Κάποιες τελικά τα κατάφεραν με φυσικό τρόπο - 8+1 διάσημες Ελληνίδες που έκαναν εξωσωματική

Πολλές έκαναν και παραπάνω από μία...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθήσαμε πολλές διάσημες Ελληνίδες να κρατούν στην αγκαλιά τους τα νεογέννητά μωρά τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου που έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, ενώ πολλές είναι και εκείνες που τώρα διανύουν το πρώτο διάστημα της κύησης (δείτε εδώ τι συμβαίνει με την σύντροφο του Κωνσταντίνου Αργυρού).

Υπάρχουν, όμως, γυναίκες που αντιμετώπισαν δυσκολίες μέχρι να καταφέρουν να γίνουν μαμάδες και έχουν μιλήσει ανοιχτά για τις προσπάθειές τους στο παρελθόν. Ακολουθούν 9 από εκείνες που έκαναν εξωσωματική για να αποκτήσουν αυτόν τον ρόλο. Κάποιες, βέβαια, έμειναν έγκυες με φυσικό τρόπο τελικά, ακόμη κι αν μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία.

9 διάσημες Ελληνίδες που έκαναν εξωσωματική

1. Καίτη Γαρμπή

«Ευτυχώς δεν κάναμε πολλές προσπάθειες. Στη δεύτερη προσπάθεια άδειασε το κεφάλι της Καίτης, γιατί είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα για μία γυναίκα, και έγινε αυτό που έγινε», είχε πει χαρακτηριστικά ο Διονύσης Σχοινάς σε συνέντευξή του στο παρελθόν, ενώ και η ίδια έχει μιλήσει ανοιχτά για τις εξωσωματικές της που βοήθησαν να έρθει στον κόσμο ο γιος της, Δημήτρης, στην προσπάθειά της να δώσει κουράγιο και σε άλλες γυναίκες.


2. Αλίκη Κατσαβού

Ο γυναικολόγος της Μηνάς Μαστρομηνάς, είχε πει στο περιοδικό Down Town για την εγκυμοσύνη της τότε: «Το υπερηχογράφημα έδειξε ότι είναι αγοράκι. Η Αλίκη διανύει την 13η βδομάδα κύησης. Έχει μια πολύ καλή εγκυμοσύνη. Ακολούθησαν την εξωσωματική γονιμοποίησηση. Η Αλίκη συνέλαβε με την δεύτερη προσπάθεια και είχε μόνο στην αρχή μια μικρή μικροαιμορραγία».

Η ίδια είχε εξομολογηθεί πως ήθελε να γίνει μητέρα όσο τίποτα στον κόσμο και παρόλο που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, δεν σταμάτησε να προσπαθεί, μέχρι που κατάφερε να κρατήσει στην αγκαλιά της τον γιο της, Φοίβο Βουτσά.

3. Ζήνα Κουτσελίνη

«Ξεκίνησα να κάνω την πρώτη μου εξωσωματική σε ηλικία 33 ετών, ώσπου προς το τέλος που είδα να περνάνε τα χρόνια και να βγαίνω από το δυναμικό κοινό, φούλαρα τις μηχανές και είπα τώρα τα δίνεις όλα! Και εκεί έκανα απανωτές. Έφτασα αισίως τις 9!. Μετά από τις εννέα εξωσωματικές πήγα σε έναν άλλο γιατρό…Είπα δεν υπάρχει περίπτωση να υποβάλλω ξανά τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία, θα πιστέψω στη δύναμη του Θεού και αν ο Θεός θέλει να μου το δώσει, θα το περιμένω με ανοιχτή την αγκαλιά», είχε πει σε συνέντευξή της στο παρελθόν και λίγο αργότερα ήρθε στη ζωή της η Έμμα.

4. Ελένη Πετρουλάκη

«Σε κάθε εξωσωματική παίρνεις 5-6 κιλά. Έκανα 8 εξωσωματικές. Πολλοί γιατροί το κάνουν καθαρά για οικονομικούς λόγους. Την πρώτη εξωσωματική την έκανα 26 χρονών. Για 7-8 χρόνια προσπαθούσαμε (να κάνουμε παιδί). Αγχώνεσαι μετά. Σε αγχώνει και το περιβάλλον. Το πρόβλημά μου ήταν καθαρά ψυχολογικό», είχε εξομολογηθεί. Τελικά, όμως, κατάφερε να αποκτήσει 4 παιδιά με τον σύζυγό της Ίλια Ίβιτς, με φυσικό τρόπο.


5. Ελένη Τσαγκά

Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος, η οποία απέκτησε δίδυμα μετά από εξωσωματική, είχε δηλώσει: «Έφθασα στα πρόθυρα της κατάθλιψης, επειδή νόμιζα ότι δεν μπορώ να κάνω παιδί. Πιέστηκα πολύ και πίεσα και τον Δημήτρη. Ήμουν απότομη και απόμακρη. Μεγάλωσα με τη σκέψη να γίνω μαμά. Αυτό ήταν το όνειρό μου… Έκανα πολλές προσπάθειες εξωσωματικής για να αποκτήσω παιδί».

6. Αριέττα Μουτούση

Η ηθοποιός απέκτησε τον γιο της, Μιχάλη, μέσω εξωσωματικής, για τον οποίο είχε πει: «Πάντα έλεγα ότι θέλω να κάνω δέκα παιδιά και το εννοούσα. Η ζωή τα έφερε έτσι και έκανα ένα και δοξάζω το Θεό που είναι καλά και γερός. Ήταν μεγάλη μου ανάγκη. Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα θελήσει κάτι πιο πολύ από το να κάνω ένα παιδί. Έτσι μπήκα στη διαδικασία της εξωσωματικής. Δεν θέλησα ούτε ρόλους, ούτε τίποτα, ποτέ και ήταν πραγματικά πολύ μεγάλο δώρο ο γιος μου ο Μιχάλης».

7. Χριστίνα Μπόμπα

«Προσπαθούσαμε περίπου 3-4 χρόνια για να μείνω έγκυος. Στην αρχή, ένα αρνητικό αποτέλεσμα ή η περίοδος μάς έφερνε μια απλή, μικρή απογοήτευση. Στο τέλος, σε εμένα προσωπικά, έφερνε απελπισία. Θυμάμαι τον εαυτό μου να λέει, εγώ δεν θα καταφέρω ποτέ να γίνω μαμά, και θυμάμαι έντονα τις φοβίες που είχα, μέχρι και μοιρολατρικές σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου. Ότι ίσως δεν το θέλει ο Θεός να γίνω μαμά, γιατί όταν φτάνουμε σε αυτό το σημείο ψυχολογικά, πολλές φορές χάνουμε τη λογική μας και τη σκέψη μας και το μυαλό μας παίρνει περίεργους δρόμους», ανέφερε.

«Ευτυχώς είχα και έχω έναν πολύ ψύχραιμο και υποστηρικτικό σύντροφο που περνούσε κι αυτός μέσα από όλη αυτήν τη διαδικασία, αλλά στάθηκε πιο τετράγωνη η λογική του, για να μου πει, ‘’Χριστίνα μην αγχώνεσαι, η επιστήμη είναι εκεί και είναι πολύ μικρό το ποσοστό των γυναικών που δεν καταφέρνει να κάνει παιδί, των ζευγαριών που δεν καταφέρνουν να κάνουν παιδί και να μην έχεις κανένα άγχος, γιατί αξίζεις και θα είσαι η καλύτερη μανούλα’’. Και μετά, αφού πήραμε αυτήν την απόφαση, είχα το άγχος των ορμονών, των ενέσεων, το τι θα φέρει στο σώμα μου αυτό».

8. Βικτώρια Χαλκίτη

Πραγματοποίησε 5 εξωσωματικές και προσπαθούσε για πάνω από 8 χρόνια να γίνει μαμά, μέχρι που απέκτησε τον γιο της, Φίλιππο, με τον οποίο δηλώνει ξετρελαμένη και ερωτευμένη.

«Από τότε που παντρευτήκαμε με τον Γιώργο, θέλαμε πάρα πολύ να γίνουμε γονείς. Και ειδικά όταν έμαθα ότι η μητέρα μου είχε καρκίνο, ήθελα πάρα πολύ να αποκτήσω παιδί γιατί θεωρούσα ότι ένα εγγονάκι θα την κρατούσε στη ζωή. Έκανα πέντε εξωσωματικές μέχρι να καταφέρω να μείνω έγκυος και κάθε φορά που δεν πετύχαινε, απογοητευόμουν. Ειδικά την πρώτη φορά, που η μητέρα μου ήταν άρρωστη, όταν έμαθα ότι δεν πέτυχε η εξωσωματική, έπαθα μια ελαφριά κατάθλιψη και για ένα διάστημα τα έβλεπα όλα μαύρα.

Πηγαίνοντας για μια απλή γυναικολογική εξέταση, εκεί που είχα πει στον εαυτό μου πως δεν θα κάνω άλλη εξωσωματική, με έπεισε ο γιατρός μου να προσπαθήσω μια τελευταία φορά. Του είπα, αλλά επέμενε γιατί πίστευε πως θα τα καταφέρω. Το συζήτησα με τον άντρα μου και αποφασίσαμε να ξαναδοκιμάσουμε. Και ήταν η μοναδική φορά που δεν πιστεύαμε ότι θα καταφέρουμε να γίνουμε γονείς. Το κάναμε περισσότερο για να είμαστε εντάξει με την συνείδηση μας».

9. Ελένη Φουρέιρα

«Πάντα ήθελα να γίνω μητέρα, απλώς δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Ήταν αρκετός ο χρόνος που το προσπαθούσα, έτυχε σε εμένα να είναι πιο δύσκολο, όπως και σε πολλές άλλες γυναίκες. Θέλω να τους πω ποτέ δεν πρέπει να απογοητεύονται. Εκεί που νιώθεις ότι θες να τα παρατήσεις, εκεί που λες δεν αντέχω να δω και άλλο αρνητικό τεστ, γίνεται ένα θαύμα. 1,5 χρόνο πάλευα, πέρασα από αποτυχημένες εξωσωματικές, από πολλούς γιατρούς και τελικά το μωρό ήρθε φυσικά», είχε εξομολογηθεί στο περιοδικό Vogue.

«Ο πρώτος άνθρωπος που το μοιράστηκα ήταν ο Αλμπέρτο φυσικά. Είναι ένας τρομερά υποστηρικτικός σύντροφος και είμαι σίγουρη ότι θα είναι φανταστικός μπαμπάς. Είναι ο ιδανικός συνοδοιπόρος και στις χαρές και στις λύπες. Μπορώ να σου πω ότι στην αρχή της εγκυμοσύνης μου πέρασα αρκετά δύσκολα, έπαθα αποκόλληση που με ανάγκασε να ακυρώσω όλες μου τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και να μείνω στο κρεβάτι τρεις μήνες.

Στεναχωρήθηκα, έπεσα πολύ. Με θυμάμαι καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι να διαβάζω σε sites ή σε εκπομπές για μια φημολογούμενη εγκυμοσύνη τη στιγμή που εγώ ούτε είχε δηλώσει ότι είναι έγκυος ούτε ήξερα αν θα έχω το παιδί. Δεν κατηγορώ κανέναν, καταλαβαίνω ότι κάνουν τι δουλειά τους αλλά για εμένα ήταν βάρβαρο. Ας πούμε ότι ήταν μια στιγμή που θα ήθελα να μην γνωρίζουν το όνομά μου», ανέφερε επίσης.