2005, σε ηλικία 62 ετών, στο Νοσοκομείο Υγεία στο Μαρούσι. Κηδεύτηκε στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη. Λίγα χρόνια αργότερα, τα οστά της εξετάφησαν και ενταφιάστηκαν εκ νέου στον τάφο της μητέρας της στο ιδιόκτητο μοναστήρι της οικογένειας Μοσχολιού στα Μέγαρα.

Νατάσα Μανίσαλη

Η Νατάσα Μανισάλη έγινε ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά Εμείς κι εμείς. Έφυγε από τη ζωή στις 5 Φεβρουαρίου 2016 από καρκίνο.

Νατάσα Μανίσαλη